Kolven: handige tips

Kolven is niet gemakkelijk; het kost je soms veel tijd, pijn en moeite. Deze handige tips kun je gebruiken om het kolven te vergemakkelijken. Kolven is niet leuk Je had je heel erg verheugd op het moment dat je jouw baby voor de eerste keer aan je borst mocht leggen,...

Beweging stimuleren bij een baby: 8 manieren

In het eerste jaar leren baby's het hoofd optillen, rollen, zitten, kruipen, staan en lopen. Spelen is de natuurlijke manier waarop baby's leren. Het is een geweldige manier om je pasgeborene in beweging te krijgen. Beweging stimuleren bij een baby kan op meerdere...

Tips voor de kraamweek

Wanneer je net bent bevallen, komt er een hele hoop op je af. Om optimaal te kunnen genieten van deze kraamweek, hebben we een aantal handige tips voor de kraamweek voor je. Doe er je voordeel mee dus! Gelukkig heb je de eerste dagen na je bevalling recht op een...

De bevalling opwekken: 8 manieren waarop je dit zelf kunt doen

Slechts 5 procent van de baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je kindje iets langer op zich laat wachten. Lees in dit artikel over de bevalling opwekken over 8 manieren waarop je dit zelf kunt doen. Met 42 weken...

Waarom schrijven met de hand nog steeds belangrijk is voor kinderen

Ken je dat gevoel nog? Dat gevoel dat je als kind had als je een nieuwe pen kreeg en in een nieuw schrift ging schrijven? Tegenwoordig zien we steeds minder van dat 'handschriftplezier' bij onze kinderen. Tablets en laptops hebben de rol van pen en papier op veel...

Laatst kreeg ik een Facebookherinnering. Het was van vier jaar geleden en op de foto stond onze jongste met een hamer in haar handen. Nou is het normaal gesproken niet per se een goed idee om een kind van zeven een hamer te geven, maar we waren op dat moment druk bezig met de verbouwing van ons nieuwe huis in een nieuwe buurt. Er moest voornamelijk gesloopt worden en dat kinderen daar goed in zijn hoef ik niet uit te leggen. Onze oudste mocht dus meehelpen met de koevoet en onze jongste met de hamer. Ze vonden het fantastisch en hebben tot op heden al hun vingers nog.

Ik schrok ervan dat we alweer vier jaar in ons nieuwe huis wonen. De wens om te verhuizen kwam destijds vooral doordat we meer ruimte wilden. Mijn lief wilde graag een kelder en een oprit, ik wilde graag een aparte douche voor de kinderen en een eigen werkkamer. Een oprit bleek helaas niet te kunnen omdat er een boom in de weg staat, maar voor de rest zijn onze wensen uitgekomen.

vrouw loopt met verhuisdoos in huis - nieuwe buurt

Bloemkoolwijk

Toen wij in ons oude huis kwamen wonen was ik zwanger van ons tweede kind. We woonden in een ‘bloemkoolwijk’ uit de jaren zeventig, met autovrije paden en een speelplaatsje tussen de huizen in. Onze kinderen speelden de hele zomer met vriendjes en vriendinnetjes, je zag ze langs crossen op tractors en skelters, met rolschaatsen en op fietsjes. Het speelplaatsje was de ontmoetingsplaats, maar ze gingen ook regelmatig van huis naar huis.

Onze oudste bracht zijn dagen na schooltijd door met voetballen en hockeyen en ik was hem regelmatig kwijt omdat hij weer bij iemand naar binnen was gegaan zonder het door te geven. Dan moest ik alle buren langs om te vragen waar hij was. We hadden nog geen buurt-app, dat was in die tijd wel makkelijk geweest.

verhuizen naar een nieuwe buurt - verhuisdozen

Wennen in de nieuwe buurt

Het beste vriendinnetje van onze jongste woonde bij ons om de hoek, die meiden konden vanuit hun bed ‘s avonds naar elkaar zwaaien. Toen wij verhuisden was dat dan ook vooral voor onze dochter een behoorlijke schok. We probeerden het een beetje te verzachten door onder andere een verhuisdoos speciaal voor kinderen te bestellen. Daar mocht ze haar favoriete speelgoed in doen en die mocht ze bij zich houden tijdens de verhuizing. En ze bleef het eerste jaar nog op haar oude school. Maar het bleef behoorlijk wennen in de nieuwe buurt. We hebben gelukkig leuke buren, maar je ziet hier geen kinderen heen en weer crossen en voetballen op straat is tussen de auto’s best een uitdaging.

Toen we net in de nieuwe buurt woonden, sliepen de kinderen samen in een stapelbed op de eerste verdieping. De grote zolder, waar we zo blij mee waren, was nog niet bewoonbaar. Het was eigenlijk best knus zo, met z’n viertjes op twee kamers, met een klein badkamertje erbij. Langzaam maar zeker werd het huis kamer voor kamer opgeknapt en zo ‘ontsloten’ we ook de grote zolder.

The vibe

We pakten de dertig verhuisdozen die nog op zolder stonden uit en kwamen erachter dat het meeste alsnog weg kon. Wat een ruimte hadden we ineens! Onze jongste mocht als eerste haar kamer op zolder betrekken. Onze zoon volgde een paar maanden later. Nu, vier jaar later, gaat de jongste naar de middelbare school en veranderen we haar kamer van een roze meisjesparadijs naar een tienerkamer – mét een bepaalde ‘vibe’.

Inmiddels zijn we ook heel blij met onze vooruitziende blik, want onze twee pubers kunnen nu lekker op zolder hun eigen ding doen. En wij kunnen af en toe de deur naar de zolder dichttrekken.