GeoFort in Herwijnen, een tip voor een leuk dagje uit met kinderen

In de vakanties zijn wij altijd op zoek naar leuke dagjes uit met kinderen. Na een oproepje ontvingen we via onze Instagram pagina de tip voor een bezoek aan GeoFort in Herwijnen en dus gingen we er op uit naar dit spannende forteiland. Benieuwd naar onze ervaring?...

Betaald ouderschapsverlof opnemen

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders die werken in loondienst betaald ouderschapsverlof opnemen. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO) en het is mogelijk om hiervoor een uitkering van UWV te krijgen. Deze nieuwe regeling moet het met name voor vaders en...

Routine op vakantie: zo kom je zelf ook uitgerust terug

Vakantie is heerlijk en de verleiding om alles te laten 'vieren' - ook het ritme van alledag - is groot. Lekker relaxt wel, niet op de tijd hoeven letten, alles op je gemak doen, de ochtendspits en bijbehorende stress overslaan. Maar je baby of peuter is gebaat bij...

10 momenten wanneer ik supertrots ben op mijn peuter

Gisteren barstte mijn moederhart bijna uit elkaar van trots! Mijn dochter van 2,5 jaar en ik zaten in de auto, parallel aan de weg waarop wij reden lag een spoor en in mijn spiegel zag ik dat er een trein aan kwam. Mijn dochter is enorm fan van treinen dus ik riep...

Vrouwen stoppen te vroeg met borstvoeding

Veel vrouwen stoppen te vroeg met borstvoeding. Dat is één van de uitkomsten uit het Nationaal Borstvoeding Onderzoek 2022. In het onderzoek geeft 65% van de Nederlandse moeders aan maximaal 12 maanden borstvoeding te geven of te willen geven. Dit in tegenstelling tot...

Slechts 5 procent van de baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je kindje iets langer op zich laat wachten. Met 42 weken is het inleiden van de bevalling noodzakelijk, maar voor het zover is, kun je het een en ander proberen om zelf het proces te versnellen, zodat je hopelijk snel de voortekenen dat de bevalling dichtbij is ziet. Hier zijn 8 manieren waarop je je bevalling zelf kunt opwekken.

1. Seks

Je zult er waarschijnlijk absoluut geen zin in hebben, maar veel vrouwen zweren erbij. Dit is de manier waarop je je bevalling zelf kunt opwekken. Niet alleen trekt je baarmoeder samen tijdens een orgasme, iets dat het ook doet tijdens je weeën, maar ook het sperma van je partner werkt mee. Hierin zit prostaglandine, een hormoon dat je baarmoeder kan laten samentrekken. Het is dus iets wat je kunt proberen! Let op: je kunt GEEN seks meer hebben nadat je vliezen gebroken zijn in verband met infectiegevaar.

2. Ananas eten

Houd je van ananas? Dan kun je hier maar beter genoeg van in huis hebben, wanneer je de bevalling wilt opwekken. Deze vrucht bevat kinine en dit zou kunnen helpen de bevalling op gang te brengen. Hoewel ananas eten een geliefde methode is, is het belangrijk te vermelden dat zijn werking nooit wetenschappelijk bewezen is.

3. Stimuleer je tepels

Oxytocine is een hormoon dat weeën opwekt. Benieuwd hoe je dit hormoon kunt aanmaken? Simpel! Masseer je tepels of vraag je partner dit te doen. Je zult hiervoor wel toegewijd moeten zijn, want om echt een verschil te maken is een massage van 15 minuten tot drie uur per dag wel nodig.

4. Bewegen, bewegen en nog eens bewegen

Sowieso is bewegen tijdens de zwangerschap belangrijk om bepaalde kwaaltjes te voorkomen, maar ook als je de bevalling wilt opwekken kan het zeer nuttig zijn, ten minste, dat wordt beweerd. Baat het niet dan schaadt het niet, want een wandelingetje in het park helpt je ook om je hoofd lekker leeg te maken. Helemaal niet verkeerd als je gestrest bent dat je al over je uitgerekende datum bent.

5. Oefeningen doen

Naast de gewone dagelijkse bewegingen, kun je ook specifieke oefeningen doen die de bevalling zouden kunnen opwekken. Beweeg je heupen in een cirkel om zo in je bekken meer ruimte te creëren. Met hetzelfde doel kun je één been op de weg zetten en één op de stoep. Loop vervolgens zo de straat uit.

vrouw-gaat-pittig-eten

6. Pittig eten

Sommigen zeggen dat pittig eten de bevalling kan opwekken, doordat het je darmwerking stimuleert. Tegelijkertijd zou hierdoor de baarmoeder kunnen samentrekken. Het nadeel van deze methode is dat, als je niet gewend bent aan pittig, je diarree kunt krijgen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

7. Drink vrouwenmantel

Hoewel vrouwenmantelthee drinken afgeraden wordt aan het begin van de zwangerschap, is het een aanrader, wanneer je je weeën probeert op te wekken. Dankzij de tannine in de vrouwenmantel kan je baarmoeder gaan samentrekken. Een ander voordeel van vrouwenmantelthee drinken is dat je sneller stopt met bloeden na de bevalling.

8. Caulopyllum thalictroides

Het nemen van dit homeopathische middel stimuleert de rijping van de baarmoedermond. Hierdoor zul je sneller ontsluiten en, doordat het wee ondersteunend werkt, een makkelijke bevalling. Net als vrouwenmantelthee helpt het om bloedingen na de bevalling te verminderen.