Winterjas in de auto levensgevaarlijk voor kind

We willen onze kinderen allemaal beschermen tegen kou. Dus pakken we ze in de winter lekker in met dikke jassen en sjaals. Ook in de auto. Als ik mijn zoon in zijn winterjas in de autostoel zet, is het altijd een mislukte mix tussen Kenny uit Southpark (want oranje...

Verjaardag vieren

Het is zaterdag, half twaalf 's avonds. We wachten met smart op mijn man, Pascal, omdat we zo dadelijk zijn verjaardag vieren. Gelukkig is hij er bijna want mijn jongste houdt het niet meer uit van de slaap. 'Zijn alle voorbereidingen klaar, meiden?' Het vakkundig...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Zwangerschap en zorgverzekering 2022

Ben je zwanger of hoop je dat in 2022 te worden? Het is dan verstandig om even goed naar je zorgverzekering te kijken. In dit artikel geven we jou alle tips en informatie over de zwangerschap en zorgverzekering in 2022. Je zult tijdens je zwangerschap namelijk veel...

Net bevallen? Zo maak je de eerste tijd met je kindje onvergetelijk

Ben je net bevallen? En voel je je een beetje uit balans nu je net moeder geworden bent? Geen paniek! Dat hebben veel vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden. Als je wilt weten hoe je loskomt van de twijfel, de onrust en het gevoel dat je het misschien niet...

Op een stralende zondag rijden wij (vader, moeder, stuiterende peuter van ruim twee en pasgeboren baby) naar Pukkemuk in het Brabantse Dongen. Van verschillende mensen om mij heen heb ik gehoord hoe leuk het daar is, dus tijd om het zelf te gaan uitproberen!

Pukkemuk binnenspeeltuin

Pukkemuk bestaat uit een binnengedeelte en een groot buitengedeelte. Als je betaald hebt bij de entree kom je automatisch in deze binnenspeeltuin terecht. Het is een grote hal met o.a. een springkussen, een (á la Monkeytown) groot klim- en klautergedeelte en een kleine ballenbak met glijbaan voor de kleintjes. Dochterlief ziet de ballenbak, begint te glunderen en duikt er vrolijk in.

In de hal bevinden zich ook het restaurant en ontzettend veel tafels en stoelen. Het is ruim opgezet, dus als je – zoals wij – met een kinderwagen komt kun je deze makkelijk bij je tafel parkeren. Ook kun je vanaf de tafels je kind goed in de gaten houden terwijl je een kopje koffie of thee drinkt. Dit kun je zelf halen met de consumptiebonnen die je bij je entreebewijs krijgt (per volwassene krijg je er twee).

Buiten spelen bij Pukkemuk

Op de dag dat wij er zijn blijft het binnen rustig, want het is een prachtige dag en buiten is er ontzettend veel te doen. Op verschillende plekken lopen dieren rond, zoals geitjes, schapen, konijnen, hertjes en ezels. De kinderen kunnen op de meeste plekken tussen de dieren rondlopen. Ook kan er heerlijk gespeeld en geklommen worden op de verschillende speeltoestellen (voor jonge en wat oudere kinderen) en er is een grote zandbak.

De iets oudere kinderen kunnen hun energie kwijt op de skelterbaan of de airtrampoline. Verder is er een bootjesbaan met bootjes in de vorm van schattige klompjes. Helaas vindt onze tweejarige dat nog te spannend, maar stoerdere leeftijdgenoten en oudere kinderen staan wel in de rij om met de bootjes mee te varen.

Bij mooi, warm weer kun je heerlijk spelen in een prachtige waterspeeltuin. Er staat maar een klein laagje water in de waterspeeltuin, waardoor het ook voor de kleintjes toegankelijk is. Wij hadden helaas geen badkleding bij ons, maar er waren een hoop kindjes heerlijk aan het spelen.

Pukkemuk, voor herhaling vatbaar?

Wij hebben een ontzettend leuke dag gehad en gaan zeker nog een keertje terug naar Pukkemuk. Het is ideaal dat er (onafhankelijk van het weer) zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Ook is er op speelgebied aan alle leeftijden gedacht. Het buitengedeelte ziet er ruim, groen en schoon uit. En het is fijn dat je in het restaurant veel broodjes en gerechtjes kunt bestellen, terwijl je kinderen lekker aan het spelen zijn. En bij mooi weer kun je op het grote buitenterras gaan zitten.

Praktische informatie Recreatiepark Pukkemuk

  • Pukkemuk is het hele jaar door geopend van 10.00 – 18.30 uur, uitgezonderd enkele feestdagen (denk bijvoorbeeld aan Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, zie website).
  • Kinderen tot 1 jaar mogen gratis naar binnen
  • Kinderen anaf 1 jaar betalen entree, het bedrag varieert afhankelijk van het voor/hoofd/naseizoen tussen de 6 en 9,50 euro.
  • Volwassenen betalen 6 euro entree en krijgen daarbij twee consumptiebonnen p.p.
  • Iedereen kan onbeperkt gratis gekoeld water en ranja pakken
  • Er is een verschoningsruimte voor baby’s
  • Meer informatie vind je op de site van het recreatiepark