Ineens zie je ze overal, althans in het buitenland: de e-step. Na elektrische auto’s en elektrische fietsen is de e-step de nieuwste trend. Afgelopen week zat ik in Frankrijk op een terras en ik zag ze af en aan rijden: bezorgers met eten op een elektrische step. En van vrienden hoor ik hier en daar dat ze tijdens stedentrips de stad verkennen op zo'n elektrisch aangedreven step. Je kunt ze huren via een app en vervolgens de stad door met 25 km/uur. Leuk! Maar waarom zijn ze hier in Nederland nog niet te zien?

Antwoord op deze vraag en wat je allemaal nog meer moet weten over deze nieuwe rage vind je in dit blog:

Helaas zijn de elektrische steps nog niet toegestaan in Nederland. Je mag met de e-step pas legaal de openbare weg op wanneer ze goedgekeurd zijn door het ministerie van infrastructuur – wat tot op het heden nog niet het gebeurd is.

Het zal hopelijk niet lang meer duren voordat de Nederlandse overheid zwicht en het net als in onze buurlanden mogelijk wordt om dit duurzame vervoersmiddel te gebruiken. Er zijn namelijk een aantal fijne voordelen aan de e-step. De grootste voordelen van de elektrische step op een rij:

1. Milieuvriendelijk

Net als de elektrische fiets is de elektrische step een van de meest eco-vriendelijke vervoersopties die er op dit moment bestaat. Er komt geen brandstof aan te pas, ze stoten geen schadelijke stoffen uit.

2. Tijdbesparend

De e-step is erg handig om korte afstanden te overbruggen. Als je een kleine boodschap moet doen bijvoorbeeld, even je zieke moeder wilt bezoeken of een kopje koffie wilt drinken in de stad is dit vervoersmiddel ideaal. Je bent snel en flexibel en je kunt de auto lekker thuis laten staan.

Daarnaast is het erg handig voor pendelaars: als je per trein reist, kun je het laatste stuk naar je werk afleggen met de step in plaats van een stuk te moeten lopen of een bus of tram te moeten nemen.

3. Kostenbesparend

Een deelstep kun je in veel steden al voor een aantal cent per minuut huren. Een stuk goedkoper dus dan je auto parkeren in het centrum van de stad. Daarnaast is het kopen van een elektrische step ook relatief goedkoop. Wanneer je de auto met alle bijkomende kosten kunt laten staan, of geen buskaartje meer hoeft te betalen voor kleine afstanden, zal je zeker geld besparen.

4. Het is erg leuk

Misschien wel het belangrijkst: het rijden op een e-step is vooral erg leuk, voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt een dagje met vrienden of vriendinnen erop uit gaan, picknicken in het park of tijd en energie besparen tijdens een stedentrip. Op de step en gaan!

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Headerfoto: Shutterstock