Ga je regelmatig een leuk weekendje weg, en wil je eens iets nieuws proberen? Er zijn een heleboel originele uitjes en accommodaties te vinden in ons kikkerlandje. Je hoeft dus niet ver te reizen voor een bijzondere ervaring! In dit artikel geven we je een aantal leuke ideeën voor een onvergetelijk weekendje weg met je partner en/of de kids.

1) Kamperen aan het strand in Bloemendaal aan Zee

Zin in een echt zomergevoel zonder mijlenver te reizen? In Bloemendaal aan Zee vind je Beachcamp de Lakens: een pop-up surfdorp vol leuke activiteiten voor jong en oud. In het surfdorp vind je meerdere luxe glamping tenten en breng je ‘s zomers en in het voorjaar de avonden door op je eigen terrasje.

Gezin op het strand tijdens weekendje weg

Ook als je geen (ervaren) surfer bent, zijn er genoeg leuke dingen te beleven. Naast de prachtige locatie kun je namelijk ook genieten van yogalessen en live-optredens. Voor wat extra ontspanning zijn er ook hottubs. Je kids kunnen meedoen aan allerlei spannende sportactiviteiten.

2) Verblijf op de Nederlandse savanne in Hilvarenbeek

Op safari in eigen land: het kan echt bij de Beekse Bergen! Het is niet alleen een leuk uitje voor overdag, want in het Safari Hotel heb je ook ‘s avonds uitzicht op een savanne vol wilde dieren. Start je dag met een kopje koffie terwijl je giraffes en zebra’s voorbij ziet lopen.

Ook je kinderen kijken hun ogen uit. Safari Hotel is een van de mooiste hotels met familiekamer. Voor gezinnen en families zijn er kamers beschikbaar van 4 tot 10 personen. Er is onbeperkt toegang tot het Safariland en Speelland Beekse Bergen. Daarnaast is er een overdekt zwembad en een bowlingbaan.

Gezin weekend weg met hond

3) Een romantisch weekendje weg in een druivenkas in Breda: Huize Druivelaar

Wijnliefhebbers opgelet: dit is dé plek voor een romantisch weekendje weg. Je verblijft namelijk in een 100 jaar oude druivenkas, omringd door een idyllische stadstuin van maar liefst 2.600 vierkante meter.

Hier vind je ultieme rust (zonder kinderen) en kan je zelfs ook gebruikmaken van een hottub en sauna. De hele omgeving is ingericht op luxe en ontspanning. Als je op zoek bent naar kinderhotels, is dit geen goede match. De kamers hebben namelijk enkel ruimte voor 2 personen.

Romantisch weekend weg

Nieuwe ervaringen

Als moeder is het leven vaak druk en chaotisch. Soms heb je echter wat ontspanning nodig, en hoe kan je dat nou beter doen dan het bezoeken van prachtige plekken door heel Nederland? Als beloning voor jezelf en om even te genieten van de rust en al het moois wat ons kikkerlandje te bieden heeft, kan je verblijven in een van de bovenstaande accommodaties!