Een gezellig dagje uit met kinderen. Lekker op stap met het hele gezin. Het zijn de avonturen die uiteindelijk zorgen voor de beste herinneringen. Maar een dagje op stap met kinderen zorgt bij ouders ook vaak voor de nodige stress. Je moet namelijk niet alleen aan jezelf denken en alles wat je mee moet nemen, maar ook alles voor kinderen. Een dagje uit met kinderen, wat neem je dan precies mee? In dit artikel helpen wij je een handje met de broodnodige spullen die je mee moet nemen. Zo kun je genieten van een zorgeloos dagje uit met het hele gezin. Een dagje uit met kinderen. Een lekker dagje ertussen uit en genieten van een mooie stad, een dagje naar het strand of bijvoorbeeld een leuk pretpark. Een dagje uit met kinderen vraagt toch om enige voorbereiding. Wat neem je allemaal mee als je een dagje uitgaat met kinderen?

De luiertas

Wanneer je met jonge kinderen op stap gaat, kan het als een behoorlijk avontuur klinken om alles mee te nemen. Een goed gevulde luiertas is noodzakelijk om alle benodigdheden mee te nemen. Ga je met jonge kinderen op stap? Zorg dan dat je een luiertas vult met (meer) dan genoeg luiers en billendoekjes. Wanneer je hierom verlegen zit, kan jouw dagje uit zo in duigen vallen. Daarnaast een of twee extra setjes kleding, een aantal flesjes en iets van een warme deken. Is jouw zoon of dochter gewend aan een speen? Zorg er dan altijd voor dat je een paar extra meeneemt. Je neemt liever te veel mee dan te weinig.

Praktisch spullen om mee te nemen

Ook zijn er gewoon heel wat praktische spullen die je standaard bij je moet hebben wanneer je een dagje uit gaat met kinderen. Zorg ervoor dat je natuurlijk jouw portemonnee inclusief bankpas meeneemt. Ondanks dat je wellicht alles van tevoren hebt betaald, kan er altijd wat nodig zijn. Ook voor het geval dat je iets vergeten bent, is het handig als dit uiteindelijk toch ter plaatste kunt kopen. Ook zijn huissleutels, een opgeladen telefoon en extra laders logische spullen om mee te nemen. Het is cruciaal om goed bereikbaar te zijn wanneer je met kinderen op stap bent en dat je zelf kunt bellen. Ook om leuke foto’s te maken van je uitje is het handig als je telefoon goed is opgeladen!

Uit met kinderen: Eten, drinken en snacks

Een dag op stap met kinderen, daar is veel energie voor nodig. Niet alleen voor jou als ouder, maar ook voor de kinderen. Je kunt ervoor kiezen om het ervan te nemen en lekker uit eten te gaan. Toch is het geen overbodige luxe om standaard wat te eten bij je te hebben. Mocht er opeens een grote trek optreden. Ook kunnen veel boze buien snel verdreven worden door een lekkere snack. Bij een dagje op stap, horen nu eenmaal ook lekkernijen. Zorg ervoor dat je standaard iets in je tas hebt zitten. Een aantal appels zijn bijvoorbeeld perfect als tussendoortje. Wanneer je met de auto eropuit trekt, kun je de achterbak vullen met koelboxen en zelf drinken meenemen. Zo kunnen de kinderen gewoon blijven spelen en hoef je niet op zoek naar een supermarkt of eettentje. Ga je een lange wandeling maken met de kinderen? Zorg er dan voor dat je een grote fles water meeneemt of iedereen een klein flesje water laat dragen.

Better safe than sorry

Als ouder wil je natuurlijk dat jouw kinderen niets overkomt. Geniet van het dagje uit en zorg dat je altijd een kleine EHBO-set meeneemt voor het geval er ongelukjes gebeuren. Het is beter om het mee te nemen en niet nodig te hebben, dan dat je bijvoorbeeld geen pleisters bij de hand hebt. Een klein setje met pleisters en een pincet voor splinters in je tas, is geen overbodige luxe. Laat jouw kinderen lekker spelen en ontdekken zonder te bezorgd te zijn.

Extra kleding voor je uitje met kinderen

De kleding van jouw kinderen na een avontuurlijk dagje uit, kan vol scheuren en onder het zand en modder zitten. Kinderen moeten juist onbezorgd kunnen genieten van hun vrijheid. Neem als ouder gewoon een extra setje kleding mee wanneer je een dagje uit gaat en jouw kinderen kunnen de hele dag heerlijk spelen. Ook is het aan te raden om altijd een warmer kledingstuk mee te nemen. Leg bijvoorbeeld warme vesten in de auto of neem regenjassen mee. Het maakt dan niet uit wat voor weer het is en jouw dagje uit loopt niet in de soep door een flinke regenbui. Ook is het geen overbodige luxe om standaard zwemkleding mee te nemen. Weet je nog niet precies waar je naartoe gaat? Voor je het weet kom je in de buurt van de zee of kom je ergens waar je kunt zwemmen. Niets is zo vervelend voor jouw kinderen als de mogelijkheid er is om te zwemmen, maar het kan niet omdat je geen zwemkleding hebt meegenomen. Ga je op de bonnefooi een dagje uit? Zorg dan dat je voor de zekerheid zwemkleding meeneemt. Een dagje zwemmen is natuurlijk een van de leukste uitjes met kinderen.

Uit met kinderen: Spelletjes voor onderweg

De reis naar de bestemming hoort ook bij het dagje uit. Of je nu met de auto, trein of op een andere manier op bestemming komt, een lange reis met kinderen kan voor de ouders voor heel wat stress zorgen. Zorg er daarom voor dat je leuke spelletjes of activiteiten voor kinderen voorbereid voor onderweg. Je kunt bijvoorbeeld leuke bordspelletjes of invulboeken meenemen. Zo start de dag gelijk goed. Ook zijn deze spelletjes perfect om bij de hand te hebben wanneer je bijvoorbeeld moet wachten in een restaurant of wanneer je een stil moment wilt opvullen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je standaard een pak kaarten in jouw handtas hebt zitten.

Uit met kinderen: Apps voor onderweg

Een dagje uit met kinderen moet natuurlijk gaan om juist lekker buiten met elkaar avonturen te beleven. Maar voor onderweg kunnen apps ook een goede hulp zijn voor de ouders. Installeer een paar leuke games op jouw telefoon of tablet en geniet van een zorgeloos ritje. Het is altijd handig om een paar fijne apps bij de hand te hebben. Ook zijn er tegenwoordig veel (thema)parken die gebruik maken van apps. Zij hebben een eigen app ontwikkelt voor bijvoorbeeld een speurtocht of extra informatie. Dit is extra leuk voor een uitje met kinderen. Wanneer uitjes met kinderen gaat maken, maak je mee dat je veel meer mee moet nemen dan wanneer je zelf de deur uit zou stappen. Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent en liever te veel meeneemt dan te weinig. Wanneer jouw kinderen ouder zijn, kunnen zij ook zelf een rugzak meenemen met spullen die zij belangrijk vinden. Je kunt eenvoudig hun rugzakken vullen met eten, drinken en extra’s die zij nodig hebben. Een dagje uit plan je het beste van tevoren zodat je onderweg niet veel onnodige aankopen hoeft te doen. Geniet van een goedgevulde tas of kofferbak en beleef zorgeloos de beste avonturen met het hele gezin.

Nog op zoek naar een leuke dag uit met kinderen? PIT Veiligheidsmuseum in AlmereLouwman Museum in Den HaagHet Oertijdmuseum in Boxtel