Wat zijn veelgemaakte fouten bij geboortekaartjes? Bij het krijgen van een kind komen ook praktische zaken kijken. Zo wil je natuurlijk mooie geboortekaartjes laten maken. Je moet al aan honderd andere dingen denken en dan moet je ook nog nadenken over het perfecte kaartje. Je verwacht het misschien niet, maar er gaat nogal eens wat mis bij het maken van een geboortekaartje.

Hier moet je op letten als je de fouten bij geboortekaartjes wilt voorkomen!

Fout 1: De naam verkeerd schrijven

Het klinkt ongeloofwaardig, maar toch komt het regelmatig voor dat de ouders de babynaam verkeerd schrijven op het geboortekaartje. Hier kunnen natuurlijk meerdere redenen aan ten grondslag liggen. De eerste reden is dat het gewoon te gehaast wordt gemaakt en niemand de tijd heeft gehad om alles goed te controleren. Schoonheidsfoutje of tikfoutje, kan iedereen overkomen. Zeker als je kindje net is geboren, dan komt er zo veel op je af.

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je je kind een (te) ingewikkelde naam hebt gegeven. Controleer in ieder geval altijd de naam op het kaartje, en voor de zekerheid laat je je partner het ook even checken. Het zou zo zonde zijn van het mooie kaartje en zonde van je geld als je alles weer opnieuw moet laten maken omdat je die mooie stoere meiden naam verkeerd hebt geschreven.

Fout 2: Te veel informatie op het geboortekaartje

Zet niet te veel informatie op het geboortekaartje. Uiteraard is het de aankondiging van jullie baby, en dat betekent feest, dus daar mag wel leuke informatie op staan. Maar het is ook belangrijk om het praktisch te bekijken. Zet niet té veel informatie op een geboortekaartje. Het belangrijkst is de naam of namen, jullie contactgegevens, wanneer bezoek welkom is en misschien een leuk gedichtje, songtekst of spreuk. En als je wil een mooi beeld of foto van jullie newborn.

Fout 3: Een te klein lettertype

Om nog even voort te borduren op het vorige punt: bij te veel informatie en details op het kaartje moet je kiezen voor een kleiner lettertype. De kans bestaat dat de tekst dan moeilijk leesbaar is en belangrijke details misschien gemist worden. Belangrijke tip hierbij: laat altijd een proefdruk maken. Zo kun je zien hoe het kaartje er in het echt uit gaat zien, voordat je er een stapel laat drukken. Bij bijvoorbeeld Kaartje2go is het bestellen van een proefdruk helemaal gratis. Heel fijn.

Fout 4: Geen contactgegevens

Sommige ouders vergeten ook de contactgegevens op het kaartje te vermelden. Juist jullie contactgegevens – en wat jullie graag willen qua bezoek – zijn belangrijk op het geboortekaartje. Heel fijn dat niet ineens tante Annie plotseling op de stoep staat zonder telefonische aankondiging. Of dat je collega’s weten waar ze de bos bloemen en het cadeau naartoe moeten sturen. Zorg daarom dat je contactgegevens op het kaartje staan.

Tot slot nog een tip voor een mooi geboortekaartje

Dankzij het internettijdperk kun je gewoon vanuit huis je favoriete ontwerp vinden voor het geboortekaartje. Er is veel keuze en voor ieder wat wils. Online vind je mooie en persoonlijke geboortekaartjes in allerlei stijlen, formaten en kleuren. Kaartjes met een prachtige lay-out die het echt persoonlijk maken en ook echt iets toevoegen. Deze kaartjes zijn bijvoorbeeld te vinden op de website van Kaartje2go.nl. Ze hebben er trouwens ook super leuke kaartjes voor een babyshower!

Lees ook: Zelf geboortekaartjes maken

Dit artikel over veelgemaakte fouten bij geboortekaartjes bevat gesponsorde links.