Soms ben je even inspiratieloos, geen probleem we’ve got your back! Met de herfstvakantie in aantocht delen we hier onze uitgebreide lijst met herfstvakantie tips. Je vindt in dit blog een overzicht met de leukste uitjes en activiteiten met jouw kinderen!

Ga picknicken

Gelukkig hebben we dit jaar een prachtige nazomer. Pak een lunchpakket in en ga naar het park, strand of gewoon naar je achtertuin om samen te genieten. Leg een deken neer en geniet van een maaltijd in de buitenlucht met wat leuke buitenspelletjes.

Picknicken met kinderen in herfstvakantie

Maak een wandeling in de natuur

Verken een nabijgelegen pad of natuurgebied, en kijk welke interessante planten, dieren en insecten je kunt vinden.

Herfstvakantie tips: Sporten

Doe lekker actief samen met je kids en maak plezier door een potje basketbal, voetbal of een andere sport te spelen.

Kampeer in de achtertuin

Zet een tent op en slaap onder de sterren voor een leuk buitenavontuur.

Ga naar de speeltuin

Klim, glij en schommel in een nabijgelegen speeltuin. En mocht je er echt een dagje uit van willen maken, ga dan eens naar een prachtige natuurspeeltuin in Nederland. Spelen en ravotten in de natuur is tenslotte het allerleukst, zeker in de herfstperiode.

Doe een doe-het-zelf kunstproject

Het ontwikkelen van creativiteit is zeer belangrijk voor kinderen. Maak een mooi kunstwerk met verf, stiften, kralen, you name it! Of ga lekker herfst knutselen met bladeren of kastanjes.

Knutselen in de herfstvakantie

Verkleden

Niets leukers voor kinderen om even in een andere fantasiewereld te duiken. Zet wat muziek op en maak er een echt feestje van. Dit is iets wat je makkelijk thuis kunt doen en niet veel tijd kost. Een makkelijke optie in ons overzicht met herfstvakantie tips.

Organiseer een spelletjesavond met de familie

Verzamel rond de tafel en speel wat klassieke bordspellen of kaartspellen. Breng een regenachtige dag binnen door met het spelen van een klassiek bordspel zoals Monopoly of Scrabble.

Herfstvakantie tips: Ga fietsen

Erop uit met de fiets heeft uiteraard een plekje in onze lijst met herfstvakantie tips. Maak een lekker tochtje in het park of in duin. Ga je vroeg op pad? Dan heb je kans om wat konijnen en hertjes te spotten!

Bezoek een museum

Verken een lokaal museum of wetenschapscentrum en leer over verschillende culturen, kunst of wetenschappelijke concepten. Alleen al in Nederland zijn er ruim 600 musea te vinden. Keuze genoeg ;-).

Doe een speurtocht

Stippel een route uit met onderweg verschillende vragen en opdrachten met als prijs een mooie schat/wat lekkers!

Organiseer een filmavond

Maak popcorn, kruip op de bank en kijk naar een lekkere feelgood serie of film op Netflix. Droom lekker weg onder een dekentje.

Filmavond herfstvakantie tips

Maak een wandeling

Verken een nabijgelegen natuurpad en neem de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van het buitenleven in je op.

Ga op reis in de herfstvakantie

Pak de auto en ga op avontuur naar een stad of bezienswaardigheid in de buurt. Wees niet bang dat je de kids uit het oog verliest. Zorg dat je voordat je op pad gaat een GPS horloge kind van One2Track in huis hebt. Zo heb je via de app altijd een oogje in het zeil!

Ga naar de dierentuin

Zie allerlei interessante dieren en leer over verschillende soorten in een plaatselijke dierentuin.

Ga naar de bibliotheek

Haal wat boeken en breng een middag door met lezen. Luisteren naar luisterboeken kan natuurlijk ook!

Ga naar een pretpark

Sensatiezoekende kinderen zullen een dag met attracties en spelletjes in een pretpark geweldig vinden. Een dag naar een pretpark mag dan ook niet ontbreken in dit overzicht met herfstvakantie tips.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. Dus doe je voordeel met deze herfstvakantie tips als je even geen inspiratie hebt om iets te ondernemen in de vakantie. De beste activiteiten hangen vaak af van de interesses en de leeftijd van je kind én van het weer. Het belangrijkste is dat ze plezier hebben en dat je samen wat qualitytime kunt doorbrengen.