We hebben allemaal een druk bestaan en vergeten daardoor soms de nodige aandacht aan onze relatie te besteden in de vorm van een romantische avond. Door de drukte kunnen jij en je partner elkaar uit het oog verliezen. Romantiek is een belangrijk onderdeel van een gezonde relatie en zorgt ervoor dat je samen kunt blijven genieten. Hoog tijd om deze 5 tips voor een romantische avond in te zetten!

Plan een diner bij kaarslicht

Een diner bij kaarslicht blijft een ultiem stukje romantiek met zich meebrengen. Heerlijk eten, kaarsen en fijne achtergrondmuziek, zodat je helemaal in het moment op kunt gaan. Het gezegde dat liefde door de maag gaat is overigens nog steeds juist. Zet jouw lekkerste hoofdgerecht op tafel. Sluit vervolgens af met een dessert en wie weet een dessertwijn om het diner helemaal compleet te maken.

romantisch eten met kaarslicht

Creëer je eigen romantische spa

Wist jij dat je thuis ook kunt profiteren van een fantastische avondje spa? Je tovert jouw eigen badkamer namelijk om tot een hemelse plek. Steek van tevoren de geurkaarsen aan voor de ultieme sfeer. Laat vervolgens het bad vollopen met een bruisbal of een heerlijk geurende badolie. Als je geen bad tot je beschikking hebt, kun je ook gebruikmaken van de douche. Steek hierbij eveneens voldoende kaarsjes aan, gebruik een diffuser met een heerlijk etherische olie en vergeet niet om relaxte muziek op te zetten, zodat jullie binnen no time in sferen van romantiek en ontspanning verkeren.

Ga voor een filmavond

Check van tevoren films die in de smaak zullen vallen voor een romantische avond. Je kunt gaan voor films vol met liefde, maar ook voor een heerlijke feelgood serie of film op Netflix. Het is maar net wat jullie prettig vinden. Dim de lichten en haal voldoende lekkere hapjes en drankjes in huis, zoals borrelnootjes, chips of een lekker kaasplankje met alles erop en eraan. Als je aan het winkelen bent vergeet dan niet om de popcorn mee te nemen, dit zorgt voor het echte bioscoopgevoel bij jouw thuis.

liefde en romantiek

Kijk samen naar de sterrenhemel

De sterren roepen nostalgische en warme gevoelens op. Dit is een perfecte tip om romantische gevoelens op te roepen. Het is wel van belang dat je een heldere nacht uitkiest met weinig bewolking. Ook een vollemaan kan het zien van sterren helaas verstoren. De sterren kun je gewoon thuis in de tuin bewonderen, dakterras of op het balkon. Met de warmte van een terrashaard of een lekker dekentje. En vergeet niet om je partners hand vast te houden en lekker intiem tegen elkaar aan te kruipen tijdens deze romantische avond.

Leer je partner nóg beter kennen tijdens een romantische avond

Leer je wederhelft op een dieper niveau kennen tijdens een heerlijke romantische avond samen. Dit vergt wat voorbereiding, maar dan heb je ook wat. Bedenk vooraf 100 vragen die jij aan je partner wilt gaan stellen. Je kunt ook op het internet zoeken naar spannende en romantische vragen, zodat je inspiratie op kunt doen. Aan iedere vraag kun je eventueel een eigen persoonlijke twist geven.

Laat je niet afleiden gedurende deze speciale avond. Zet mobiele telefoons uit en zet de deurbel uit. Je kunt er zelfs voor kiezen de elektriciteit uit te doen. Steek de kaarsen aan en het feest kan beginnen! Probeer elkaar diep in de ogen aan te kijken terwijl je de vragen stelt. Elkaar aankijken kan zorgen voor de extra vlinders en is misschien wel het begin van een heerlijke hete nacht!

een hete nacht beleven