De tijd begint te dringen. Ik ben bijna op mijn uitgerekende datum en ben nog druk bezig met de styling van mijn vintage babykamer. Halverwege maart verwachten mijn man en ik ons tweede kindje. Ons zoontje van ruim 1,5 jaar verwacht dat er straks een aap uit mijn buik komt. Hij vindt het allemaal reuze interessant maar snapt er tegelijkertijd helemaal niets van. We lezen hem regelmatig voor uit het boekje “Wat zit er in je buik, mama?” van Sam Loyd. Een grappig boekje om je peuter voor te bereiden op de baby. Ondertussen maak ik me vooral druk om de styling van de vintage babykamer die ik zo graag wil gaan maken.

vintage babykamer retro loopauto op babykamer

Wanneer is iets vintage?

De term vintage wordt gebruikt om producten te beschrijven die van hoge kwaliteit zijn en het beste vertegenwoordigen van hun soort uit een bepaalde tijdperk. Vintage wordt dus vaak geassocieerd met oude items, meestal minstens 20 jaar oud. Vintage items worden vaak gewaardeerd om hun esthetiek, vakmanschap en historische betekenis.

Veelvoorkomende voorbeelden van vintage items zijn vintage kleding, vintage meubels en vintage elektronica. Mensen zoeken vaak vintage items vanwege hun unieke en tijdloze aantrekkingskracht.

Liefde voor vintage en een vintage babykamer

Ik ben dol op retro, vintage en alles wat maar oud is. Toen we op de 20 weken echo zagen dat er een meisje onderweg is begon mijn Pinterest zoektocht. Ik wilde een stoere meisjeskamer met een vintage-look. Geen nieuwe strakke meubeltjes, maar juist opknappertjes. Ik vind het superleuk om het resultaat met je te delen en heb ook meteen een aantal handige tips voor het maken van een vintage babykamer!

Tip 1: Slim speuren

Natuurlijk ben ik eerst op zoek gegaan naar oude meubeltjes. Op Marktplaats vond ik een mooie oude commode die ik voor 90 euro op mocht halen. Ook vond ik een schommelstoel voor slechts 45 euro. Wanneer je de woorden retro of vintage gebruikt in je zoekopdracht kom je vaak bij handelaren uit. Zij vragen een hogere prijs dan particulieren. Ik probeer die woorden te vermijden en juist te zoeken op “mooie oude commode” of iets vergelijkbaars.

Tip 2: Do It Yourself of beter nog… laat het doen!

De kamer die wordt omgetoverd tot een prachtige vintage babykamer heeft een schitterende oude houten vloer en witte muren. Daar hoefde gelukkig niets aan te gebeuren. Ik wilde van de vintage commode een echte eyecatcher maken. En dat is gelukt! Mijn schoonvader heeft het kastje geschuurd en voorzien van een prachtige oudroze verflaag. Ondertussen heeft mijn moeder een heel tof gebloemd kussen gemaakt voor in de schommelstoel.

vintage babykamer schommelstoel met knuffels

Tip 3: Maak zelf het schattigste kledingrekje ever

Toen het babykamertje bijna klaar was heb ik zelf het kledingrekje gemaakt. Ik ben er helemaal verliefd op! Ik ben in het bos op zoek gegaan naar een mooie houten tak en heb die laten drogen. Let op dat de tak niet te dik is, zodat je er kledinghangers aan kunt hangen. Toen de tak droog was heb ik aan de uiteindes een touw bevestigd. Met het touw heb ik de tak aan twee haken in het plafond gehangen. En toen kon het feest beginnen! Ik heb de eerste pakjes opgehangen en uren staan dromen over ons meisje dat ze straks gaat dragen.

Tip 4: Finishing touch: Vintage lampen

Om de babykamer helemaal af te maken ben ik op zoek gegaan naar leuke details, sierelementen en natuurlijk prachtige vintage lampen. Ik heb online gezocht en kwam uiteindelijk terecht bij Whoppah. Whoppah is de marktplaats voor tweedehands designmeubels, vintage en kunst. Ze selecteren het beste aanbod van consumenten en professionele verkopers uit Europa en brengen het samen op één platform. Super handig!

Nadat ik mezelf heerlijk had verloren in het rondsurfen op de website, kwam ik een aantal mooie lampen tegen. Perfecte exemplaren om het vintage babykamertje te voorzien van goede verlichting.

Nu mijn vintage babykamer zo goed als klaar is, maak ik me alleen nog druk om de laatste details. Wel of geen schapenvachtje op de grond? Wat leg ik in welke lade van de commode? Hoeveel hydrofiele luiers moet ik nog bijkopen? De prachtige vintage lampen en deze laatste details zorgen wat mij betreft voor de perfecte finishing touch van een schitterende babykamer. Ik ben klaar voor de bevalling!

vintage babykamer met bedje en makkelijke stoel

Headerfoto in dit artikel over het maken van een vintage babykamer zijn van blogger, foto’s in de tekst zijn stockfoto’s.