Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

8 tips voor een zwangerschapsshoot

Als je zwanger bent is het mooi om dit vast te leggen en een speciale zwangerschapsshoot te doen. Het wordt een waardevolle herinnering aan je zwangerschap. Wanneer is de beste tijd om een fotoshoot te plannen? En wat kun je het beste aan doen? Dit zijn 8  tips voor...

In de tijden dat mensen binnen moeten zitten, komt verveling al snel om de hoek kijken. Dat is helemaal niet nodig, want er zijn manieren waarop je jezelf, maar ook zeker je kinderen kan weten te vermaken. Met dit lijstje van 10 knutsel ideeën om samen met de kinderen te maken, komen jullie allemaal op een goede manier de dag door en is er van verveling geen sprake meer.

1. Een kijkdoos maken

Een kijkdoos is ontstaan in de geschiedenis, toen mensen op een speciale manier een verhaal wilden vertellen. Wat is er nou leuker dan een eigen verhaal tot leven te brengen. Daar is een kijkdoos ideaal voor. Door middel van een oude doos, en van karakters kun je een leuke kijkdoos maken. Kinderen vinden het erg leuk om de poppetjes zelf te maken en na afloop in hun eigen gemaakte kijkdoos te turen. Samen kunnen jullie ook een leuk verhaal erbij bedenken zodat het een groot avontuur wordt.

2. Zelf een eigen vaasje maken

Heb je nog een glas over? Dan is het een leuk idee om samen een vaas te maken van het glaasje. Het ontwerpen van een vaasje doe je door het glas eerst een kleur te geven. Vervolgens kun je samen met de kinderen ervoor zorgen dat deze vaasjes op een unieke manier kan versieren. Het is natuurlijk heel leuk om er een tekst op te schrijven. Dit is vooral leuk als je het vaasje aan iemand cadeau wilt doen. Doordat het gemaakt is van glas, is het ideaal om er bijvoorbeeld bloemen in te steken of puur decoratief op tafel te laten staan.

3. Een plantenbak van wasknijpers maken

Een ander leuk idee is om een eigen plantenbak te maken van wasknijpers. Je plakt de wasknijpers aan elkaar in een ronde vorm, en vervolgens zorg je ervoor dat je een boden erbij maakt. Deze plantenbak ziet er niet alleen heet stijlvol en uniek uit, maar ook is het functioneel en leuk om te maken.

4. Creatief met ballonnen

Ballonnen hebben niet alleen als functie dat ze worden opgehangen tijdens verjaardagsfeestjes, maar ze zijn er ook voor geschikt om er eens leuk mee te gaan knutselen. Dan gaat het niet alleen om het maken van papier mache, maar ook om het versieren van de ballonnen. Zo kun je bijvoorbeeld de leukste fruitsoorten maken door de ballonnen op die manier te versieren.

5. Aan de slag met strijkkralen

Iedereen heeft wel eens in zijn jeugd met strijkkralen gespeeld. Alhoewel het tegenwoordig niet meer zo in is om met strijkkralen aan de slag te gaan, blijft het nog steeds leuk om er de meest mooie kunstwerken mee te maken. Het knutselen met strijkkralen is vrij makkelijk, en daarom is het ook voor velen leuk om met de kraaltjes aan de slag te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende soorten hartjes maken die je vervolgens aan een touwtje hangt.

6. Een eigen boek maken

Vele kinderen vinden het leuk als hen een verhaaltje wordt voorgelezen. Daarnaast zijn er ook kinderen die zelf al kunnen lezen. Hoe leuk is het dan om een eigen boek te maken. Je kunt notitieboeken kopen en deze helemaal naar wens versieren, om vervolgens de pagina’s te vullen met een eigen verhaal.

7. Broches maken

Met vilt en stof kun je heel veel knutselen. Een van de leukste zaken die je kunt maken met deze twee materialen zijn broches. Broches op zichzelf zijn al leuk om op te spelden, maar je kunt er natuurlijk ook medailles van maken die opgespeld kunnen worden tijdens een wedstrijdje.

8. Bakjes voor theelichtjes knutselen

Met glaasjes kun je een eigen bakje maken voor theelichtjes. Door doorzichtig glas komt het kaarslicht mooi tot zijn recht. Als het bakje ook nog eens mooi wordt versierd met eigen knutselwerkjes, dan is het plaatje helemaal compleet.

9. Knutselen met kastanjes

Dit is een knutselwerkje dat voornamelijk in de herfst kan worden uitgevoerd. Zodra de kastanjes op de grond zijn gevallen, is het leuk om de goede te verzamelen om hier vervolgens mee te knutselen. Je kunt een ketting ermee maken, maar daarnaast zijn de kastanjes er ook ideaal voor om er satéprikkers doorheen te steken om er zo dieren van te maken. Op onze pagina met tips voor knutselen met kastanjes vind je nog veel meer leuke ideeen!

10. Creatief met eten

Ook van het eten kun je een leuk knutselwerk maken. Vooral als kinderen geen makkelijke eters zijn, kun je samen met hen een leuk knutselwerk maken van het gerecht. Door bijvoorbeeld fruit op een leuke manier te snijden en er vormpjes van te leggen en dit samen met je kind te doen, wordt het eten al veel leuker.