Zwangerschap en zorgverzekering 2022

Ben je zwanger of hoop je dat in 2022 te worden? Het is dan verstandig om even goed naar je zorgverzekering te kijken. In dit artikel geven we jou alle tips en informatie over de zwangerschap en zorgverzekering in 2022. Je zult tijdens je zwangerschap namelijk veel...

Net bevallen? Zo maak je de eerste tijd met je kindje onvergetelijk

Ben je net bevallen? En voel je je een beetje uit balans nu je net moeder geworden bent? Geen paniek! Dat hebben veel vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden. Als je wilt weten hoe je loskomt van de twijfel, de onrust en het gevoel dat je het misschien niet...

6 x Hartige hapjes voor Sinterklaasavond

Het huis is versierd, de Sinterklaasmuziek staat aan en natuurlijk staat er ook allerlei lekkers op tafel. Pakjesavond! Natuurlijk horen daar zoetigheden bij zoals chocolade, kruidnoten en marsepein. Maar wil je nog iets meer uitpakken, met ook hartige hapjes? Dit...

Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

De 11 leukste sinterklaas surprises

Yes, we mogen weer! Lootjes trekken, op pad voor de leukste cadeautjes, je hoofd breken over gevatte zinsneden die op elkaar rijmen en.. Sinterklaas surprises maken. Argh! Surprises maken voor Sinterklaas kan ik altijd enorm tegenop zien. Maar misschien vind jij het...

Ineens zie je ze overal, althans in het buitenland: de e-step. Na elektrische auto’s en elektrische fietsen is de e-step de nieuwste trend. Afgelopen week zat ik in Frankrijk op een terras en ik zag ze af en aan rijden: bezorgers met eten op een elektrische step. En van vrienden hoor ik hier en daar dat ze tijdens stedentrips de stad verkennen op zo'n elektrisch aangedreven step. Je kunt ze huren via een app en vervolgens de stad door met 25 km/uur. Leuk! Maar waarom zijn ze hier in Nederland nog niet te zien?

Antwoord op deze vraag en wat je allemaal nog meer moet weten over deze nieuwe rage vind je in dit blog:

Helaas zijn de elektrische steps nog niet toegestaan in Nederland. Je mag met de e-step pas legaal de openbare weg op wanneer ze goedgekeurd zijn door het ministerie van infrastructuur – wat tot op het heden nog niet het gebeurd is.

Het zal hopelijk niet lang meer duren voordat de Nederlandse overheid zwicht en het net als in onze buurlanden mogelijk wordt om dit duurzame vervoersmiddel te gebruiken. Er zijn namelijk een aantal fijne voordelen aan de e-step. De grootste voordelen van de elektrische step op een rij:

1. Milieuvriendelijk

Net als de elektrische fiets is de elektrische step een van de meest eco-vriendelijke vervoersopties die er op dit moment bestaat. Er komt geen brandstof aan te pas, ze stoten geen schadelijke stoffen uit.

2. Tijdbesparend

De e-step is erg handig om korte afstanden te overbruggen. Als je een kleine boodschap moet doen bijvoorbeeld, even je zieke moeder wilt bezoeken of een kopje koffie wilt drinken in de stad is dit vervoersmiddel ideaal. Je bent snel en flexibel en je kunt de auto lekker thuis laten staan.

Daarnaast is het erg handig voor pendelaars: als je per trein reist, kun je het laatste stuk naar je werk afleggen met de step in plaats van een stuk te moeten lopen of een bus of tram te moeten nemen.

3. Kostenbesparend

Een deelstep kun je in veel steden al voor een aantal cent per minuut huren. Een stuk goedkoper dus dan je auto parkeren in het centrum van de stad. Daarnaast is het kopen van een elektrische step ook relatief goedkoop. Wanneer je de auto met alle bijkomende kosten kunt laten staan, of geen buskaartje meer hoeft te betalen voor kleine afstanden, zal je zeker geld besparen.

4. Het is erg leuk

Misschien wel het belangrijkst: het rijden op een e-step is vooral erg leuk, voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt een dagje met vrienden of vriendinnen erop uit gaan, picknicken in het park of tijd en energie besparen tijdens een stedentrip. Op de step en gaan!

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Headerfoto: Shutterstock