Hoe leuk en schattig kinderen op de bruiloft ook zijn, een kindvriendelijke bruiloft organiseren komt met wat uitdagingen. We’ve got your back! Dit is alles wat je moet weten zodat je kindvriendelijke bruiloft op rolletjes zal lopen.

Stap jij binnenkort in het huwelijksbootje met je grote liefde? Grote kans dat je je kids ook bij dit mooie moment wilt hebben. Wanneer je het ja-woord aan je partner geeft, is er niets zo speciaal als je kinderen aan je zijde hebben. Lees er in dit blog alles over!

De voordelen van kinderen op een bruiloft

  • Wanneer jouw kids op jullie bruiloft aanwezig zijn, geeft dit de mogelijkheid om ze een speciale rol tijdens de ceremonie te geven. Zie je het al voor je; jouw kleine die de harten steelt als ringdrager, of bloemenmeisje? Bruidsparen kiezen er ook weleens voor om de boys in een smoking te kleden en hun meisjes in een mini-bruidsjurk, zodat ze matcht met de bruidsjurk van de bruid. Lijkt jou dit leuk? Dan raden we aan om kleding te shoppen in bruidsstad van Nederland; Rotterdam! Shop bruidsmode Rotterdam en laat je kinderen meteen hun eigen look kiezen. Zo laat je ze extra speciaal voelen en bereid je ze vast voor op de grote dag.
  • Kinderen op de bruiloft zorgen voor geweldige fotomomenten! Niet alleen zullen de schattige bruiloftsoutfits van jouw kinderen prachtige plaatjes opleveren, maar ook de spontane acties van alle kids! Van vrolijke lachbuien tot vertederende knuffels, de aanwezigheid van kinderen voegt een extra dosis vreugde en enthousiasme toe aan de trouwfoto’s.
  • Het creëert een gevoel van familieverbondenheid en inclusiviteit. Door kinderen uit te nodigen op je bruiloft, geef je hen het gevoel dat ze deel uitmaken van de viering en de familie. Dit versterkt de banden tussen verschillende generaties en zorgt voor een warme en gastvrije sfeer op je grote dag.
Kindvriendelijke bruiloft

r

Uitdagingen van het hebben van jonge bruiloftsgasten

Hoewel het hebben van kinderen op je bruiloft tal van voordelen heeft, brengt het ook enkele uitdagingen met zich mee. Een van de grootste zorgen is de mogelijkheid van verstoring. Kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn en moeite hebben om stil te blijven zitten tijdens de ceremonie of receptie, wat voor verstoring kan zorgen. Geen zorgen, wij vertellen je de beste manier om dit te voorkomen! Lees snel verder.

Onmisbare tips voor een kindvriendelijke bruiloft

Ben jij overtuigd dat kinderen onmisbaar zijn op jouw bruiloft? Of je er nu voor kiest om alleen jouw eigen kinderen uit te nodigen op de grote dag, of juist alle gasten de mogelijkheid biedt om hun kinderen mee te nemen. Wij hebben een paar tips die er voor zullen zorgen dat jouw kindvriendelijk bruiloft vlekkeloos zal verlopen.

Stel de ouders op de hoogte van de bruiloft planning

Het begint met duidelijke communicatie met de ouders van de jonge bruiloftsgasten. Informeer hen vooraf over de kindvriendelijke aspecten van je bruiloft en eventuele speciale voorzieningen of activiteiten voor kinderen.

Trouwerij

Een onverstoorde ceremonie

Wanneer jij het ja-woord aan je partner geeft, is het laatste wat je wil dat één van de kleintjes het op een huilen zet. De gouden tip om dit te voorkomen; huur een oppas in of wijs iemand van de gasten aan die tijdens de ceremonie met de kinderen kan zitten. Het is verstandig om de jonge kinderen zoveel mogelijk achterin de zaal te plaatsen, bij de oppas in de buurt. Op deze manier kunnen de kinderen makkelijk en ongezien naar een rustige ruimte gebracht worden om te kalmeren. Op deze manier wordt de ceremonie zo min mogelijk verstoord en kunnen alle gasten optimaal genieten van het moment.

Keep them entertained!

Zorg voor entertainment voor de kinderen. Denk hierbij aan leuke opties zoals springkussens, een kinderdisco of budgetvriendelijke alternatieven zoals tuinspellen, een knutseltafel om lekker te knutselen of een spelletjeshoek. Het belangrijkste is dat er activiteiten zijn die de kinderen bezighouden en vermaken gedurende de dag.

Houd rekening met kindvriendelijke maaltijden

Zorg voor aangepaste maaltijden voor de kinderen en houd rekening met eventuele allergieën. Door de kleine bruiloftsgasten te voorzien van kindvriendelijke maaltijden die geschikt zijn voor verschillende dieetbehoeften, kunnen ze zorgeloos genieten van het eten tijdens de bruiloft.

de mooiste plekken om te trouwen in Amsterdam

Een kinderopvang

Het inhuren van professionele kinderopvang kan ook een slimme zet zijn om toezicht te houden op de kinderen en ervoor te zorgen dat ze veilig en vermaakt blijven gedurende de dag. Zo hebben de ouders en jij zelf ook de mogelijkheid om 100% van het moment te genieten!

Een plek om terug te trekken

Als laatste tip bij een kindvriendelijke bruiloft raden we aan om voor rustige zones te zorgen waar kinderen kunnen rusten of zich terug kunnen trekken als ze overprikkeld raken. Dit kan worden gedaan door comfortabele zitplaatsen te bieden en rustgevende activiteiten aan te bieden.

Dus, lieve bruiden, met deze tips ben je goed voorbereid om een onvergetelijke kindvriendelijke bruiloft te organiseren. Met onze tips creëer je een dag vol vreugde en betrokkenheid voor alle gasten. Dus, laat de liefde bloeien en de kinderen stralen op jullie grote dag!