Spelen

Voor kinderen is spelen een van de hoofdoelen van het bestaan. Daarom zijn zoveel ouderen ook jaloers op kinderen. Ze spelen veel en zijn nog jong en onbezonnen. Natuurlijk is het voor een kind leuk om onbezonnen te zijn. Maar het probleem is dat kinderen niet op hun eigen veiligheid letten. Daarom heb je als ouder de verantwoording om ervoor te zorgen dat je kind op een veilige manier buiten gaat spelen. Je moet je kind dan ook al van jongs af aan de gevaren laten inzien. Bijvoorbeeld de gevaren van het verkeer, maar ook andere kwesties. Maar hoe doe je dit precies? In deze categorie vind jij verschillende artikelen waarin tips worden gegeven over veilig spelen.

Bijvoorbeeld artikelen waarin wordt uitgelegd wat risicovol spelen is. Van wat voor soort spelletjes kun je je kind beter behoeden? Wat tast echt de veiligheid aan en brengt grote risico's met zich mee? Ervaren moeders geven voorbeelden vanuit de eerste hand om jou daar inzicht over te verschaffen. Maar ook worden er praktische tips gegeven. Kan mijn kind veilig op een trampoline springen? Is buiten spelen in de winter of in de herfst bijvoorbeeld wel verantwoord? En wat voor spelletjes kun je dan met je kind spelen tijdens deze koude jaargetijden of tijdens de feestdagen? Ook daar lees je veel over bij Meer voor Mama's.

Het punt is namelijk dat spelen moet worden aangemoedigd, maar dat er wel bepaalde grenzen moeten zijn. Dit is wel zo handig voor de veiligheid van je kind. Het kan natuurlijk gebeuren dat je kind een keer op de grond valt, of dat er sprake is van een ander soort ongeluk. Hier ontkom je niet aan, maar het is natuurlijk ook niet de bedoeling om het gevaar op te zoeken. Probeer als moeder dus je kind veilig te laten spelen. Hopelijk dragen de artikelen in deze categorie daaraan bij.