Een zomerse dag vraagt natuurlijk om verkoeling aan het water! Ga je een dagje naar het strand met je kinderen? Je doet jezelf een plezier door het goed voor te bereiden. Zo is die stranddag met kinderen namelijk straks voor iedereen een plezier. Benieuwd hoe je het aanpakt?

Comfortabele outfit

Een belangrijk startpunt voor een stranddag met kinderen: draag een comfortabele outfit. Je bent namelijk aan het rennen en vliegen over het strand. En dat is helemaal geen punt, als je badpakken uitkiest die lekker zitten. Of je nu het water in gaat of op het strand aan het spelen bent met je kinderen, dat stukje comfort is eigenlijk de hele dag door wel zo prettig. Trek daarbij makkelijke schoenen aan, zoals slippers of sandalen. En ook je kids kun je iets comfortabels aan trekken. Kijk trouwens goed naar de voorspelde temperatuur. Gaat het aan het eind van de dag toch wat afkoelen? Dan is een truitje of vestje handig om mee te nemen.

Gezin op het strand tijdens weekendje weg

Alle spullen mee voor een stranddag met kinderen

Over spullen meenemen gesproken voor een stranddag met kinderen: zorg natuurlijk dat je alles bij je hebt. Dat begint bij de outfits. Bedenk ook of je je badkleding al meteen aan doet, of dat je je omkleedt op het strand. Over je badpak of bikini draag je een mooie strandjurk, het liefst in een vrolijke print. Neem voor je kinderen ook de juiste kleding voor aan het strand mee. Houd de kleding droog, of neem extra droge kleding mee om aan te doen na de stranddag met kinderen. Handdoeken zijn nodig om mee te brengen, om op te zitten en te liggen. Een extra handdoek komt ook van pas, om mee af te drogen na het zwemmen.

En denk natuurlijk aan lekkers om te eten en drinken. Stop het in een koeltas om het fris te houden. Broodjes goed inpakken is ook een aanrader. Zo komt er zo min mogelijk zand tussen! Neem vochtige doekjes mee om de handjes weer schoon te krijgen. Zonnebrandcrème biedt bescherming tegen het zonlicht: daar kun je echt niet zonder. Ook een parasol is fijn om mee te nemen. Of denk aan een petje of hoed om het hoofd mee te beschermen. En stop daarnaast nog een zonnebril in de tas!

moeder-met-baby-aan-het-strand

Veiligheid op het strand

Veiligheid speelt natuurlijk een belangrijke rol op het strand. Houd altijd een oogje in het zeil, zeker als je kinderen nog klein zijn. Ga bijvoorbeeld niet zomaar op je telefoon scrollen als je kinderen bij het water aan het spelen zijn, want je kunt ze uit het oog verliezen. Doe liever gewoon mee met de activiteiten. Dat is ook extra gezellig! Bescherm jezelf en je kinderen goed tegen de zon. Meerdere keren insmeren met zonnebrandcrème is zeker nodig, bij een lang dagje aan het strand.

Er is ook speciale UV-werende badkleding te vinden. Kleine kinderen laat je alleen in ondiep water spelen. En controleer altijd goed de borden en vlaggen, die iets zeggen over de stand van het water. Voelt het niet veilig om (ver) de zee in te gaan? Luister daarin naar je gevoel. Gewoon spelen in het zand is dan ook al leuk!

Geen verveling

Kinderen kunnen zich snel gaan vervelen, ook aan het strand. Maar dat voorkom je door voor genoeg vermaak te zorgen! Neem speelgoed voor op het strand mee. Zeker kleine kindjes zijn urenlang zoet met schepjes om een zandkasteel mee te bouwen. Ook een frisbee of bal doet het goed. Of denk aan speelgoed voor in het water, zoals een zwemband.

drie kinderen lezen op het strand - oefenen met lezen in de zomervakantie

Je kunt ook samen een spelletje spelen tijdens een stranddag met kinderen. Iemand in voor een potje boter, kaas en eieren in het zand? Voor jezelf denk je aan een boek, om een stukje te lezen als je daaraan toe komt. En laat je innerlijke kind ook gewoon vrij tijdens een stranddag. Doe net zo enthousiast mee met zandkastelen bouwen. Of neem een verfrissende duik in het water.

Zie je jezelf al heerlijk liggen op het strand? Zo’n dagje is absoluut iets om naar uit te kijken! En als je de voorbereiding goed aanpakt, is de stranddag met kinderen pas echt relaxed. Geniet ervan!