Het zou zomaar kunnen dat ik nét iets meer fan ben dan mijn zoontje, maar het zijn dan ook ontzettend leuke, positieve en herkenbare filmpjes: de avonturen van Casper en Emma. We kijken regelmatig een aflevering of twee op Netflix en vanaf eind mei zijn ze weer te zien in de bioscoop. De zesde film met de twee vrienden in de hoofdrol heet 'Casper en Emma maken theater'. Samen met hun klas gaan Casper en Emma geld inzamelen voor het goede doel door theater te maken. Een heel vrolijk en spannend avontuur voor de beste vriendjes!

Theater maken voor het goede doel

Ieder jaar zamelen de kinderen van de kleuterschool van Casper en Emma op een leuke manier geld in voor het goede doel. De tijd om geld in te zamelen is al bijna aangebroken en iedereen mag meedenken over hoe ze dat zullen doen. Casper en Emma en de kinderen in hun klas doen hun best om een idee te verzinnen waarmee ze een weeshuis in India zonder elektriciteit kunnen helpen. Als Casper en Emma naar een toneelvoorstelling zijn geweest, komen ze samen met hun klas op een supergoed idee. Ze gaan zelf theater maken! Ze maken een toneelstuk over kaarsen die licht geven in het donker. Uiteraard krijgen ook de knuffels van Casper en Emma, Mevrouw Konijn en Welpje een bijzondere rol in het stuk, net als de knuffels van de andere kinderen uit hun klas. Zou het ze lukken om genoeg geld in te zamelen voor het weeshuis? 'Casper en Emma maken theater' draait vanaf 31 mei in de Nederlandse bioscoop. De film duurt 81 minuten en is geschikt voor alle leeftijden.

Bekijk hier de trailer van 'Casper en Emma maken theater'

Over Casper en Emma

'Casper en Emma' is een populaire televisieserie over een meisje en een jongen die allebei een pratende knuffel hebben. Ze gaan naar de kleuterschool en beleven allerlei avonturen samen. De verhaallijnen zijn altijd positief, realistisch en herkenbaar, heel geschikt voor peuters en kleuters. Een aflevering van de serie eindigt altijd aan het eind van een dag, waarbij een van de moeders een slaapliedje zingt. De serie komt uit Noorwegen en is in Nederland te zien bij Zappelin/KRO Kindertijd en op Netflix. De twee vriendjes zijn zo populair dat er een hele lijn merchandise van beschikbaar is met onder andere knuffels, kleurboeken, leesboeken en spelletjes. PS: Binnenkort verloten we kaartjes voor 'Casper en Emma maken theater' via Instagram. Houd

onze Instagrampagina dus goed in de gaten!