Kinderen, Reviews

Review Qibbel 6+ Junior fietszitje achter + winactie

Fietsen is een van de leukste activiteiten die je samen met je kind kunt doen, vind ik. Voor anderen is fietsen-met-kind misschien alleen pure noodzaak, om van A naar B te komen. Hoe dan ook, een goed en veilig zitje is dan wel zo belangrijk. En ja, het oog wil ook wel wat. Je kindje start meestal voorop de fiets in een fietsstoeltje en verhuist als ie groot genoeg is naar een fietszitje achter. Maar die wordt op een gegeven moment ook een beetje te klein. En dan?

Qibbel heeft een speciaal fietsstoeltje (ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Widek) om ook kindjes ouder dan 6 jaar veilig te vervoeren: het 6+ Junior fietszitje. Meer Voor Mama’s ontving de Qibbel 6+ Junior om te testen, een stevig fietsstoeltje dat ook nog eens door de schoonheidscommissie werd goedgekeurd.

We zijn geluksvogels, en onze kinderen ook: mijn schoonouders passen namelijk twee dagen in de week op hun kleinkinderen: op vrijdag passen ze op onze zoon van bijna 2 en op dinsdag op ons neefje van bijna 3 en nichtje van 5. Mijn nichtje gaat naar school en tussen de middag haalt mijn schoonmoeder haar op met de fiets en brengt haar na de lunch weer weg. Om half 4 ’s middags haalt ze haar weer van school. Ik weet dat dat drie gezellige ritjes zijn met een hoop geklets en dat ze na school nog weleens omrijden naar een speeltuintje in de buurt. Afijn, heel leuk allemaal, maar het fietszitje achter op de fiets waar broerlief nog wel in past, daar is mijn nichtje inmiddels wel uitgegroeid. Zitten gaat nog wel, maar de gespjes kunnen niet meer vast. En dan is een fietsstoeltje misschien nog wel comfortabel, maar niet heel veilig. Dus het 6+ Junior fietszitje is meer dan welkom!

Qibbel 6+ Junior fietszitje achter

Het Qibbel 6+ Junior fietsstoeltje is bedoeld voor kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar, of voor kindjes van maximaal 35 kilo. Het fietszitje is ontwikkeld met oog voor zitcomfort en ergonomie: het is een stevig stoeltje met een kussentje op de zitting, een rugleuning en een heupgordel met driepuntssluiting. Uiteraard zitten er ook stevige voetsteuntjes bij, die op de gewenste hoogte gemonteerd kunnen worden en opgeklapt kunnen worden als je ze niet gebruikt.

Dit voorjaar zijn er twee toffe nieuwe kleuren bij gekomen dus de stoeltjes zijn nu verkrijgbaar in vijf kleuren: volledig zwart, antraciet met een grijs kussentje, donkerblauw met een bruin kussentje en de nieuwe kleuren legergroen met zwart kussentje en zwart en khaki kussentje.

De onderdelen van het zitje worden in 1 pakket geleverd, maar kunnen ook los (na)besteld worden. Dat laatste is handig, want mocht je het 6+ Junior fietsstoeltje op meerdere fietsen willen gebruiken, dan kun je het beste een extra set voetsteuntjes kopen. Het stoeltje zelf is namelijk supereasy over te zetten naar een andere fiets.

Een los Qibbelslot is verkrijgbaar om het fietsstoeltje aan de bagagedrager vast te zetten.

Qibbel 6+ Junior kinderzitje fietszitje onderdelen

Fietszitje achter op de fiets bevestigen

Op de site van Qibbel staat dat hun 6+ Juniorzitje het bestverkochte fietsstoeltje van Nederland is, mede dankzij de eenvoudige bevestiging zonder gereedschap. Nu heb ik een heel handige schoonvader, maar voordat het stoeltje naar mijn schoonouders ‘mocht’, confiskeerde ik het even. Uiteraard wilde ik zelf graag het fietszitje zien en op mijn eigen fiets monteren om er foto’s van te maken voor dit blog. Dus die eenvoudige bevestiging klonk mij – niet zo’n fan van uitdagende klusjes – als muziek in de oren. Geen gehannes met schroevendraaiers, maar geïntegreerd in het zitje zit een klembevestiging met een draaiknop waarmee je het stoeltje aan de bagagedrager vastmaakt. Dat is inderdaad zo simpel als het klinkt: je draait aan de knop om de breedte van het klemmechanisme aan te passen aan de breedte van je bagagedrager, dan plaats je het stoeltje, draait de knop goed aan en klaar. En ja, dat lukte ook deze kluskneus! Voor het vastmaken van de voetsteuntjes heb je een inbussleuteltje nodig, maar ook dat is een kwestie van losdraaien, instellen op de juiste hoogte en vastdraaien.

Qibbel 6+ Junior fietszitje bevestigen

Fietsen maar!

Toen ik het fietszitje achter op mijn bagagedrager zette dacht ik: like a glove! Mijn fiets is zwart met zilvergrijs en zoals je op bovenstaande foto ziet past het zitje qua kleuren erg goed. Natuurlijk is veiligheid belangrijk, maar zoals ik dit blog begon: het oog wil ook wat.

Mijn schoonouders hebben het 6+ Junior kinderzitje inmiddels in gebruik en zijn er meer dan tevreden mee. Mijn nichtje zit comfortabel en veilig als ze naar school wordt gebracht. Bijkomend voordeel is dat ze het zitje makkelijk kunnen wisselen met het achterzitje voor mijn neefje. Die kan over een paar jaar ook op het 6+ zitje en de kwaliteit van het zitje is zodanig dat ik verwacht dat ons zoontje er over een jaar of 4 ook nog gebruik van kan maken. Maar die heb ik voorlopig nog even gezellig voorop. 🙂

Kijk voor meer informatie over het 6+ Junior kinderzitje op www.qibbel.nl

Winactie Qibbel 6+ Junior fietszitje achter 

Wil jij een Qibbel 6+ Junior fietszitje winnen? Meer Voor Mama’s mag er eentje weggeven! Wat moet je doen: laat op onze Facebookpagina weten wie je achterop je fiets zou willen meenemen. Wie weet win jij een fietszitje om achter op je fiets te monteren van Qibbel in de kleur van jouw keuze.

Meedoen kan van dinsdag 8 mei 2018 t/m maandag 14 mei 23:59 uur. Succes!

 

Qibbel 6+ junior fietszitje moeder en kind

 

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

49 Reacties

 • Avatar
  Reageer Sandra april 18, 2016 at 18:53

  Oh wat gaaf.. zou hem graag winnen voor onze oudste dochter.. wat een uitkomst.. Flink duimen

 • Avatar
  Reageer Sanne de Waard april 19, 2016 at 17:04

  Ow wauw!! Wat een superding! Die zou ik heel erg graag willen winnen. Wat een uitkomst zou dat zijn.

 • Avatar
  Reageer Miekske Dingens april 20, 2016 at 20:49

  Graag kans, voor als ik mijn neefje moet gaan halen!

 • Avatar
  Reageer Linda Profijt augustus 31, 2016 at 18:21

  Wauw dat zou mijn zoontje geweldig vinden.., hij kan heel goed zelf (mee)fietsen maar soms is achterop bij mama wel zo fijn en het huidige stoeltje begint krap te worden voor zoonlief☺️

 • Avatar
  Reageer Cheryl Richtrr augustus 31, 2016 at 20:06

  O wow wat een te gekke winactie! Ik ben gaan van Qibbel. Heb nu ook een fietsstoeltje voor achterop. Maar mijn schoonmoeder heeft een tijdje terug het pinnetje van de bandjes afgebroken waardoor hij nu niet zoo goed sluit. Ik ben bang dat ie binnenkort afbreekt… en aangezien mijn oudste van 5 nog niet heel stabiel fietst en we iedere dag een vrij drukke weg moeten oversteken, durf ik haar niet op haar eigen fietsje te laten rijden. Dus dit stoeltje zou zeker een uitkomst bieden. En hopelijk is dit stoeltje wel schoonmoederproof

  Groetjes, Cheryl

 • Avatar
  Reageer Cheryl Richtrr augustus 31, 2016 at 20:07

  Fan van Qibbel dus hihi

 • Avatar
  Reageer Brenda augustus 31, 2016 at 20:08

  Oo leuk ik zou hem graag willen winnen voor mijn zoontje, die voor het eerst naar school gaat. Zou mooi zijn om hem zo naar school te kunnen brengen.

 • Avatar
  Reageer Nadinejonkman augustus 31, 2016 at 20:25

  Jaa super leuk voor mijn zoontje van vier kan ik gezellig samen fietsen met mijn dochtertje van 1 jaar

 • Avatar
  Reageer Mariska augustus 31, 2016 at 20:40

  Vast draaien en fietsen maar, klinkt als muziek in mijn oren!! Ik zou mijn zoontje achterop meenemen! En ook makkelijk om zo over te zetten op de fiets van papa, heerlijk! Super handig..

 • Avatar
  Reageer Debbie augustus 31, 2016 at 21:23

  Doe graag mee me zoontje van 8 kan niet fietsen ivm zn leukemie dit zou goed uitkomen

 • Avatar
  Reageer Sandra augustus 31, 2016 at 21:50

  Ow heel graag voor onze ‘kleine man’ die nu ook naar de basisschool gaat en als hij op school is kan ik lekker met mijn oppas kind boodschapjes doen

 • Avatar
  Reageer Renate augustus 31, 2016 at 22:10

  Zou geweldig zijn voor onze dochter.
  Heeft in de Qibbel voorstoel gezeten en nu in het Qibbelachterzitje. De vervolg stap is dus logischerwijs deze 6+.

 • Avatar
  Reageer Yvonne Vos augustus 31, 2016 at 22:11

  Graag!! Straks met z’n 3tjes en dan is het wel handig wanneer we even snel snel moeten.. de oudste achterop kunnen vervoeren. De huidige 2 zitjes ook van dit merk, dus voor ons een super aanvulling!

 • Avatar
  Reageer Fabienne van Dijk augustus 31, 2016 at 23:13

  Oh dat zou super zijn! Dan kan ik straks weer fietstochtjes maken met mijn zoon van 6 achterop! Ook het uit school halen kan dan weer op de fiets.

 • Avatar
  Reageer Tamara augustus 31, 2016 at 23:29

  Heel fijn! Zou graag Emma meenemen met de Qibbel!

 • Avatar
  Reageer Asha Lambert september 1, 2016 at 00:49

  Ja graag winnen wij deze! 🙂
  We hebben het verwisselbare voorzetje van Qibbel gehad en nu ook een achterzitje. Die helaas niet verwisselbaar maar wel een super stoeltje. Nu op zoek naar een maatje groter want onze stoere bink past er niet meer in. Uiteraard kijken we eerst naar Qibbel 😉 Deze is niet alleen mooi maar het verwisselbare is echt geweldig. Zo hoeft manlief niet meer met zijn knieën in zijn nek op mijn fiets én kan opa hem ook veilig van school halen. Drie vliegen in een klap!

 • Avatar
  Reageer Miranda september 1, 2016 at 03:58

  Wauw wat een mooie Fietszitje!
  Ik zou graag mijn zoon Stijn & dochter Roos (om de beurt natuurlijk) erop vervoeren.

  Ik ben super benieuwd of hij in het echt met zo mooi is als op de foto ☺️

  Hij zit er nl super mooi uit !

 • Avatar
  Reageer Miriam Reesink september 1, 2016 at 06:52

  Ik kreeg 2 weken geleden van mijn dochter te horen dat ze nu echt niet meer bij achter op kon. Haar billen werden namelijk te groot voor het stoeltje. Misschien als ik de qibbek op mijn fiets zet wil ze wel weer met me mee. En wordt ik gewoon weer fijn geknuffeld tijdens het fietsen.

 • Avatar
  Reageer Anna september 1, 2016 at 06:58

  Hey dat is super handig! Ik zou hem graag willen winnen om mijn nichtje mee achterop te nemen.. Wij vinden het heel fijn om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te doen ☺️☺️
  Facebook: An Na

 • Avatar
  Reageer Gerda september 1, 2016 at 08:36

  Dit zo super zijn mijn dochter is nl zeer slechthorend en haar evenwicht en gehoor is met fietsen een probleem dus langere afstanden gaat zij achterop op een opgevouwen handdoek momenteel dus wij zouden hier heel blij mee zijn

 • Avatar
  Reageer liset september 1, 2016 at 09:46

  Ik zou heel graag (om de beurt uiteraard ;-)) onze tweeling meenemen. Die hebben allebei een druk leven met sporten en school en allemaal dingen die ze heerlijk vinden en in ons dorp kom je overal gewoon makkelijker op de fiets maar als je met ze gaat fietsen, dan fiets je meteen als moeder met 2 kinderen die overal van alles zien. Dus 1 op de fiets en 1 achterop dat geeft mij de tijd om op de fietende tweeling te letten en zo komen we toch overal en nog veilig ook! Geweldige actie!

 • Avatar
  Reageer Nicole Oosterveen september 1, 2016 at 10:12

  Wat een leuke winactie! Was net zelf op zoek voor mijn dochter Roos. Fingers crossed❤️

 • Avatar
  Reageer Irene Groen september 1, 2016 at 13:19

  Dat zou super zijn zeg, mogen graag een eind fietsen, maar dat lukt mijn zoon zelf nog niet, alleen kleinere stukken. En zijn zitje ook van qibbel wordt wel wat aan de kleine kant.

 • Avatar
  Reageer Jeannette Elbers september 1, 2016 at 18:54

  Voor onze zoon Len. Hij is 6 jaar en wat klein van stuk, maar te groot en te stoer om op een “kinderachtig” achteropzitje te zitten als ik hem naar school breng. Als hij achterop een Qibbel zit voelt hij zich vast stoer en groot!

 • Avatar
  Reageer Irma Bergsma september 1, 2016 at 19:31

  Dit zou heel goed uitkomen voor mijn zoontje Xavi! Hij heeft erg moeite met fietsen zelf (angst) en moet hen dagelijks naar school brengen. Mijn oude zitje wordt hij te groot voor.. # fingers crossed

 • Avatar
  Reageer Susanne de Reus september 1, 2016 at 19:39

  Ik zou m’n oudste dochter meenemen achterop m’n fiets. Ze is 4 jaar maar past al bijna niet meer achterop omdat ze zo lang is (al 1.22m) en zelf kan ze nog niet zo goed fietsen. Voorop heb ik m’n jongste dochter van ruim 1.5 jaar. Het is dus altijd gezellig met die 2 meiden op de fiets, zeker als we langs de paardjes gaan vlakbij ons huis 🙂

 • Avatar
  Reageer Suzanne september 1, 2016 at 20:08

  Jaaaaa graag voor mijn dochtertje.
  Het zitje word nu langzaam te klein dus zou top zijn !

 • Avatar
  Reageer Chantal van der Horst september 1, 2016 at 21:02

  Ik zou het Qibbel zitje graag willen winnen voor mijn dochter van 6, ze wordt nu echt te groot voor het huidige zitje op de fiets. En voor de grotere afstanden is het fijner als ze achterop kan zitten.

 • Avatar
  Reageer Kim september 2, 2016 at 07:22

  Super leuk design! Kunnen we weer hip voor de dag komen 🙂 met die kleine achterop !!

 • Avatar
  Reageer Romy september 2, 2016 at 07:40

  Ik zou hem graag winnen om aan mijn tante cadeau te geven, zodat zij mijn nichtje van en naar school kan meenemen.

 • Avatar
  Reageer jelmar september 2, 2016 at 08:44

  Ik zou hem graag voor mn zus winnen. Haar kleine mannetje groeit als kool en is toe aan een grote jongens zitje voor op de fiets. Hij vindt het echt prachtig om lekker met zijn mama of tante te fietsen. Genieten om dat kleine koppie zo te zien :-).

 • Avatar
  Reageer elisabeth maria martina september 2, 2016 at 15:04

  kleindochter lise of kleinzoon tije die gaan graag met oma lies een eindje fietsen

 • Avatar
  Reageer kempenaers september 2, 2016 at 16:24

  leuk voor mijn kleinzoontje kan hem dan eens meenemen op de fiets

 • Avatar
  Reageer brants harry september 2, 2016 at 16:25

  doe graag mee voor mijn zoon die kan een groter fietszitje gebruiken voor zijn zoontje

 • Avatar
  Reageer Miekske Dingens september 2, 2016 at 18:47

  Ik zou graag mee willen doen, voor als ik mijn petekindje van school moet gaan halen, dat die ook even snel bij Meetje op de fiets kan 🙂

 • Avatar
  Reageer Marian september 2, 2016 at 19:22

  Ik zou het aan mijn ouders geven, die graag en regelmatig fietsen met mijn zoontje. Maar zijn huidige zitje past niet goed meer. Hij kan wel fietsen maar erg stabiel nog niet, en zeker niet grotere afstanden. Dit zou een mooie uitkomst zijn waar ze erg blij mee zouden zijn.

 • Avatar
  Reageer Bianca Jurriens september 2, 2016 at 21:35

  Dit zou super zijn voor onze fietsfanaat! Altijd prachtig bij papa of mama achterop, genieten van alles onderweg. Alleen wordt hij te groot voor het huidige stoeltje :/ Dus wordt er minder met hem gefietst.

 • Avatar
  Reageer anica aarts september 2, 2016 at 22:37

  Super leuk en handig!!! Zou heel graag vele kilometers willen maken met mijn neefjes en nichtjes achterop… Uiteraard 1 voor 1 😀

 • Avatar
  Reageer Nelly september 3, 2016 at 13:13

  Ik ga dan voor de blauwe met bruin kussen. Mijn dochter Aniek gaat achterop.

 • Avatar
  Reageer Marita Cuypers september 3, 2016 at 13:56

  Ideaal voor deze oma, om haar kleinzoon van school te gaan halen! Zeker omdat het nogal een drukke weg is, is het voor mij leuk om te weten dat ik hem veilig kan vervoeren

 • Avatar
  Reageer S.Hubregtse september 3, 2016 at 17:39

  M’n zoontje van 7. Hij heeft moeite met fietsen en kan sowieso geen langere afstanden zelf afleggen. Daardoor gaan we veel met de auto, wat ik erg jammer vind en minder gezond. Hopelijk kunnen we alles weer op de fiets gaan doen met dit fietszitje.

 • Avatar
  Reageer Anneliese de Waal september 3, 2016 at 18:42

  Ik zou graag achterop mee willen nemen, mijn dochtertje Sam.
  Ik doe graag mee !! 🙂

 • Avatar
  Reageer mireille de Geus september 4, 2016 at 16:58

  Ik zou graag mijn dochter achterop de fiets willen meenemen! Haar kleine broertje in een zitje aan het stuur en grote broer gaat zelf fietsen!

 • Avatar
  Reageer melissa september 5, 2016 at 10:56

  zoontje jarno. wij zijn net voor de vakantie verhuisd en wonen nu dichterbij school van dochterlief. moesten we eerst met de auto, nu kunnen we op de fiets. in de vakantie flink geoefend met fietsen en het gaat heel goed. maar mama moet natuurlijk meefietsen en dan moet broertje/zoontje jarno ook mee. ideaal dus dit zitje!

 • Avatar
  Reageer JZ september 5, 2016 at 12:09

  Ik neem mijn allerliefste en allerkleinste prinsesje mee op de fiets.

 • Avatar
  Reageer Nadia A. september 7, 2016 at 23:42

  Voor mijn zoontje van 7 zou Quibbel 6+ te oplossing zijn voor lange fietstochten met mama en papa of tante, oom en neefje. Hij is nog te jong om langere afstanden, b.v. naar zijn tante, te fietsen. Ik doe dus graag mee. Kleur mag hij dan kiezen. 😀

 • Avatar
  Reageer elisabeth maria martina mei 25, 2017 at 16:52

  ideaal voor kleinzoon tije

 • Avatar
  Reageer Monique maart 18, 2018 at 16:59

  Makkelijk te verwijderen… Diefstal gevoelig of kan het zitje ook vastgemaakt worden (met slot oid)?

  • Avatar
   Reageer Margot april 3, 2018 at 11:39

   Goede vraag! Er zit standaard geen slotje bij, deze kan er los bij gekocht worden.

  Plaats een reactie