Tegenwoordig kunnen kinderen genieten van hartstikke veel leuke televisieprogramma’s en series. Er is een ruim aanbod via televisie en ook via allerlei verschillende streamingdiensten. Dat is natuurlijk een luxe waar wij als moderne mensen niet altijd aan denken. Nog niet zo lang geleden was dat het aanbod een stuk minder groot. Er waren geen streamingdiensten, en kinderen konden kiezen uit veel minder zenders. Maar wat zijn nu echt leuke TV programma’s voor kinderen? In dit artikel een paar tips voor leuke TV programma’s en series voor kinderen.

TV of tablet kijken is fantastisch

Kinderen vinden het fantastische om leuke series en films te kijken. Tegenwoordig is het niet alleen mogelijk om programma’s op televisie te kijken, maar kun je als kind ook on-demand programma’s kijken via YouTube, Netflix, Disney+ of andere streamingdiensten. Je kind hoeft dus nooit meer te wachten op zijn favoriete tv-programma of serie. Door het aankopen van een goed pakket kun je 24 uur per dag gebruik maken van internet, tv en bellen. Wanneer je kiest voor een alles-in-1-pakket van bijvoorbeeld T-Mobile Thuis heb je de mogelijkheid om jouw persoonlijke pakket helemaal af te stemmen op jouw wensen. Je geniet dan van een sterk wifi-signaal, kijk programma’s terug met de TV Anywhere app en jij kunt makkelijk via een vaste lijn naar je ouders of vriendinnen bellen als de kinderen eenmaal voor de TV of een tablet zitten. Lekker toch? Internet, TV en bellen in één voordelig pakket.

Wanneer onze kinderen voor de TV zitten, zijn dit op dit moment hun favoriete programma’s:
spongebob

SpongeBob SquarePants

Je hebt ongetwijfeld wel eens van dit programma gehoord. Het is al een relatief oud programma en het kan zomaar zijn dat jij als ouder het programma als kind zelf ooit eens hebt bekeken. Het programma is hartstikke leuk voor kinderen. Tegenwoordig is dat nog steeds zo. Het programma zit namelijk zeer ingenieus in elkaar, waardoor het leuk is voor jong en oud. Sommige grappen gaan over de hoofden van de kinderen heen, maar ouders kunnen dan wel weer genieten van die bepaalde grappen. Daarom is het ook leuk om dit programma met je kind te kijken, want je hoeft dan niet te doen alsof jij het leuk vindt. Daarentegen is het daadwerkelijk leuk om te kijken! Er zijn ook heel veel seizoenen van, dus je bent nog wel even bezig voordat je alles klaar hebt.
the-fairly-oddparents

The Fairly OddParents

Een ander leuk televisieprogramma voor kinderen is The Fairly OddParents. Ook dit is een zeer populair programma. Het mooie aan dit programma is dat het niet alleen humoristisch is, maar het ook de ‘fantasiespier’ van je kind kan prikkelen. Je bent ongetwijfeld bekend met het feit dat kinderen heel veel fantasie hebben. Dit programma gaat over een kind met ook veel fantasie. Het is namelijk belangrijk dat een televisieprogramma niet alleen entertainment biedt, maar ook enige educatie. Dat zorgt er dan namelijk voor dat je kind er ook weer wat van opsteekt. Dat is goed voor de toekomst. Een kind zit namelijk nog in de ontwikkelingsfase.
klokhuis

Klokhuis

Hierboven hadden wij het er al even over dat kinderprogramma’s niet alleen entertainment moeten bieden, maar er ook sprake moet zijn van educatie. Bij een programma als Klokhuis speelt educatie een zeer grote rol. Het is een fantastisch leuk programma. De afleveringen kunnen qua onderwerp zeer variëren, maar over het algemeen gaat het over de wereld om ons heen. Kinderen vinden het programma fantastisch, omdat het op een hele leuke manier in elkaar is gezet. Ze leren er ook veel van en deze kennis kunnen ze dan vervolgens delen op school of tijdens het sporten. Het is vooral bedoeld voor kinderen in de leeftijdsgroep 9 tot en met 12. Maar ook oudere kinderen vinden het vaak erg leuk.

Mocht je op zoek zijn naar meer tips om zelf ook heerlijk een avond weg te dromen met een film of een serie kijken, kijk dan snel naar dit overzicht met feelgood series en films op netflix. Een goed overzicht met films en series die zeker niet in je lijstje mogen ontbreken.