Wil je je vruchtbare dagen en ovulatie berekenen? Lees dan snel verder voor meer informatie en gebruik onze gratis tool om je vruchtbare dagen te berekenen.
Als je zwanger bent word je praktisch doodgegooid met advertenties voor onmisbare en essentiële spullen voor je baby, maar vergeet vooral ook jezelf niet! Al snel in je zwangerschap zul je merken dat je borsten groeien en misschien zelfs bijna uit je bh poppen. Een zwangerschapsbh kan je je draagcomfort teruggeven en dat kun je de rest van je zwangerschap behouden. In dit lijstje vind je 7 aantal tips zodat jij straks de allerbeste bh’s in huis hebt en je zwangerschap een klein beetje draaglijker wordt.
1. Waarom een zwangerschapsbh?
Waarom zou je overwegen om een zwangerschapsbh aan te schaffen? Tijdens de zwangerschap groeien de borsten doorgaans een aantal maten en ze kunnen erg gevoelig zijn. Een zwangerschapsbh is gemaakt van zachte, rekbare stof dat letterlijk met je borsten mee kan groeien. Met een goede set zwangerschapsbh’s heb je je hele zwangerschap en door alle borstmaten passende bh’s in huis. Ze zijn zacht voor je huid zijn en bieden goede ondersteuning aan je grotere en zwaardere voorgevel, onder andere door brede, niet-snijdende schouderbandjes en een brede onderband.
2. Katoen is the way to go
De kans is groot dat je tijdens je zwangerschap last krijgt van grotere en zwaardere borsten. Door alle hormonen heb je waarschijnlijk ook regelmatig opvliegers en zweet-aanvallen. Dan is het extra lekker als je een fijne, katoenen zwangerschapsbh hebt die het vocht afvoert en je borsten koel houdt. Zachte, katoenen bh’s zijn ook heel comfortabel om te dragen terwijl je slaapt, eventueel met katoenen zoogcompressen erin. Vanaf ongeveer week 20 kan je namelijk al moedermelk aanmaken en ja, dat kan ook gaan lekken als je pech hebt.
3. Strakste sluiting
De kans is groot dat je ergens rond week 15 of 20 besluit een zwangerschapsbh te kopen. Je borsten voelen misschien al wel 10 kilo zwaarder, maar ze zijn nog lang niet uitgegroeid! Ook je buik is nog niet op zijn maximale grootte, dus als je rond deze periode een bh aanschaft, houd er dan rekening mee dat je nog flink gaat groeien. De beste tip die we je hieromtrent kunnen geven is om een bh te kopen die goed past op de strakste sluiting. Op die manier groeit niet alleen je cup mee, maar kun je hem ook op een minder strak sluitinkje zetten als de bh na verloop van tijd te strak gaat zitten.
4. Voedingsbh
Ben je van plan om borstvoeding te gaan geven aan je kindje? Dan is het een hele handige tip om direct een zwangerschapsbh aan te schaffen die je ook als voedingsbh kunt gebruiken. Een zwangerschapsbh is doorgaans zacht, niet voorgevormd en bevat geen beugel en dat geldt ook voor de voedingsbh. Het verschil is dat de cup van de voedingsbh met een haakje zit vastgeklikt aan het schouderbandje. Die kun je heel handig losklikken en je borst tevoorschijn toveren als je kindje NU wil drinken.
5. Naden en bandjes
Als je al grote borsten had en ze tijdens je zwangerschap nog groter en zwaarder worden, dan is het echt belangrijk om goed op de bandjes te letten. Snijdende bandjes zijn erg oncomfortabel, dus zorg dat je een bh kiest met brede schouderbandjes en het liefst ook een brede onderband die goed aansluit. Het prettigste is verder een bh zonder naden. Door de hormonen kun je erg last hebben van gevoelige huid, waardoor ieder drukpunt of wrijving kan leiden tot een prikkend, pijnlijk gevoel. Door alle lichamelijke ongemakken kun je soms slecht slapen, het is dan fijn als je in ieder geval van je bh en borsten zo min mogelijk last hebt!
6. Passen, passen, passen
Onze tip met betrekking tot zwangerschapsbh’s en voedingsbh’s is passen, passen en nog eens passen. Neem een aantal verschillende soorten bh’s mee de paskamer in en voel zelf welke het lekkerste zit. Let op dat de bh’s niet knellen en je borsten er goed in passen en er ruimte over is. Als je nu al een te kleine bh koopt kan hij niet meegroeien en kun je hem niet meer gebruiken als je borsten nog meer groeien. De bh’s zijn ook handig om in bulk via internet te bestellen en lekker thuis te passen, in plaats van je met je mogelijk niet meer zo wendbare lichaam in een pashokje gaat staan uitsloven.
7. Koop een bh die bij je past!
Tegenwoordig zijn er heel veel soorten en maten zwangerschapsbh’s en voedingsbh’s te koop. Je hebt hele basic witte, zwarte of beige bh’s zonder enige versiering, maar deze kunnen wel behoorlijk saai en seksloos zijn. Gelukkig zijn er ook heel veel hele mooie, luxueuze en sexy zwangerschapsbh’s te koop, zodat je bh niet alleen prettig zit, maar jij je er ook op en top vrouwelijk in kan voelen, als je daar behoefte aan hebt!