We hebben allemaal unieke kinderen

In mijn praktijk zie ik als kinderfysiotherapeut dagelijks verschillende, unieke kinderen. Op het ene moment zie ik een kind dat rondstuitert door de behandelkamer. Op het andere moment zie ik een kind voor me zitten dat bijna in de huid van zijn ouder kruipt. Het ene...

Sprookjesachtige knotwilgenroute in de Rhoonse grienden

Statig staan ze daar, keurig in het gelid. Sommige hebben alweer een volle bos op hun kop, andere nog niet. Knotwilgen, daarover heb ik het. Onmiskenbaar mijn favoriete bomen. In het Nationaal Park ‘De Biesbosch’, zeer dicht bij mijn huis, stikt het ervan. De bomen...

Opgroeien in de digitale wereld

Ik ben geboren in een analoge wereld. Kun je nagaan hoe oud ik ben. Mijn eerste kennismaking met de digitale wereld was de ‘Commodore 64’ die in de praktijk van mijn vader stond. Met name op mijn broer had dat ding een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Hij...

Zo organiseer je een slaapfeestje in de achtertuin

Is jouw kind binnenkort jarig en ben je op zoek naar een originele manier om een kinderfeestje te vieren? Een slaapfeestje in de achtertuin kan dan een leuk idee zijn! Je hebt voor zo’n slaapfeestje niet zoveel nodig en de kinderen zullen het fantastisch vinden. In...

Kind ziek op vakantie: Wat kun je doen?

Zijn jullie lekker met het gezin aan het genieten van zon, zee en strand, wordt je kind ziek op vakantie. Wat moet je doen en wie kun je bellen voor hulp? Wat te doen bij een zonnesteek of diarree? Handige tips om goed voorbereid op reis te gaan en wat je kunt doen...

Ineens zie je ze overal, althans in het buitenland: de e-step. Na elektrische auto’s en elektrische fietsen is de e-step de nieuwste trend. Afgelopen week zat ik in Frankrijk op een terras en ik zag ze af en aan rijden: bezorgers met eten op een elektrische step. En van vrienden hoor ik hier en daar dat ze tijdens stedentrips de stad verkennen op zo'n elektrisch aangedreven step. Je kunt ze huren via een app en vervolgens de stad door met 25 km/uur. Leuk! Maar waarom zijn ze hier in Nederland nog niet te zien?

Antwoord op deze vraag en wat je allemaal nog meer moet weten over deze nieuwe rage vind je in dit blog:

Helaas zijn de elektrische steps nog niet toegestaan in Nederland. Je mag met de e-step pas legaal de openbare weg op wanneer ze goedgekeurd zijn door het ministerie van infrastructuur – wat tot op het heden nog niet het gebeurd is.

Het zal hopelijk niet lang meer duren voordat de Nederlandse overheid zwicht en het net als in onze buurlanden mogelijk wordt om dit duurzame vervoersmiddel te gebruiken. Er zijn namelijk een aantal fijne voordelen aan de e-step. De grootste voordelen van de elektrische step op een rij:

1. Milieuvriendelijk

Net als de elektrische fiets is de elektrische step een van de meest eco-vriendelijke vervoersopties die er op dit moment bestaat. Er komt geen brandstof aan te pas, ze stoten geen schadelijke stoffen uit.

2. Tijdbesparend

De e-step is erg handig om korte afstanden te overbruggen. Als je een kleine boodschap moet doen bijvoorbeeld, even je zieke moeder wilt bezoeken of een kopje koffie wilt drinken in de stad is dit vervoersmiddel ideaal. Je bent snel en flexibel en je kunt de auto lekker thuis laten staan.

Daarnaast is het erg handig voor pendelaars: als je per trein reist, kun je het laatste stuk naar je werk afleggen met de step in plaats van een stuk te moeten lopen of een bus of tram te moeten nemen.

3. Kostenbesparend

Een deelstep kun je in veel steden al voor een aantal cent per minuut huren. Een stuk goedkoper dus dan je auto parkeren in het centrum van de stad. Daarnaast is het kopen van een elektrische step ook relatief goedkoop. Wanneer je de auto met alle bijkomende kosten kunt laten staan, of geen buskaartje meer hoeft te betalen voor kleine afstanden, zal je zeker geld besparen.

4. Het is erg leuk

Misschien wel het belangrijkst: het rijden op een e-step is vooral erg leuk, voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt een dagje met vrienden of vriendinnen erop uit gaan, picknicken in het park of tijd en energie besparen tijdens een stedentrip. Op de step en gaan!

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Headerfoto: Shutterstock