Vroege zwangerschapstest: alles wat je moet weten

Vraag je je af of je in verwachting bent? Als aanstaande ouders wil je natuurlijk zo snel mogelijk zekerheid hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten zwangerschapstesten op de markt, waaronder de vroege zwangerschapstest of de early...

7 pluspunten van een autovakantie met kinderen

Een autovakantie met kinderen, is dat wel leuk voor iedereen? Als je verder weg wil is het een lange rit, misschien heel vermoeiend en vervelend. Om meteen met de deur in huis te vallen: ja, een autovakantie is heel goed te doen en dit kun je zelf heel makkelijk leuk...

25 stoere meisjesnamen: inspiratie

Als je op zoek bent naar een stoere naam voor een meisje, dan moet deze in ieder geval kort en krachtig zijn. In dit artikel hebben we 25 korte stoere meisjesnamen voor je verzameld. De namen in dit artikel zijn tijdloos, hip, vlot en gemakkelijk uit te spreken. Ook...

Kinderwens? Let op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.

Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om de natuur een handje op weg te helpen. We vertellen je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden. Kinderwens en zwanger worden...

Diarree bij een baby

Iedereen kan te maken krijgen met diarree. Ook je baby kan een waterige en dunne ontlasting krijgen door een storing in de spijsvertering. Het gevaar van diarree bij een baby is dat jonge kinderen sneller uit kunnen drogen door een te dunne ontlasting. Het is dan ook...

Niet alleen als moeder kun je angstig uitkijken naar de bevalling, ook toekomstige vaders kunnen het heet krijgen wanneer zij nadenken over de bevalling. In dit artikel lees je tips voor de partner tijdens de bevalling. Hoe kan jouw partner je helpen en wat moet hij van tevoren weten?

1. Een bevallingsplan

Een goede planning maakt alles een stuk eenvoudiger, dit gaat zelfs op voor de bevalling. Maak samen met jouw partner een bevallingsplan of geboorteplan waar jullie beiden achterstaan. Hier kun je zaken in opnemen zoals; wanneer naar het ziekenhuis gaan? Wie let er thuis op de hond of kat? Welke pijnstillers wil je gebruiken?

Door deze zaken op een rijtje te zetten weet je partner tijdens de bevalling beter waar hij of zij aan toe is. Ook is het verstandig om kleine punten mee te nemen zoals; Wat moet ik vooral niet doen? Wat kan ik juist doen als partner tijdens de bevalling en hoe kan ik helpen? Veel partners weten niet goed hoe zij jou kunnen bijstaan. Door zaken op een rijtje te zetten kan je partner tijdens de bevalling wat meer grip op de situatie krijgen.

2. Zwangerschapsyoga

Een goede manier om de partner voor te bereiden op de bevalling is door een zwangerschapscursus te volgen. Zo is er yoga, gym, meditatie en meerdere andere klassen waar ouders worden voorbereid op de bevalling. Tijdens deze lessen leren jullie beiden over de bevalling, mogelijke houdingen en ademhalingsoefeningen. Door de partner dit voortijds al mee te laten maken, zijn jullie samen beter voorbereid op de bevalling. Jouw partner heeft de juiste technieken om handen om jou bij te staan.

partner tijdens de bevalling - man geeft partner massage tijdens weeen

3. Massage van je partner tijdens de bevalling

Veel vrouwen ondervinden verlichting wanneer hun partner tijdens de bevalling hun rug of buik kan masseren. Door de juiste massagetechnieken meester te worden, kan jouw partner jouw perfect bijstaan tijdens de bevalling. De partner weet wat en hoe gedaan moet worden. Het kan fijn zijn voor partners dat zij jou kunnen helpen. Hulpeloos toekijken als jij de pijn van de bevalling doorstaat kan voor veel partners erg lastig worden ervaren.

4. Een goede voorbereiding

Het klinkt misschien niet als de leukste filmavond, maar door meer te weten te komen over de bevalling door film en series zijn zowel jij als jouw partner beter voorbereid op wat komen gaat. Een bevalling is een bijzondere en heftige gebeurtenis. Het is goed om jezelf beter voor te bereiden en te informeren. Op deze manier kom je minder gauw voor verrassingen te staan.

partner tijdens de bevalling - man en zwangere vrouw bekijken echofoto op tablet

5. Eten en drinken

Wellicht een beetje rare tip, maar heel cruciaal voor partners. Wil je als partner niet flauwvallen tijdens de geboorte van jouw zoon of dochter? Zorg dan allereerst voor een goede ademhaling, maar bovenal voor voldoende eten en drinken. Tijdens een lange bevalling kun je in het moment helemaal vergeten te eten en drinken. Het gevolg hiervan zijn slappe knieën wanneer de baby daar dan eindelijk is. Pak in de vluchttas ook genoeg snacks en drinken voor de partner. Kies voor zoute snacks en energierepen om jouw energie en suikerlevels hoog te houden.

Niet alleen voor de moeder is de bevalling een spannend moment om naar uit te kijken. Ook voor de partner is het een spannende belevenis. Wil je als partner volledig voorbereid zijn op de bevalling en echt van de geboorte van jouw zoon of dochter kunnen genieten? Zorg dan dat je weet hoe je jouw vrouw kunt helpen en weet waar je aan toe bent door je goed voor te bereiden.