Of je kind nu net geboren is of alweer zijn eerste, tweede of zelfs derde verjaardag heeft gevierd: jij wilt je weer lekker fit voelen. Gezond leven zorgt ervoor dat jij meer energie krijgt en je goed voelt. Daarbij geef je direct het goede voorbeeld aan je kind. Een gezond leven begint bij jezelf en je hoeft niet direct rigoreuze stappen te zetten om gezonder te gaan leven. Met kleine stapjes in de goede richting leer jij langzaam aan wennen aan jouw nieuwe leefstijl.

fruit en yoghurt voor een gezond leven

Meer gezonde voeding voor een gezond leven

Je hoeft niet direct alle koekjes de deur uit te doen. Beter kan je stapsgewijs meer gezonde voeding in jouw dieet introduceren voor een gezond leven. Zo voorkom je dat je jezelf de onrealistische uitdaging stelt om alleen nog maar gezond te eten. Als dit niet lukt, is het alleen maar slecht voor je zelfvertrouwen.

Gun jezelf de tijd om nieuwe en gezonde gewoontes aan te leren. Dit werkt het beste als je het stap voor stap doet. Zet de fruitschaal goed in het zicht en probeer als tussendoortje een stuk fruit te kiezen. Start je dag met een groot glas water en vervang de etenswaren in je keukenkastjes door gezondere varianten. Denk aan volkorenbrood en –pasta, zilvervliesrijst, koudgeperste olijfolie en frietsaus op basis van yoghurt in plaats van mayonaise.

Drink je koffie en thee zonder melk en suiker om ongemerkt veel calorieën per dag te besparen. Extra groente eet je door je brood te beleggen met wat komkommer of tomaat. Wist je dat veel mensen minder eten als ze al in de keuken opscheppen? Het is het proberen waard!

fruit in een schaaltje voor een gezond leven

Laat bewerkte producten staan

Bewerkte producten hebben allerlei nadelige gevolgen voor de gezondheid. Kies zoveel mogelijk voor pure producten, zoals de natuurvoeding van Superfoodstore. Jouw lichaam krijgt alles wat het nodig heeft, wat je al snel kunt merken aan je energieniveau. Door gezonde voeding in huis te halen zorg je er ook automatisch voor dat je kinderen gezonder gaan eten.

Meer beweging in je dagelijkse leven

Ook op het gebied van lichaamsbeweging hoef je echt niet direct iedere dag te knallen in de sportschool. Je kunt dit beter rustig opbouwen en altijd kiezen voor een bewegingsvorm die je leuk vindt voor een gezond leven. De kans is dan stukken groter dat je het daadwerkelijk vol houdt om meer te gaan bewegen. Ga lekker met je zoontje of dochtertje naar de speeltuin, maak een lange wandeling of ga een eind fietsen. Let er ook op dat je niet te veel zit en sta ieder uur eventjes op voor een korte wandeling.

bewegen voor een gezond leven

Voldoende slapen voor een gezond leven

Dit is waarschijnlijk de grootste uitdaging voor heel veel mama’s. Hoe zorg je dat je genoeg slaap pakt als jouw kleintje helemaal niet zo van slapen houdt? Kijk of je met je partner afspraken kunt maken zodat jij af en toe een hele nacht kunt slapen, ga een avond in de week extra vroeg naar bed of duik eens onder de wol als je moeder of vriendin even op je kleintje wilt passen. Laat het huishouden even voor wat het is, want het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. De rest komt echt wel weer.