Dagje uit met kinderen: Louwman Museum voor autoliefhebbers

Margot - 19-03-2018
img-4126-1521223185-77886

Sinds ik mijn vriend een Museumkaart heb gegeven voor kerst, gaat er bijna geen week voorbij dat hij op zijn vrije dag naar het museum gaat met onze zoon. Na onder andere het Mariniersmuseum en het PIT Veiligheidsmuseum zocht ie dit keer een museum met auto's. Die was al snel gevonden! Samen gingen ze op pad naar het Louwman Museum in Den Haag. In het Louwman Museum vind je de oudste privécollectie auto's, of eigenlijk 'automobielen', ter wereld. Een aanrader voor iedere autoliefhebber en een erg leuk uitje voor het hele gezin.

Auto's van een zwaan, 007 en The Godfather

Het Louwman Museum heeft een collectie van maar liefst 250 bijzondere, antieke en klassieke automobielen. Inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen, waaronder een auto van Elvis Presley, een auto van James Bond, verschillende auto’s uit The Godfather films en een aantal prachtige race-auto’s. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste verzamelingen ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elke auto vertelt zijn eigen verhaal en bij elk model staat een uitgebreide toelichting. De collectie auto's is een privécollectie die is verzameld door twee generaties van de familie Louwman. die al in 1934 begon met het verzamelen van bijzondere auto's. Om de collectie auto's is een speciaal museum gebouwd in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman de verkoop van Dodge- en Chrysler-automobielen in Nederland begon.

auto-paars


auto-zwaan


auto-meerdere-oud


auto-grease


auto-geel


auto-goud


auto-lincon

Dagje uit naar Louwman Museum

Als je een dagje op pad wilt met je kinderen is een bezoek aan het Louwman Museum in Den Haag een echte aanrader. Vader en zoon hebben zich er uren vermaakt. Lekker rondkijken en dromen over auto’s waarmee ze samen tochten zouden willen maken door het hele land. Met de museumjaarkaart is het museum gratis toegankelijk. En het museum is makkelijk bereikbaar en heeft een eigen parkeergarage. Een bezoek aan het Louwman Museum is ook goed te combineren met een middagje strand in Scheveningen.

Meer informatie over het Louwman Museum

Het Louwman Museum is gevestigd in Den Haag en is goed bereikbaar per auto. Parkeren kost 6 Euro, maar als je met een oldtimers komt (als je auto ouders is dan 40 jaar) mag je deze gratis voor het museum parkeren. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Met een Museumkaart bezoek je het museum gratis. Tijdens feestdagen en vakanties gelden in sommige gevallen andere openingstijden dan gebruikelijk. Op de website van het Louwman Museum vind je alle informatie over openingstijden en toegangsprijzen.

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners