De leukste uitjes met kids in Maastricht

Bregje - 06-01-2020
walvis-expositie-natuurhistorisch-museum-maastricht-bregblogtnl-1578307732-35983

Maastricht is een geliefde stad, dat is te merken aan de toenemende stroom toeristen die er ieder jaar naartoe trekt. De veelzijdigheid van de stad zorgt er samen met het bourgondische karakter voor dat je je er nooit hoeft te vervelen. Een dagje of weekend naar Maastricht met kinderen? Doen! Ik deel de leukste plekken en tips met je!

Natuurspeeltuin de Mergelhoof

Deze mooie speeltuin ligt aan de voet van de Sint Pietersberg. In een natuurlijke omgeving kunnen de kinderen lekker spelen en ravotten. De ouders vermaken zich prima in de zon op het terras. Er is ook een zwembad met ondiep water en een apart speelgedeelte voor de allerkleinsten van 0 tot 5 jaar. De speeltuin is tijdens schoolweken geopend van woensdag tot en met zondag. In de schoolvakanties kun je iedere dag komen spelen.

Adres:
Mergelweg 231-X
6212 XE Maastricht

Op avontuur in de Kazematten

De Kazematten zijn de oude verdedigingswerken van Maastricht. In dit 14 kilometer lange gangenstelsel kun je terug in de tijd tijdens een rondleiding. Ik heb hem zelf al gevolgd als onderdeel van de hidden places, secret spaces stadswandeling van de VVV. Als een mol duik je onder in de gangen en leer je vanalles over de geschiedenis van Maastricht. Er zijn speciale rondleidingen in de Kazematten en deze zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Adres:
Visit Maastricht
Kleine Staat 1
6211 ED Maastricht

Lunchen en spelen bij Confetti

In Maastricht kun je op iedere straathoek wel lekker eten en drinken. De Bourgondische inslag van de inwoners zorgt voor een hoog gastvrijheidsgehalte. Kinderen zijn op veel plekken hartstikke welkom. (Zolang ze maar niet gillend door de zaak rennen natuurlijk 😉) Wil je een plek die echt gericht is op kids? Dan is Confetti op de Boschstraat een leuk idee! In deze conceptstore kun je terecht voor een drankje en een lekkere lunch. Er worden ook regelmatig poppenkastontbijten georganiseerd.

Adres:
Boschstraat 68
6211 AX Maastricht

Vlaaien of koekjes bakken bij de Bisschopsmolen

Een bezoekje aan Maastricht is natuurlijk niet compleet zonder een stuk vlaai. Hoe leuk is het om zelf koekjes of vlaai te maken in een echte bakkerij? Deze kinderworkshop kun je volgen op reservering, er zijn minimaal 10 kindjes voor nodig. Leuk als je op familieweekend in de buurt bent, bijvoorbeeld.

Wil je vlaaien bakken in een kleiner gezelschap? Dat kan op de eerste en derde zondag van de maand. In de schoolvakanties zijn er ook extra workshops.

Adres:
Stenenburg 3
6211 HP Maastricht

Natuurhistorisch Museum Maastricht

In het centrum van Maastricht ligt het Natuurhistorisch Museum. Hier kunnen kleine ontdekkers hun hart ophalen en alles leren over dieren van vroeger en nu. In het museum is ontzettend veel te zien. Veel onderdelen zijn interactief, zodat kinderen op een leuke manier van alles te weten komen over de dieren en de natuur in Limburg. Ook vind je hier Bèr, de mosasaurus die is gevonden op de Sint Pietersberg, dat is natuurlijk te gek voor de kleine dino-fans!

Adres:
De Bosquetplein 7
6211 KJ Maastricht

Kindernatuurclub Natuurtuinen Jekerdal

Aan de rand van Maastricht, onderaan de Sint Pietersberg liggen de CNME natuurtuinen Jekerdal. Ze hebben hier een speciale kindernatuurclub, waar tijdens schoolweken iedere twee weken activiteiten worden georganiseerd voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ouders kunnen genieten van de mooie tuinen met een kopje koffie of thee, terwijl de kids op avontuur gaan.

Adres:
Drabbelstraat 7
6212 XL Maastricht

Kinderboerderij Daalhoeve

Deze kinderboerderij is echt heel leuk! Je kunt er rondlopen door de stallen, dieren aaien en spelen in de speeltuin. Er is een gezellig horecagedeelte met terras, voor een hapje en een drankje. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals een knutselmiddag. En het is een ideale plek voor een kinderfeestje. Geopend van dinsdag tot en met zondag.

Adres:
Romeinsebaan 200
6215 SK Maastricht

Genieten met kinderen in Maastricht

Ook zonder speciale activiteit is Maastricht hartstikke leuk om te bezoeken met kinderen. Wandel door de oude straatjes, geniet in een van de leuke lunchzaakjes, koffietentjes, op een van de vele terrassen of geniet aan de oevers van de Maas. In december is het Vrijthof een waar winterparadijs met schaatsbaan, reuzenrad en kerstmarkt. Of kom de prachtige kostuums bewonderen tijdens carnaval. Er is altijd iets te doen!

Brechje is getrouwd en moeder van twee zoontjes. Overdag werkt ze in de zorg en in haar vrije tijd hobby’t ze als fotografe. En dat allemaal in het gezellige Brabant.
lees meer blog's van Bregje

Ook veel gelezen:
Social
Partners