6 x Zoete hapjes voor Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje is bijna gekomen! En pakjesavond is geen heerlijk avondje zonder zoete lekkernijen. Natuurlijk staan de pepernoten, kruidnootjes en snoepjes op tafel, maar nog leuker is het om ook wat andere zoetigheden te serveren. Deze zes zoete hapjes voor...

5 tips voor kinderkleding voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Dat is een tijd vol cadeautjes, lekker eten, familie, feest en natuurlijk mooie kleren. Om er ook dit jaar iets moois van te maken vind je hieronder vijf tips voor kinderkleding voor de feestdagen. De kinderen zijn waarschijnlijk echt...

Zo organiseer je een magische pakjesavond

Het is weer bijna zo ver, pakjesavond. De goedheiligman is samen met zijn pieten in november weer in ons land gekomen. Dit is de tijd waar elk kind naar uit kijkt. Een avond vol gezelligheid en natuurlijk cadeautjes. Daar maken we natuurlijk graag een leuke en...

8 x Sinterklaas surprise van een schoenendoos

Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een Sinterklaassurprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Een surprise van een schoenendoos is makkelijk te maken, want die heeft iedereen wel in huis....

Sinterklaas lekkernijen: Dit is het populairste Sint snoepgoed

Heerlijk avondje is gekomen.... Dat geldt niet alleen voor cadeautjes voor het hele gezin en de leukste surprises, maar ook voor heerlijke Sinterklaas lekkernijen. In dit artikel lees je hoe je de pakjesavond helemaal compleet maakt met snoepgoed en Sinterklaas...

Slechts 5 procent van de baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je kindje iets langer op zich laat wachten. Met 42 weken is het inleiden van de bevalling noodzakelijk, maar voor het zover is, kun je het een en ander proberen om zelf het proces te versnellen, zodat je hopelijk snel de voortekenen dat de bevalling dichtbij is ziet. Hier zijn 8 manieren waarop je je bevalling zelf kunt opwekken.

1. Seks

Je zult er waarschijnlijk absoluut geen zin in hebben, maar veel vrouwen zweren erbij. Dit is de manier waarop je je bevalling zelf kunt opwekken. Niet alleen trekt je baarmoeder samen tijdens een orgasme, iets dat het ook doet tijdens je weeën, maar ook het sperma van je partner werkt mee. Hierin zit prostaglandine, een hormoon dat je baarmoeder kan laten samentrekken. Het is dus iets wat je kunt proberen! Let op: je kunt GEEN seks meer hebben nadat je vliezen gebroken zijn in verband met infectiegevaar.

2. Ananas eten

Houd je van ananas? Dan kun je hier maar beter genoeg van in huis hebben, wanneer je de bevalling wilt opwekken. Deze vrucht bevat kinine en dit zou kunnen helpen de bevalling op gang te brengen. Hoewel ananas eten een geliefde methode is, is het belangrijk te vermelden dat zijn werking nooit wetenschappelijk bewezen is.

3. Stimuleer je tepels

Oxytocine is een hormoon dat weeën opwekt. Benieuwd hoe je dit hormoon kunt aanmaken? Simpel! Masseer je tepels of vraag je partner dit te doen. Je zult hiervoor wel toegewijd moeten zijn, want om echt een verschil te maken is een massage van 15 minuten tot drie uur per dag wel nodig.

4. Bewegen, bewegen en nog eens bewegen

Sowieso is bewegen tijdens de zwangerschap belangrijk om bepaalde kwaaltjes te voorkomen, maar ook als je de bevalling wilt opwekken kan het zeer nuttig zijn, ten minste, dat wordt beweerd. Baat het niet dan schaadt het niet, want een wandelingetje in het park helpt je ook om je hoofd lekker leeg te maken. Helemaal niet verkeerd als je gestrest bent dat je al over je uitgerekende datum bent.

5. Oefeningen doen

Naast de gewone dagelijkse bewegingen, kun je ook specifieke oefeningen doen die de bevalling zouden kunnen opwekken. Beweeg je heupen in een cirkel om zo in je bekken meer ruimte te creëren. Met hetzelfde doel kun je één been op de weg zetten en één op de stoep. Loop vervolgens zo de straat uit.

Vrouw gaat pittig eten

6. Pittig eten

Sommigen zeggen dat pittig eten de bevalling kan opwekken, doordat het je darmwerking stimuleert. Tegelijkertijd zou hierdoor de baarmoeder kunnen samentrekken. Het nadeel van deze methode is dat, als je niet gewend bent aan pittig, je diarree kunt krijgen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

7. Drink vrouwenmantel

Hoewel vrouwenmantelthee drinken afgeraden wordt aan het begin van de zwangerschap, is het een aanrader, wanneer je je weeën probeert op te wekken. Dankzij de tannine in de vrouwenmantel kan je baarmoeder gaan samentrekken. Een ander voordeel van vrouwenmantelthee drinken is dat je sneller stopt met bloeden na de bevalling.

8. Caulopyllum thalictroides

Het nemen van dit homeopathische middel stimuleert de rijping van de baarmoedermond. Hierdoor zul je sneller ontsluiten en, doordat het wee ondersteunend werkt, een makkelijke bevalling. Net als vrouwenmantelthee helpt het om bloedingen na de bevalling te verminderen.