Als je zwanger bent, zorg je natuurlijk goed voor jezelf. Je wilt tenslotte het beste voor je kindje en voor jezelf. Voldoende rust nemen, gevarieerd en gezond eten en in beweging blijven is belangrijk. Ook het nemen van extra vitamines en voedingssupplementen kan helpen om gezond en fit te blijven. Zwangere vrouwen hebben een hele specifieke behoefte aan extra voedingsstoffen. De Gezondheidsraad adviseert om voor en tijdens je zwangerschap extra vitamines te nemen. Welke vitamines kun je voor en tijdens je zwangerschap het beste nemen?

Het slikken van foliumzuur voor en tijdens je zwangerschap

Als je zwanger wilt worden adviseert de Gezondheidsraad om extra foliumzuur te nemen. Foliumzuur (vitamine B11) voorkomt bloedarmoede en draagt bij aan de groei van je baby. Het helpt bij de ontwikkeling van het zenuwstelsel en het verkleint de kans op bepaalde aangeboren afwijkingen zoals een open ruggetje, hazenlip en een gespleten gehemelte. Ook als je heel gezond eet is dit belangrijk. Via je normale voeding krijg je niet genoeg foliumzuur binnen.

Je kunt met foliumzuur beginnen vanaf het moment dat je de wens hebt om zwanger te worden. Geadviseerd wordt om door te gaan met het supplement tot minimaal de 10e week van je zwangerschap. Maar ook daarna blijft foliumzuur een belangrijk voedingssupplement. Bijvoorbeeld als je borstvoeding gaat geven, heeft je lichaam ook behoefte aan extra foliumzuur. Dus ook na de bevalling kun je foliumzuur blijven gebruiken als je borstvoeding geeft.

Vitamine D slikken tijdens je zwangerschap

Naast extra foliumzuur wordt door de Gezondheidsraad geadviseerd om tijdens je zwangerschap ook dagelijks extra vitamine D te nemen. Een deel van de dagelijks benodigde vitamine D kunnen we uit onze voeding halen. Vitamine D zit bijvoorbeeld in vette vis, margarine en halvarine. Maar door onze huidige levensstijl met lange werkdagen, minder zon, onze eetgewoonten en lange winters, krijgen we vaak onvoldoende vitamine D binnen. Om toch aan voldoende vitamine D te komen adviseert de Gezondheidsraad aan zwangere vrouwen om hiervan iets extra’s te nemen. Vitamine D is nodig om calcium goed te laten opnemen uit je voeding. En calcium zorgt voor het behoud van gezonde en sterke botten en tanden voor jou als zwangere vrouw en voor de opbouw van botten van je baby. Heel belangrijk dus tijdens je zwangerschap.

Handige vitaminespray met alle benodigde vitamines

Ondanks dat we weten dat extra vitamines tijdens de zwangerschap belangrijk zijn, vergeten we ze vaak in te nemen. Tijdens je zwangerschap heb je al veel waar je aan moet denken en soms kan je hoofd echt een vergiet zijn! Wat een uitkomst kan zijn, zijn de Best Choice vitaminesprays. Best Choice vitamine D Zwangerschap spray bevat alle benodigde extra vitamines (D3, B3 en foliumzuur). Super handig om alle benodigde supplementen in één vitaminespray te hebben. Vergeten is bijna onmogelijk, want je neemt het kleine sprayflesje gemakkelijk mee onderweg in je handtas en hebt het dan dus altijd bij de hand. Je kunt de vitaminespray gedurende je hele zwangerschap veilig gebruiken. Je sprayt het simpelweg in je mond, de vitamines worden door je mondslijmvlies snel op genomen en de spray heeft een lekkere fruitsmaak.

Best Choice vitaminesprays

Best Choice vitaminesprays zijn voedingssupplementen in een handige sprayvorm. De spray maakt het heel makkelijk om dagelijks je vitamines binnen te krijgen. Naast de vitamines voor de zwangerschap zijn er nog 9 andere handige sprays met vitamines die je regelmatig nodig kunt hebben. De Best Choice vitaminesprays zijn verkrijgbaar voor zowel volwassenen als voor kinderen. Dus geen moeilijk gedoe met (kauw)tabletjes, pillen of drankjes. De vitaminessprays zijn makkelijk in te nemen. Je sprayt de vitamine direct in je mond. Je hebt geen water of andere vloeistof nodig om het in te nemen en hoeft geen grote pillen te slikken. De vitamines worden direct opgenomen door het mondslijmvlies en dit zorgt ervoor dat de vitamines sneller en beter worden opgenomen door je lichaam. Omdat je geen water hoeft te gebruiken is het ook ideaal voor onderweg (naar je werk bijvoorbeeld) of op reis. Dus stop een vitaminespray in je handtas en je zit nooit meer zonder.

De vitaminesprays van Best Choice zijn verkrijgbaar met natuurlijke fruitsmaakjes, bijvoorbeeld kers, aardbei of sinaasappel. De sprays zijn glutenvrij, hebben geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen, zijn gezoet met een natuurlijke zoetstof en zijn geschikt voor diabetici, vegetariërs en veganisten.