Soms is het maar net hoe je het gerecht serveert aan je kind. Ik denk dat de bereidheid om je kind aan tafel te krijgen voor het avondeten groot is als je vanuit roept: ‘we eten vandaag confettistamppot!’ Deze romige stamppot met gehaktballen

Romige confetti stamppot met gehaktballen maken

Dit heb je nodig voor deze confetti stamppot met gehaktballen

Ingrediënten voor twee personen:

  • 300 gram wortel
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 600 gram aardappels, kruimig
  • 200 gram gehakt (half om half) of vegetarische gehaktballen
  • 200 gram doperwten
  • 1 gele paprika
    2 eetlepels gehaktkruiden
  • 1 eetlepel olie of boter
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel mosterd

 

stamppot met gehaktballen

Zo maak je de stamppot met gehaktballen

  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook.
  2. Was of schil de aardappels, snijd kleiner en kook in 20 minuten gaar.
  3. Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden, zout en peper en rol per persoon een gehaktbal.
  4. Verwarm olie in een bakpan en bak de gehaktballen rondom bruin en gaar in 10-15 minuten.
  5. Voeg aan het eind wat mosterd (en eventueel een scheutje water) toe voor een lekkere jus.
  6. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes (brunoise).
  7. Verwarm een klein laagje water in een pannetje en kook de wortelblokjes 5 minuten.
  8. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan en verwarm 1 minuut mee. Giet het water af.
  9. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ook in kleine blokjes.
  10. Giet het water van de aardappels af (vang een beetje kookvocht op) en laat even droogstomen op een laag vuur.
  11. Voeg de crème fraîche toe en stamp tot een zachte puree.
  12. Voeg eventueel wat kookvocht of melk toe voor een smeuïge puree.
  13. Schep de groenten door de puree en serveer met de gehaktballen en de bijbehorende jus.

recept Romige confetti stamppot met gehaktballen

TIP voor een heerlijk zachte romige puree

Gebruik een pureestamper of een pureeknijper voor een zachte puree. Gebruik vooral geen staafmixer, want dan gaat je puree op behangplaksel lijken!

Over Ekomenu

Het recept voor de confetti stamppot met gehaktballen is een van de 13 kindvriendelijke recepten die Marjolein de Vlaam deelt op MeerVoorMamas.nl. Probeer bijvoorbeeld ook eens de mac and cheese met pompoen. Marjolein de Vlaam is mede-oprichter van Ekomenu en ze is verantwoordelijk voor alle recepten van Ekomenu. Met Ekomenu haal je een gezonde en makkelijke maaltijdbox in huis met 100% biologische producten en heerlijke recepten. Er is keuze uit verschillende maaltijdboxen, afgestemd op jouw wensen.

Wil je zelf een Ekomenu maaltijdbox proberen die bij jouw gezin past? Ga naar Ekomenu.nl

Dit recept wordt je aangeboden door onze partner EkoMenu.