Geweldig nieuws voor mijn zoontje (en stiekem ook voor mijn vriend): in 2017 wordt Cars 3 verwacht! Een nieuw deel van de Cars animatiefilms van Pixar en Disney over pratende auto’s met menselijke trekjes. En als klap op de vuurpijl komt Bliksem McQueen naar Nederland deze zomer. Mijn mannen kunnen niet wachten! Deze tour is al geweest. Bekijk hier de trailer van Cars 3, deze zomer verwacht in de bioscoop! In Cars 3 staan opnieuw de avonturen van Bliksem McQueen centraal. In Cars (2006) was hij een arrogant groentje die zijn debuut maakte in de Piston Cup. In Cars 2 (2011) racete hij de hele wereld rond voor de World Grand Prix. In Cars 3 krijgt de ouder geworden ster concurrentie van een rookie, een nieuwkomer op het circuit.

Cars 3, het verhaal

Hoewel zijn generatie steeds meer van het circuit wordt verdreven, is Bliksem nog niet bereid om te stoppen met racen. Wanneer hij onverwacht verslagen wordt door eerstejaars Jackson Storm, gaat hij op zoek naar een tweede kans. Daarvoor krijgt hij de hulp van Cruz Ramirez, een slanke gele raceauto. De jonge, vrouwelijke coureur laat Bliksem McQueen kennismaken met moderne technologie en leert hem nieuwe trucjes. Samen bereiden ze zich voor op de beslissende race in de Florida 500 (een wedstrijd die vergelijkbaar is met de Daytona 500). Cars 3 is het regiedebuut van Brian Fee. Hij werkte ook mee van de vorige Cars films en aan Ratatouille, Wall-E en Monsters University. Cars 3 speelt zich af in Amerika en wordt een 'liefdesbrief aan het racen en de American Way’. Uiteraard zijn een aantal oude vrienden uit Radiator Springs ook weer van de partij, zoals de komische takelwagen Mater, Bliksem’s vriendin Sally en auto-onderdelenverkoper Ramone.

Cars 3 in de bioscoop

Cars 3 verschijnt in de Amerikaanse bioscopen op 16 juni 2017. In Nederland kunnen we waarschijnlijk in juli 2017 gaan genieten van de nieuwe avonturen van Bliksem McQueen en zijn vrienden. Artwork Cars 3 – Cruz Ramirez en Lightning McQueen racen op het strand.

Bliksem McQueen op tour in Nederland

Zijn jullie kinderen (of je vriend) ook zulke grote fans van Cars? Neem ze dan deze zomer mee naar één van de meet en greets met Bliksem McQueen. Hij reist deze zomer twee maanden door heel Nederland en doet hij verschillende steden aan. Dat wordt gegarandeerd het leukste dagje uit deze zomer! Hier vind je het tourschema van Bliksem. Bliksem zal op deze dagen aanwezig zijn tussen 11.00 en 17.00. UPDATE: Bliksem staat zaterdag 27 augustus 2016 van 11:00-17:00 uur op Rotterdam Alexandrium, op het plein bij de Hema. Bliksem McQueen op tour in Nederland 2016