Vakantie is heerlijk en de verleiding om alles te laten 'vieren' - ook het ritme van alledag - is groot. Lekker relaxt wel, niet op de tijd hoeven letten, alles op je gemak doen, de ochtendspits en bijbehorende stress overslaan. Maar je baby of peuter is gebaat bij...
[Tijdens een hittegolf kunnen de temperaturen hoog oplopen. Je merkt zelf al dat je duf wordt van de warmte, maar voor een baby zijn warme dagen helemaal lastig. Je baby kan nog niet de eigen temperatuur reguleren, waardoor je extra waakzaam moet zijn. Mag je baby in...
Het nijntje museum in Utrecht is een populair museum bij ouders met jonge kinderen. Middenin het centrum van de Domstad is in de Agnietenstraat het leukste museum voor peuters en kleuters gemaakt: kinderen kunnen hier naar hartelust spelen en spelenderwijs leren over...
Hoera, vakantie! Een schoolvakantie kan soms best lang duren en hoewel kinderen zich best goed kunnen vermaken, slaat verveling soms toe. En Nederland heeft ook niet altijd zonnig buitenweer, dus een beetje inspiratie voor de schoolvakantie - zowel binnen als buiten -...
Als je probeert om zwanger te worden is het belangrijk om rekening te houden met je vruchtbare dagen en je ovulatie. Vrijen op vruchtbare dagen vraagt timing. Wanneer is je ovulatie en ben je vruchtbaar? Vlak voor je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Met onze...
Wil je je vruchtbare dagen en ovulatie berekenen? Lees dan snel verder voor meer informatie en gebruik onze gratis tool om je vruchtbare dagen te berekenen.
Hoe kun je leren vertrouwen als je zo vaak teleurgesteld bent? Adoptieblog van Cat over hechting na de adoptie van haar kindje en de impact op hun gezin.
Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.
Het leukste na het ontdekken dat je zwanger bent: het delen met je vrienden en familie! Bekijk hier onze tips voor een leuke zwangerschapsaankondiging.
Vraag jij je af of je baby in de airco of bij de ventilator mag slapen? Lees er hier meer over. Ook geven we nog een aantal praktische tips voor warme dagen.
Groeicurve baby: In dit artikel lees je alles over de groeicurve van een baby, hoe je deze bij kunt houden en wat de verschillen zijn tussen jongens en meisjes.
Als je baby gaat slapen, is het advies om het op de rug te leggen. Maar overdag is het belangrijk om je baby regelmatig op de buik te leggen. Waarom is spelen op de buik voor baby’s zo belangrijk?
Pijn bij borstvoeding of tussen voedingen in? Borstvoeding kan vermoeiend en pittig zijn, maar pijn hoort het niet te doen. Dit zijn veelvoorkomende oorzaken en dit kun je eraan doen.
Ik heb er wel eens moeite mee gehad toen ik merkte dat mijn kinderen meer dan gemiddeld foutjes maakten bij spelling. Toen lieten we ze testen op dyslexie.
‘Hoe was het?’ ‘Goed.’ Meer kreeg Heidi er meestal niet uit na een schooldag van haar jongens. Met ‘Slaapklets’ krijgt ze hele verhalen en álle details.
Hoeveel slaap heeft een kind nodig? Natuurlijk verschilt dat enigszins per kind, maar handig is het wel om ongeveer te weten op welke leeftijd je hoeveel slaap nodig hebt.
Faalangst kan het leven van je kind behoorlijk belemmeren. Hoe herken je faalangst bij je kind en hoe ga je daar als ouder mee om? Tips van een kindercoach.
Als bonusmoeder ga je het een keer meemaken: Moederdag. Hoe gaat dat nou, Moederdag in een samengesteld gezin? Met 5 tips van Suzanne, zelf bonusmoeder.
Het leven als ouder kan behoorlijk uitputtend zijn. Wil je meer energie? Lees dan hier onze tips voor meer energie, zodat jij weer die leuke moeder kunt zijn!
Beschadigd haar ziet er droog en broos uit en voelt niet zacht aan. In dit artikel lees je tips om de kans op schade aan je haar te verkleinen. Doe er je voordeel mee!
Vakantie is heerlijk en de verleiding om alles te laten ‘vieren’ – ook het ritme van alledag – is groot. Maar je baby of peuter is gebaat bij rust en regelmaat, dus hoe doe je dat? Een paar tips van ons voor routine op vakantie
Aan de slag met schepnetje, loep op onderzoek naar alle diertjes in en om de sloot: Tijdens de jaarlijkse Slootjesdagen van IVN kom je alles te weten over het leven in de sloot.
Soms is het maar net hoe je het gerecht serveert aan je kind. Ik denk dat de bereidheid om je kind aan tafel te krijgen voor het avondeten groot is als je vanuit roept: ‘we eten vandaag confettistamppot!’ Deze romige stamppot met gehaktballen
Dit heb je nodig voor deze confetti stamppot met gehaktballen
Ingrediënten voor twee personen:
300 gram wortel
60 milliliter crème fraîche
600 gram aardappels, kruimig
200 gram gehakt (half om half) of vegetarische gehaktballen
200 gram doperwten
1 gele paprika
2 eetlepels gehaktkruiden
1 eetlepel olie of boter
snufje zout en peper
1 eetlepel mosterd
Zo maak je de stamppot met gehaktballen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook.
Was of schil de aardappels, snijd kleiner en kook in 20 minuten gaar.
Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden, zout en peper en rol per persoon een gehaktbal.
Verwarm olie in een bakpan en bak de gehaktballen rondom bruin en gaar in 10-15 minuten.
Voeg aan het eind wat mosterd (en eventueel een scheutje water) toe voor een lekkere jus.
Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes (brunoise).
Verwarm een klein laagje water in een pannetje en kook de wortelblokjes 5 minuten.
Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan en verwarm 1 minuut mee. Giet het water af.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ook in kleine blokjes.
Giet het water van de aardappels af (vang een beetje kookvocht op) en laat even droogstomen op een laag vuur.
Voeg de crème fraîche toe en stamp tot een zachte puree.
Voeg eventueel wat kookvocht of melk toe voor een smeuïge puree.
Schep de groenten door de puree en serveer met de gehaktballen en de bijbehorende jus.
TIP voor een heerlijk zachte romige puree
Gebruik een pureestamper of een pureeknijper voor een zachte puree. Gebruik vooral geen staafmixer, want dan gaat je puree op behangplaksel lijken!
Over Ekomenu
Het recept voor de confetti stamppot met gehaktballen is een van de 13 kindvriendelijke recepten die Marjolein de Vlaam deelt op MeerVoorMamas.nl. Probeer bijvoorbeeld ook eens de mac and cheese met pompoen. Marjolein de Vlaam is mede-oprichter van Ekomenu en ze is verantwoordelijk voor alle recepten van Ekomenu. Met Ekomenu haal je een gezonde en makkelijke maaltijdbox in huis met 100% biologische producten en heerlijke recepten. Er is keuze uit verschillende maaltijdboxen, afgestemd op jouw wensen.
Marjolein de Vlaam is mede-oprichter en chef van EkoMenu, een maaltijdbox met gezonde en biologische ingrediënten inclusief lekkere en makkelijke recepten. Marjolein heeft jarenlang in de media gewerkt, startte in 2012 haar bedrijf Wereldeters, om kinderen (en hun ouders) kennis te laten maken met nieuwe smaken en leren gezond en gevarieerd te eten. Ze schreef een kookboek en ontwikkelde een speciale menukaart voor Van der Valk