Kinderen zijn altijd bezig met het ontdekken van de wereld. Als ouder moet je ze dan ook voortdurend in het oog houden. Maak het leven een stuk gemakkelijker door de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen, bijvoorbeeld in de badkamer. Dit is een ruimte waar veel ongelukken gebeuren. Om pijntjes en valpartijen te voorkomen hebben wij de beste tips voor een veilige en comfortabele badkamer op een rij gezet.

1. Veilige thermostaatkraan om brandwonden te voorkomen

De kraan in de douche of bij het bad is een gevaarlijk voorwerp voor kinderen. Ze raken namelijk alles met hun handen aan. Zo draaien kinderen graag aan de knoppen van de kraan. Om te voorkomen dat ze zichzelf verbranden biedt een veilige thermostaatkraan dé oplossing. De kraan is namelijk voorzien van een temperatuurbegrenzer. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de temperatuur niet warmer wordt dan 38 graden. Wil je de kraan warmer zetten? Dan druk je de begrenzer in en draai je de knop naar de gewenste temperatuur.

2. Ruime inloopdouche of douchecabine

Een ligbad én douche zijn natuurlijk ideaal in de badkamer. Zo is het makkelijk om je kind te wassen in bad als het nog te klein is om te staan. Maar als het groter is, dan is het eenvoudiger om een kind onder de douche te zetten. Heb je geen ruimte voor een ligbad en een douche? Dan biedt een ruime inloopdouche of douchecabine een goede uitkomst. Hiermee bespaar je een hoop tijd, omdat je snel je kind afspoelt met een handdouche. Daarnaast is er voldoende ruimte om een los kinderbadje te plaatsen. Het makkelijke van een inloopdouche is dat je snel de vloer droogtrekt met een vloerwisser. De douchecabine daarentegen zorgt ervoor dat al het gespetter van je kleine volledig in de cabine blijft. Hiermee houd je de vloer in de badkamer droog.

3. Berg schoonmaakmiddelen veilig op

Kinderen zijn erg nieuwsgierig. Je moet ze dan ook constant in de gaten houden om ervoor te zorgen dat ze nergens op klimmen. Houd daarom alle schoonmaakmiddelen buiten het bereik van kinderen. Plaats deze op de hoogste plank in een badkamerkast. Of bevestig een kinderslot op de kast. Hiermee waarborg je de veiligheid van je kind en voorkom je ongelukken.

4. Krukje bij het badkamermeubel

Kinderen willen graag alles zelf doen. Ze willen zelf hun tanden poetsen, naar het toilet of de kraan openzetten. Zorg daarom voor een krukje in de badkamer. Er zijn speciale kinderkrukjes met antislip, zodat ze niet van het krukje afglijden. Let er wel op dat ze niet overal bij kunnen. Anders maak je het juist mogelijk dat ze overal op gaan klimmen.

5. Antisliptegels tegen uitglijden

Een gladde badkamervloer is onveilig voor kinderen. Terwijl ze aan het spelen zijn wil je niet dat ze uitglijden. Een vloer met antisliptegels is daarom een goede uitkomst. De badkamer tegels worden namelijk niet glad als deze in contact komen met water. Hierdoor speelt je kind heerlijk door zonder te vallen.

Met deze 5 tips creëer je een veilige en comfortabele omgeving in de badkamer. Heb je daar extra hulp bij nodig? Maxaro helpt je daar graag bij! Bekijk hun website of ga langs in de prachtige showroom.