Als aanstaande moeder wil je natuurlijk zo gezond mogelijk leven. Maar wat is nu echt gezonde voeding voor een moeder? Kokos natuurlijk! Bij dezen 5 redenen waarom kokos zo gezond is voor aanstaande moeders.

1. Het helpt tegen verkoudheid

Als aanstaande moeder is het natuurlijk nooit leuk om ziek te zijn. Enerzijds is het voor jezelf niet leuk, maar het is natuurlijk ook niet leuk voor je toekomstige baby. Een veelvoorkomende ziekte in Nederland is natuurlijk verkoudheid. Erg vervelend, want je kunt er veel last van krijgen. De een is meer gevoelig voor verkoudheid dan de ander natuurlijk. Sommige mensen hebben alleen een beetje een lopende neus, terwijl anderen ook last krijgen van de keel en zich heel sloom voelen. Verkoudheid is niet leuk voor je kind, maar ook niet voor jezelf. Natuurlijk is dit lastig te voorkomen, maar kokos kan ervoor zorgen dat de kans op verkoudheid wordt verkleind. De kokos heeft namelijk anti-bacteriële stoffen, waardoor het immuumsysteem wordt versterkt. Hierdoor helpt het niet alleen tegen verkoudheid, maar ook tegen andere virussen.

2. Kokos kan melkproducten gemakkelijk vervangen

Veel vrouwen prefereren het om niet te veel melkproducten te nemen tijdens de zwangerschap. Afwisselen kan soms zeer voordelig zijn en bovendien ook nog eens zeer goed voor de gezondheid. In Kokos zitten veel stoffen die ook in melkproducten gewoon voorkomen. Dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Een gevarieerd dieet is immers belangrijk.

3. Zwangerschapssymptomen voorkomen

Iedereen die zwanger is krijgt hoe dan ook te maken met symptomen van de zwangerschap. De een heeft hier natuurlijk veel meer last van de ander. Sommige vrouwen die zwanger zijn, zijn bijvoorbeeld heel vaak misselijk. Die kunnen bijna niet meer functioneren. Ook ongecontroleerd urineverlies is iets wat voor kan komen als je zwanger bent. Maar ook andere zaken, zoals depressies of constipatie. Maar ook fysieke klachten en dergelijke kunnen voorkomen. Kokos kan bepaalde zwangerschapssymptomen voorkomen, of in ieder geval verminderen. Dat is natuurlijk een groot voordeel, zeker als je echt problemen hebt. Natuurlijk kunnen niet alle klachten voorkomen worden met het gebruik van kokos. Fysieke klachten kunnen bijvoorbeeld lastig worden voorkomen, maar het kan in ieder geval nooit kwaad. Kokos is heel gezond en bovendien ook nog eens erg lekker. Dat is natuurlijk ook belangrijk. Je wilt ook dingen eten die heel lekker zijn. Bovendien is kokos ook nog eens heel natuurlijk.

4. Het helpt je mooi blijven

Veel vrouwen die zwanger worden krijgen te maken met symptomen. Dit was in het volgende stukje al behandeld. Dit kunnen zowel fysieke en mentale symptomen zijn. Het is namelijk ook zo dat je emotioneel als vrouw veel veranderingen doormaakt tijdens de zwangerschap. Dit kunnen soms mooie veranderingen zijn, maar het is ook mogelijk dat deze veranderingen helemaal niet zo mooi zijn. Sommige vrouwen kunnen tijdens een zwangerschap bijvoorbeeld ook zeer depressief worden. Maar ook fysieke problemen kunnen de mentale gemoedstoestand beïnvloeden. Als je zwanger wordt betekent het namelijk dat je huid ook uitrekt.

Dit gebeurt bijvoorbeeld ook bij mensen die heel snel dik worden, maar ook bij vrouwen die zwanger worden. Je kunt daardoor groeistriemen krijgt. Deze zijn natuurlijk niet gevaarlijk, maar het ziet er ook niet heel appetijtelijk uit. Sommige vrouwen worden er bijvoorbeeld erg onzeker van, en dat is natuurlijk jammer. Maar gelukkig kan kokos helpen. Kokos zorgt er namelijk voor dat je minder last krijgt van die groeistriemen. Normaliter kan het namelijk heel lang duren voor dergelijke striemen weggaan. Soms is het zelfs zo dat de striemen helemaal niet weggaan. Natuurlijk is kokos geen wondermiddel, maar het kan toch wel degelijk ervoor zorgen dat de striemen minder worden. Zo voel je je natuurlijk een stuk zelfverzekerder na de zwangerschap. En dat is natuurlijk ook gewoon heel belangrijk!

5. Stimuleert de melkproductie

Hoewel hier nog geen 100% bewijs voor is, is het wel aannemelijk dat de kokos de melkproductie kan stimuleren. Als je van plan bent om je kind borstvoeding te geven is dat natuurlijk zeer belangrijk. Maar hoe stimuleert kokos nu de melkproductie, vraag je je ongetwijfeld af. Nou dit is vrij makkelijk uit te leggen. Kokos is namelijk een bron van laurinezuur. En laurinezuur zou de melkproductie kunnen verhogen.