4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Voorbereiden op de middelbare school, hoe doe je dat?

De basisschooltijd vliegt voorbij en het einde van de basisschool nadert. Het was toch nog maar gisteren dat je je kind afzette in de kleuterklas? Nu zwaai je haar of hem bijna uit naar de brugklas. Een grote verandering, van het vertrouwde klasje naar een nieuwe...

Voor het eerst echt op stap met jouw baby? Zomaar de deur uit zit er niet meer in. De luiertas is gevuld en de stress zit er al goed in. Voor het eerst in het openbaar voeden? Help! Veel moeders vinden dit erg spannend. Hier is helemaal geen reden voor. Wij hebben 8 tips op een rijtje gezet voor het voeden in het openbaar.

1. Vergeet de gêne

Vergeet de gêne, borstvoeding is moeder natuur op haar puurst. Er is geen enkele reden om je te schamen voor borstvoeding in het openbaar. Trek je niets aan van vervelende blikken of commentaar, jouw baby gaat voor. Het taboe omtrent borstvoeding begint steeds meer af te breken en jij helpt daar ook aan mee!

2. Een rustig plekje

Voor jouw eigen gemak en dat van de baby is het fijn om een rustig plekje op te zoeken. Een bankje in het midden van de winkelstraat trekt niet alleen veel bekijks, ook kun je zelf ongemakkelijk voelen. Zoek een fijn hoekje op in een restaurant of een rustige plek in het park.

3. Bedekking

Wil je niet veel bekijks trekken? Zorg dan dat je iets meeneemt om jezelf mee te kunnen bedekken. Een sjaal of hydrofiele doek kun je eenvoudig over je heen leggen wanneer je borstvoeding geeft. Ook jouw baby raakt dan niet afgeleid van geluiden en indrukken om zich heen.

4. Ontspan

Wanneer jij gestrest bent, wordt de baby dat ook. Het gevolg hiervan is dat de baby niet wil drinken. Hierdoor zit jij met al jouw stress ook nog eens opgescheept met een huilbaby. Probeer je te ontspannen en niet te veel aan te trekken van jouw omgevingsfactoren. Maak het jezelf ook extra makkelijk door losse kleding aan te trekken en een fijne voedingsbh. Zo hoef je niet te stressen en je te veel ontkleden.

5. Neem een flesje mee

Wellicht de beste tip is om altijd een flesje met melk mee te nemen. Mocht het voeden in het openbaar niet lukken, dan zit jouw baby in ieder geval niet zonder. Het is gewoon een noodmiddel om mee te nemen. Je kunt dan met een gerust hart op weg al wetende dat jouw baby genoeg te drinken heeft

6. Ga samen op stap

Vind je het moeilijk om in het openbaar te voeden? Ga dan samen met jouw partner of een goede vriendin op stap. Je voelt je dan direct beter op jouw gemak. Je hebt iemand die je kan helpen en jou moed in kan spreken. Zo wordt het voeden in het openbaar een stuk eenvoudiger.

7. Liever te vroeg

Een gouden tip is om liever te vroeg te voeden, dan te laat. Wanneer jouw baby honger begint te krijgen en er allemaal vreemde geluiden om de baby heen zijn, kan het voeden lastig worden. De baby huilt en wil niet drinken. Zorg er dus voor dat je liever een kwartier te vroeg voedt, dan dat je te lang wacht.

8. Oefening baart kunst

Wanneer je een aantal keer borstvoeding in het openbaar hebt gegeven, zul je zien dat het een koud kunstje is. Kersverse moeders moeten vaak een drempel over om het te doen, maar na een aantal keer is er niets spannend meer aan. Houd jezelf voor ogen dat je binnen de kortste keren een echte pro bent in het voeden in het openbaar.

Voeden in het openbaar? Dat is niets om je zorgen over te maken. Het is moeder natuur dat haar werk doet. Maak het jezelf makkelijk door niet te strakke kleren aan te trekken en zoek een rustig plekje op. Dankzij deze 8 tips kan iedere moeder zonder stress of gêne borstvoeding geven in het openbaar.