Heb je een zolder waar je eigenlijk – behalve als verzamelpunt van spullen die je liever niet ziet – niets mee doet? Tover deze dan om in een speelkamer voor je kleintjes. Een eigen speelkamer is natuurlijk de droom van ieder kind. Een eigen plek om lekker te spelen en rommelen, zonder dat jij daar last van hebt en je hele huis verandert in een puinhoop. Lees hier hoe je je zolder verandert in een fantastisch speelparadijs.

Krijtverf op de muur

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je kind gaat dolenthousiast met een stift over je mooie witte muur. Dit is natuurlijk erg vervelend. Om ervoor te zorgen dat je kind zich toch lekker kan uitleven, zonder dat jij met een verpeste muur zit, maak je een speciale ‘tekenmuur’ op de muur van de speelzolder. Met speciale krijtverf creëer je een plek waar je kinderen hun creativiteit kwijt kunnen. Een doek of spons erover en het is weer schoon, klaar voor een nieuw kunstwerk.

Schommelen en slingeren

Kinderen vinden het geweldig om lekker te schommelen, slingeren en klauteren. Hoe leuk is het om een schommel of ringen in huis te hebben waar je kinderen hun energie kwijt kunnen op regenachtige dagen. Een schommel of ringen zijn te bevestigen aan dwarsbalken met speciale schommelhaken. Lijkt dit je leuk, maar heb je niet genoeg ruimte op zolder? Overweeg dan om een dakkapel te plaatsen. Hiermee creëer je genoeg ruimte en licht voor je kleintjes om lekker te spelen.

Veiligheid

Klimwanden, schommels en ringen, alles is mogelijk in het speelparadijs. Maar hoe leuk al deze ideeën ook zijn, het is natuurlijk wel belangrijk dat je kinderen veilig spelen. Zorg daarom voor een zachte vloer voor als je kinderen vallen. Dit doe je door bijvoorbeeld vloerbedekking of zachte matten neer te leggen. Met kussens kleed je de speelzolder leuk aan en hebben je kinderen de mogelijkheid om lekker even wat rustiger te spelen. Een ander belangrijk punt om op te letten is dat het zomers op zolder vaak erg warm is. Plaats daarom zonwering voor de ramen om een aangename temperatuur te houden, zodat je kindjes veilig spelen.

Een speelzolder in thema

Een speelzolder wordt nog leuker als je er een thema in verwerkt. Een stoere piratenkamer, een indianenkamer met een tipi, een kasteelkamer voor ridders en prinsen en prinsessen. Of een natuurthema, bijvoorbeeld een jungle, bos of zee. Je kunt ook verschillende thema’s gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor iedere hoek een thema, of – als je twee kinderen hebt – verdeel de speelzolder in tweeën en laat ieder kind een thema kiezen. Hebben ze allebei een eigen plek om te spelen.

Dit artikel bevat gesponsorde linkjes en is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.