Back to school: 5 handige tips

Als de zomervakantie zijn einde nadert en je kind gaat 'back to school', is het hoog tijd om je kind nieuwe schoolspullen te geven. Dat geldt voor de allerkleinsten, de peuters die naar een peuterspeelzaal gaan, maar zeker ook voor de wat oudere basisschoolkinderen....

GeoFort in Herwijnen, een tip voor een leuk dagje uit met kinderen

In de vakanties zijn wij altijd op zoek naar leuke dagjes uit met kinderen. Na een oproepje ontvingen we via onze Instagram pagina de tip voor een bezoek aan GeoFort in Herwijnen en dus gingen we er op uit naar dit spannende forteiland. Benieuwd naar onze ervaring?...

Betaald ouderschapsverlof opnemen

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders die werken in loondienst betaald ouderschapsverlof opnemen. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO) en het is mogelijk om hiervoor een uitkering van UWV te krijgen. Deze nieuwe regeling moet het met name voor vaders en...

Routine op vakantie: zo kom je zelf ook uitgerust terug

Vakantie is heerlijk en de verleiding om alles te laten 'vieren' - ook het ritme van alledag - is groot. Lekker relaxt wel, niet op de tijd hoeven letten, alles op je gemak doen, de ochtendspits en bijbehorende stress overslaan. Maar je baby of peuter is gebaat bij...

10 momenten wanneer ik supertrots ben op mijn peuter

Gisteren barstte mijn moederhart bijna uit elkaar van trots! Mijn dochter van 2,5 jaar en ik zaten in de auto, parallel aan de weg waarop wij reden lag een spoor en in mijn spiegel zag ik dat er een trein aan kwam. Mijn dochter is enorm fan van treinen dus ik riep...

Wil je na de bevalling af van het babyvet en weer jouw oude shape terug krijgen? Lees dan gauw verder. In dit artikel hebben wij 6 tips op een rijtje gezet hoe je jouw oude lichaam weer terug krijgt en weer fit wordt na de bevalling.

1. Wandelen

Een goede manier om langzaam maar zeker weer fit te worden, is door te wandelen. Het voordeel hiervan is, is dat je heerlijk met de kinderwagen naar buiten kunt en dat het weinig inspanning vereist. Na de bevalling kun je nog best een tijdje beurs zijn en is intensief sporten wellicht niet een optie. Ga iedere dag een half uurtje naar buiten en geniet van meer lichaamsbeweging. Wanneer je wandelt gebruik je bijna alle spieren in jouw lichaam. Je zult vanzelf merken dat jouw lichaam weer een stuk strakker aanvoelt.

2. Borstvoeding

Moeder natuur helpt je gratis een handje. Kies je voor borstvoeding na de bevalling? Dan zul je zien dat je snel weer in shape bent. Borstvoeding geven en melk aanmaken kost jouw lichaam namelijk veel energie. Je verbrandt veel calorieën en dat is al gauw te zien. Wil je zonder al te veel moeite snel van het babyvet af? Overweeg dan om borstvoeding te geven na de bevalling.

3. Water drinken

Vervang al jouw drankjes voor water. Water is niet alleen noodzakelijk om gehydrateerd te blijven, maar het speelt ook een belangrijke rol bij het afvoeren van stoffen in het lichaam. Wanneer je voldoende water drinkt, is jouw verteringssysteem optimaal. Stop met de zoete drankjes en drink minimaal 2 liter water per dag.

4. Babyzwemmen

Babyzwemmen is perfect voor het verstevigen van de band tussen moeder en kind. Daarnaast is het natuurlijk ook een ideale manier om meer te bewegen. Je hoeft geen oppas te zoeken en kunt gewoon samen met jouw baby meedoen met een zwemles. Je bent er even tussenuit en actief bezig.

5. Bewust eten

Tijdens de zwangerschap laten veel aanstaande moeders hun standaard eetpatroon een beetje los. Je hebt zin in vreemde dingen en je eet voor twee tijdens deze negen maanden. Hierdoor kun je tijdens de zwangerschap ook de nodige kilo’s aankomen. De beste manier om jouw lichaam weer snel onder controle te hebben, is door weer bewust te gaan eten. Kies voor een vast eetpatroon en limiteer jouw snacks. Het kan lastig zijn met zo’n kleintje in huis om een vast ritme te creëren, maar het is cruciaal voor een gezond gewicht na de zwangerschap.

6. Sporten

Ben je weer helemaal hersteld van de bevalling? Dan kun je natuurlijk ook weer gaan sporten om beter in je vel te zitten. Er zijn genoeg sportscholen die unieke klassen organiseren voor jonge moeders. Je sport dan samen met andere vrouwen die in dezelfde levensfase zitten en er is oppas aanwezig. Wil je liever alleen sporten? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een abonnement voor de sportschool kiezen.

Het is belangrijk om je als kersverse moeder goed in je vel te voelen. Na een zwangerschap en bevalling kan jouw lichaam compleet anders aanvoelen. Voel je weer de oude door fit het moederschap in te gaan. Kies bewust wat er op jouw bord komt en kies voor meer beweging. Wordt fit na de bevalling en voel je weer helemaal de oude.