Geniet jij ook zo van het moment waarop de lentezon door de wolken breekt en de omgeving vol in het zonlicht zet? Een goed moment voor nieuwe kindermode in de vorm van t-shirts, jurkjes en korte broeken. Dit is namelijk het moment waarop jij en je kids weer lekker naar buiten kunnen gaan om van het heerlijke weer te genieten. Bij dit zonnig voorjaarsweer hoort natuurlijk ook de juiste kinderkleding voor je kinderen. Maar welke kindermode is nu écht trendy aankomend voorjaar?

Kinderkleding met veel kleuren zijn trendy

1. Kinderkleding met veel kleuren zijn trendy

Zonder twijfel een van de meest interessante kinderkledingtrends dit voorjaar is veelkleurige kindermode. Kinderkleertjes in bonte en vrolijke zomerse kleuren zijn het dit voorjaar helemaal. Denk aan truitjes voor jongens of kinderjurken voor meisjes in vrolijk makende kleuren als groen, geel, oranje of roze. Maar ook broeken met kleurenpatronen en opdrukken, zoals bloemetjesmotieven, doen het goed dit voorjaar en in de zomer. Ze accentueren levensvreugde en zijn daarom altijd een goede keuze! Naast vrolijke kleuren als geel, olijfgroen of lichtblauw, doen aardse kleuren het dit voorjaar ook goed in de kindermode.

2. Stoere kindermode met prints en opdrukken

Zowel voor jongens- als meisjeskleding geldt dit voorjaar dat stoere prints en opdrukken hip zijn. Logisch, want wie wil nu niet dat zijn of haar zoontje of dochtertje er stoer bijloopt? Dat kan door te kiezen voor kindershirts van bijvoorbeeld OTTO met gave opdrukprints, zoals wilde dieren (denk aan een tijger, paard of slang), stripfiguren (The Simpsons, Donald Duck) of auto’s dan trekkers.

kindermode fairtrade kleding

3. Duurzame kleding & fairtrade producten

Duurzaamheid wordt, ook in de kledingbranche, een steeds belangrijker onderwerp in onze maatschappij. Op het gebied van kinderkleding is het dragen van fairtrade kleding, kleding die duurzaam en zo milieuvriendelijk mogelijk gemaakt is, een van de grote trends dit voorjaar. Let er daarom bij de aanschaf van kleren voor je kids op of de kleding een duurzaamheidslabel heeft. Vaak is fairtrade kleding niet eens veel duurder dan kleding die deze etikettering niet heeft. Dus voor het geld hoef je het niet te laten. Positief is dat je met de keuze voor duurzame kindermode een stevige bijdrage levert aan een beter milieu.

4. Nostalgische kleding: back to the 70s and 80s

Trendy in de kinderkledingbranche is dit voorjaar retro kleding, die de gedachten terugvoert naar de jaren 1970 en 1980. In de modewereld is het gebruikelijk dat op gezette tijden oude kledingtrends herleven. Op dit moment is kinderkleding die doet denken aan vroegere tijden geliefd. Nostalgische retro kinderkleding die nu populair is, heeft de kenmerken van de mode die we uit de jaren 1970 en 1980 kennen. Denk aan de donkere en aardse kleuren uit die tijd, zoals bruin, oranje, citroengeel, lila zwart en grijzige kleuren.

Kindermode nostalgische kleding back to the 70s and 80s

Maar ook de stoere kleding uit die decennia, zoals spijkerbroeken met wijde pijpen en uitgeleefde shirtjes, keren dit voorjaar terug! Doe er je voordeel mee en kies ook voor hippe retro kinderkleding met een vintage look!

5. Comfortabele sportstijl

Ten slotte zien we in de eerste maanden van dit jaar en ook in de zomer veel (jonge) kinderen rondlopen met comfortabele sportkleren. Als je zoon of dochter sportief is, is dit soort kleding sowieso een prima keuze. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden die kledingspeciaalzaken te bieden hebben!