Wil je je vruchtbare dagen en ovulatie berekenen? Lees dan snel verder voor meer informatie en gebruik onze gratis tool om je vruchtbare dagen te berekenen.
Voor veel mensen is een kind krijgen een echte mijlpaal in hun bestaan. Het betekent namelijk dat je leven compleet is veranderd. Alles zal nooit meer hetzelfde zijn en als ouders ga je echt een nieuw avontuur tegemoet. Dat is natuurlijk hartstikke leuk om mee te maken, want nieuwe avonturen zijn natuurlijk altijd leuk. Maar bij een kind nemen komt natuurlijk meer kijken dan alleen maar leukigheid. Het brengt namelijk ook zo de nodige kopzorgen met zich mee. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn bij het opvoeden. Dit kan een erg lastige klus zijn en vaak weet je niet of je het wel goed doet. Opvoeden is namelijk vallen en opstaan en leren van je fouten.
Bovendien zijn er bepaalde zaken die lastiger worden wanneer je een jong kind hebt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het gaan op vakantie. Dit kan erg lastig zijn met een jong kind. Zeker wanneer je met het vliegtuig gaat. Toch is het logisch dat toch veel ouders met hun jonge kind op vakantie willen. Je hebt immers een stressvol jaar en met een kind kan het soms zelfs nog iets stressvoller zijn. Het is dan logisch dat je af en toe even tot rust kunt komen. Maar hoe doe je dat nou met een jong kind in een vliegtuig? Dat vragen veel mensen zich af. Dus bij dezen een lijst met tips hoe je gemakkelijk kunt vliegen met je baby.
Tip 1: hou de richtlijnen in de gaten
Allereerst is het belangrijk om bij de voorbereidingen rekening te houden met de regels. Niet alle baby's mogen namelijk mee in het vliegtuig, daar zijn strenge regels voor. Voordat je een ticket koopt is het dus belangrijk om dat eerst in de gaten te houden. Dit kan namelijk per vliegtuigmaatschappij verschillen en daarom moet je er ook heel goed op letten. Maar over het algemeen is de regel dat baby's mee het vliegtuig in mogen wanneer ze ouder zijn dan zes weken. Het kan namelijk zijn dat je baby schade oploopt aan de longen wanneer deze jonger is. Dergelijke problemen wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt hierover natuurlijk ook altijd informatie inwinnen bij je huisarts. Dan weet je zeker dat het veilig is en er in principe niks kan gebeuren. Bekijk ook andere regels en informeer altijd met de luchtvaartmaatschappij of het mogelijk is. Je wilt niet voor verassingen te komen te staan.
Tip 2: je kunt meestal gratis vliegen met je baby
Hoewel vliegen met je baby veel nadelen heeft, zijn er gelukkig ook enkele voordelen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat vliegen met je baby doorgaans gratis is tot en met 2 jaar. Dat bespaart natuurlijk heel veel geld, want tegenwoordig zijn vliegtickets aardig duur. Zeker wanneer je in in de zomer op vakantie gaat, zoals de meeste mensen doen. Hoewel dit de richtlijn is, is het geen harde norm. Informeer dus altijd bij de luchtvaartmaatschappij welke regels er gelden. Zij kunnen je altijd van meer informatie voorzien.
Tip 3: een goede voorbereiding: geen stress
Een goede voorbereiding is het halve werk, zegt men wel eens. Dit is zeker zo als je gaat vliegen met een baby. Veel ouders zijn erg stressvol wanneer ze gaan vliegen met hun kind, maar dat is af te raden. Zorg ervoor dat je altijd rustig blijft, ook al gaat er iets mis. Wanneer jij stress hebt, zal je kind dat namelijk heel snel aanvoelen. Dit resulteert erin dat de stress overgedragen kan worden op je kind en dat moet je zien te vermijden. Probeer dus altijd rustig te blijven en zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Zo ben je namelijk minder stressvol en dat is heerlijk. Op vakantie wil je immers ook genieten en niet alleen maar stressvol bezig zijn. Dat is namelijk voor niemand leuk. En het hele principe van een vakantie is dat je veel plezier wilt hebben.
Tip 4: het gebruik van een basisnet
In principe kan een baby geen gebruikmaken van een eigen stoel. Enerzijds omdat dit gevaarlijk is, anderzijds omdat je dan extra zal moeten betalen aangezien een baby over het algemeen gratis mee kan. Het is dan ook de regel dat je je kind op je eigen stoel houdt. Veel ouders kiezen daarvoor, maar dat kan soms ook best lastig zijn. Om die reden kun je ook gebruikmaken van een basisnet. Dit is een klein bedje die zeer comfortabel is. Deze kun je naast je stoel monteren, zodat je baby dichtbij je is. Er is dan geen reden tot paniek en je hoeft niet de hele tijd je kind op de schoot te hebben. Of je hier gebruik van wilt maken, is vooral afhankelijk van de tijdsduur van de vlucht. Is het een korte vlucht? In dat geval is het meestal niet noodzakelijk om een basisnet mee te nemen. Je kunt je baby dan gemakkelijk op je schoot houden. Is het echter een lange vlucht, dan wordt dit uiteraard een stuk lastiger. Het is dus belangrijk om ook daar rekening mee te houden. Daarnaast is er ook nog de optie om een draagzak mee te nemen. Dan heb je als ouders ook iets meer bewegingsvrijheid en dat is natuurlijk erg handig.
Tip 5: hou rekening met de oren
Zoals je wellicht weet, kan een vlucht zwaar belastend voor de oren zijn. Dit komt door de luchtdruk. De een heeft hier meer last van dan de ander. Sommige mensen voelen het nauwelijks, terwijl andere mensen bijna kermen van de pijn. Het is dan ook belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te treffen. Niet alleen is de pijn per persoon afhankelijk, maar het is ook afhankelijk van de piloot. Het heeft namelijk te maken met het opstijgen en het landen en de manier waarop deze handelingen gebeuren. Zorg ervoor dat je kind veel drinkt van te voren. Dit zorgt ervoor dat je kind namelijk minder last van zijn oren krijgt. Voor een baby kan het namelijk erg lastig zijn om pijn in de oren aan te geven. Zorg er daarom voor dat je altijd goede voorzorgsmaatregelen hebt getroffen.
Tip 6: neem een speen en neusdruppels mee
Niet alleen kan genoeg drinken erin resulteren dat de pijn in de oren gaat verminderden. Ook een speen kan ervoor zorgen dat er minder pijn zal zijn bij je baby. Neem daarom altijd een speen mee tijdens de vlucht. Dit is overigens niet alleen handig voor de oren, maar ook wanneer je kind over het algemeen moet huilen. Een speen kan dan een goede uitkomst zijn om hem of haar rustig te houden. Als laatste mogelijkheid kun je ook nog neusdruppels meenemen. Met neusdruppels zorg je ervoor dat er minder druk op de oren komt en dat deze niet verstopt raken.
Tip 7: tref goede voorbereidingen
Het is belangrijk om goede voorbereidingen te treffen en de juiste spullen mee te nemen. Zorg er dan ook voor dat je een lijstje maakt, zodat je dit niet vergeet en je altijd zeker weet dat je de juiste producten hebt. Vergeet bijvoorbeeld nooit luiers mee te nemen. Je weet immers maar nooit wat er in het vliegtuig kan gebeuren. Ook vochtdoekjes meenemen is aan te raden. Baby's staan er namelijk om bekend dat ze veel smeren. Op die manier kun je dit gemakkelijk schoonmaken en is er nergens viezigheid. Voor lange vluchten is het meenemen van babyvoeding ook aan te raden. Daarnaast kan een slabber natuurlijk ook van pas komen. Wat ook belangrijk is, is om iets mee te nemen waar je baby zich mee kan vermaken. Een baby kan zich in een vliegtuig namelijk snel vervelen. En een nadeel is dat je er ook niet even gemakkelijk uit kunt met je kind. Zorg er daarom altijd voor dat je het favoriete speelgoed van je baby meeneemt. Op die manier weet je zeker dat je kind zich op en top kan vermaken. Dit zorgt er ook voor dat er minder kans is dat ze gaan huilen of vervelend gaan worden.
Over het algemeen
Vliegen met een kind is dus mogelijk, maar goede voorbereidingen zijn belangrijk. Wanneer je het niet ziet zitten, moet je het natuurlijk niet doen. Maar als je echt graag op vakantie wilt, dan kun je besluiten om toch met je kind naar een ander land te gaan. Het is wel aan te raden om een bestemming met een korte vliegtijd uit te zoeken. Een te lang vliegtijd is namelijk niet aan te raden voor de baby. Beperk het tot maximaal een aantal uur. Gelukkig zijn er veel leuke vakantielanden niet ver van Nederland vandaan.