Knutselen, Liefde

Knutselen voor Valentijnsdag: 3 leuke tips

Valentijnsdag, ik weet nooit zo goed wat ik ervan moet vinden. Enerzijds word ik op die dag graag verrast met een kaartje of met bloemen, anderzijds vind ik het nogal een commercieel gedoe en ben ik net zo blij op elke andere dag met die kaart of bos bloemen. Gelukkig heb ik het getroffen met een man die dat ook daadwerkelijk weleens doet, op zomaar een maandagmiddag met een bos van mijn lievelingsbloemen thuiskomen. Maar daarbij komt nog: wat moet ik hém dan geven op Valentijnsdag? Meestal kom ik niet verder dan een kaartje met persoonlijke tekst. Nou ja, vorig jaar kwam ik met een origineel en persoonlijk cadeau, maar daar ga ik qua originaliteit nooit meer overheen.

Wat een geluk dat mijn zoon nu op een leeftijd gekomen is (2,5 jaar) dat hij een béétje kan knutselen. Gaan we samen iets leuks maken voor zijn papa! Ik heb drie leuke Valentijnsdag knutselideetjes gevonden die prima door kunnen gaan voor een originele Valentijnskaart. Of liever iets groter: als kunstwerk aan de muur. Hoe dan ook, je komt er origineler mee voor de dag dan met een kaart of bloemen.

Uiteraard heb ik de knutsels uitgekozen op een lage moeilijkheidsgraad. En dat heb ik niet alleen voor de peuter gedaan… Voor deze Valentijnsknutsels heb je niet veel meer nodig dan wat papier, (vinger)verf, een WC-rol en hier en daar een beetje lijm. Vergeet ook niet een schort, een afneembaar tafelkleed en een dosis geduld. En babydoekjes en/of washandjes met een bakje water voor de vingerverfparade.

Hartjes stempelen met een WC-rol

valentijnsdag knutseltips hartjes stempelen

bron foto: Woohome.com

Dit heb je nodig:

– Vingerverf of plakkaatverf
Lege wc-rol
– Stevig vel wit of gekleurd papier

Druk een lege wc-rol aan één kant in en vorm het rolletje tot een hartje. Tape het rolletje vast met plakband zodat de vorm goed blijft. Dip het uiteinde van het rolletje in de rode (of roze, of elke andere kleur die je mooi vindt) en stempelen maar!

Handkus knutselen

handkus knutselen valentijnsdag

Bron: Adamandhaleykjar.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig:

– rode vingerverf
– wit papier (meerdere vellen, of een groot wit vel)
– gekleurd papier
– schaar
– lijm
– stift
– foto van je kind

Knip een klein hartje uit papier: het makkelijkst is het als je papier dubbelvouwt en een half hartje knipt. Uitvouwen en klaar! Verf één van de handjes van je kind met rode vingerverf. Zorg dat het hele handje geverfd is, maar niet al te dik want dan krijg je ‘klodders’. Leg het uitgeknipte hartje op een wit vel papier en druk het handje van je kindje zachtjes op het vel papier over het witte hartje. Haal het handje voorzichtig weer weg. Laat de afdruk opdrogen en peuter het hartje er dan vanaf. Als het goed is heb je nu een handafdruk met in het midden een wit hartje. Zoek een leuke foto uit van je kind die past onder het handje en plak deze op een gekleurd A4-tje. Vergeet niet om een reepje papier onder de foto te plakken en zorg dat het reepje een stukje uitsteekt. Hier kun je straks het handje op plakken (zie foto). Knip vervolgens het handafdrukje uit en plak deze op het reepje papier. Aan de binnenkant van het handje kun je een tekst schrijven als ‘handkusje van <naam kind>!’ of iets anders geinigs. Schrijf een lieve tekst in een tekstballonnetje en plak het naast de foto.

Hartjeshandjes voor Valentijn

knutselen valentijn hartjeshandjes

Bron foto: Jill Dubien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nodig:

– Vingerverf in twee kleuren (rood en roze, bijvoorbeeld)
– stevig wit papier
– stift

Verf een van de handjes van je kind met vingerverf en druk deze zachtjes op het stevige papier. Laat de verf drogen en herhaal het met een andere kleur verf, druk het handje dan over het andere handje in hartvorm (zie foto). Laat dit weer drogen. Schrijf vervolgens in hartvorm om de handjes een lieve tekst.

 

Heb jij nog een leuk knutselidee voor Valentijnsdag? Deel je tips of post een foto op onze Facebookpagina!

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

Geen reacties

Plaats een reactie