Wat is acné en wat kun je eraan doen?

Er zullen weinig mensen te vinden zijn die nog nooit met acne geconfronteerd werden. Vooral bij pubers treffen we het vaak aan, vandaar ook de veelgebruikte term jeugdpuistjes, maar ook op volwassen leeftijd kun je de aanwezigheid van acne niet uitsluiten. Vervelend,...

Back to school: 5 handige tips

Als de zomervakantie zijn einde nadert en je kind gaat 'back to school', is het hoog tijd om je kind nieuwe schoolspullen te geven. Dat geldt voor de allerkleinsten, de peuters die naar een peuterspeelzaal gaan, maar zeker ook voor de wat oudere basisschoolkinderen....

GeoFort in Herwijnen, een tip voor een leuk dagje uit met kinderen

In de vakanties zijn wij altijd op zoek naar leuke dagjes uit met kinderen. Na een oproepje ontvingen we via onze Instagram pagina de tip voor een bezoek aan GeoFort in Herwijnen en dus gingen we er op uit naar dit spannende forteiland. Benieuwd naar onze ervaring?...

Betaald ouderschapsverlof opnemen

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders die werken in loondienst betaald ouderschapsverlof opnemen. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO) en het is mogelijk om hiervoor een uitkering van UWV te krijgen. Deze nieuwe regeling moet het met name voor vaders en...

Routine op vakantie: zo kom je zelf ook uitgerust terug

Vakantie is heerlijk en de verleiding om alles te laten 'vieren' - ook het ritme van alledag - is groot. Lekker relaxt wel, niet op de tijd hoeven letten, alles op je gemak doen, de ochtendspits en bijbehorende stress overslaan. Maar je baby of peuter is gebaat bij...

Op Facebook en Instagram delen we tegenwoordig veel foto’s, stories en video’s van alles wat we doen. Heerlijke vakanties, mooie stranden, de eerste schooldag, prachtige gerechten, feestjes, borrels en familiemomenten. Met onze mobiele telefoon maken we de hele dag foto’s van allerlei dingen die we meemaken. Om je foto’s nog net wat mooier te kunnen maken zijn er oneindig veel apps in de appstore te vinden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Wij zetten 5 gratis foto bewerken apps voor je op een rijtje.

Foto bewerken apps 1: Vimage

Met Vimage kun je je foto’s veranderen in korte filmpjes. Je kunt aan een foto bewegende elementen toevoegen en hiermee zogenaamde Video Images maken. De mooiste foto’s kan je maken met bijvoorbeeld de iPhone. Deze kan je vervolgens heel gaaf bewerken met de Vimage app. Maak je bijvoorbeeld een foto van een tafel met een warme kop thee, kun je damp uit het glas laten komen. Of als je een kop koffie van bovenaf fotografeert kun je de koffie laten draaien alsof er net in geroerd is. Ook kun je vallende sneeuw, glinsteringen, bewegende wolken, bubbels in een glas bier, bewegende vlinders, vuur of speciale lichten verwerken in je foto’s. Er zijn ontzettend veel effecten en mogelijkheden met deze app.

Foto bewerken apps 2: VSCO

Een veelgebruikte foto app bij influencers en Instagrammer is de app VSCO. Met deze foto bewerken app kun je je foto’s nog mooier en bijzonderder maken. De app heeft heel veel mogelijkheden. Het is aan te raden om eerst te sparren met de standaard opties die de app kent. Als je de app vaker gebruikt, wordt het steeds makkelijker om snel je foto’s te bewerken. Bij VSCO krijg je een aantal filters gratis. Wil je meer filters gaan gebruiken, dan betaal je hier voor. Tip: VSCO zet een aantal (veelgebruikte) filters standaard in je overzicht. Ga naar de winkel in de app en je vindt hier nog meer gratis filters die je kunt gaan gebruiken.

Foto bewerken apps 3: Big Lens

Maak je wel eens foto’s met een digitale spiegelreflexcamera? Prachtige beelden met verschillende scherptes in één foto. Ook op de smartphones van tegenwoordig zit vaak een dergelijke functie waarbij je zelf de focus kan aanbrengen. Zo niet, dan kun je hier ook een app voor gebruiken. Big Lens is hier dé app voor. Met Big Lens kun je subtiele en heftige scherpteverschillen in je foto aanbrengen waardoor je dat echte spiegelreflex-gevoel krijgt. Prachtig om zo de nadruk te leggen op personen of objecten in een foto.

Foto bewerken apps 4: Adobe Photoshop Lightroom

Adobe staat natuurlijk bekend om zijn fantastische foto bewerkingsprogramma’s voor professionals. Veel fotografen en reclamebureaus maken gebruik van de software van Adobe op hun prachtige Apple Mac computers. De foto bewerken app van Adobe Photoshop Lightroom CC biedt ook ontzettend veel mogelijkheden voor het creëren van de mooiste foto’s op je mobiele telefoon. In de app is het bijvoorbeeld mogelijk om aan te geven welk deel van een foto je wilt aanpassen. Je kunt hierdoor het licht, de kleur, bepaalde effecten of details aanpassen of toevoegen. Ook is het mogelijk om je eigen filters te maken. Hiermee kun je je foto’s allemaal op dezelfde manier bewerken en een prachtige feed op Instagram creëren.

Foto bewerken apps 5: Foodie

Eten, één van de meest gefotografeerde en gedeelde dingen op sociale media. Als je tegenwoordig in een restaurant zit, zie je bijna bij alle tafels om je heen de telefoons gebruikt worden om foto’s te maken van mooi opgemaakte borden en prachtige gerechten. Voor het maken van voedselfoto’s bestaat er een speciale app, namelijk Foodie. Deze app is speciaal gemaakt voor het fotograferen van eten. De filters in de app zorgen ervoor dat je eten er nog smakelijker uit ziet. En met de waterpas zorg je ervoor dat je bord altijd recht staat. Super handig!

Foto’s bewerken met Instagram

Mocht je geen nieuwe apps op je telefoon willen installeren, omdat je de meeste apps toch nooit gebruikt, kun je ook je foto’s bewerken met je Instagram app. Het platform biedt allerlei toffe filters om je foto’s te bewerken voordat je ze in je tijdlijn plaatst. Ook kun je er aanpassingen doen in de helderheid, contrast en de structuur van je foto’s. Met Instagram kun je je foto’s vanaf je mobiel super snel en simpel bewerken. Je kunt ze dan in je eigen stijl direct op je pagina delen.

Ga aan de slag en experimenteer erop los

Wat is jouw eigen stijl voor je foto’s? Waar kunnen we jouw social media tijdlijn direct aan herkennen? En waar maak je graag foto’s van? Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Het is altijd even kijken welke apps je fijn vindt in het gebruik. Wat werkt voor jou en welke filters vind jij het mooist. Ga lekker aan de slag en je komt er vanzelf achter wat voor jou het beste werkt. Foto bewerken apps zijn altijd even wennen in het begin. Hopelijk hebben we je met onze tips nieuwe inspiratie gegeven en een stuk op weg geholpen op weg naar de perfecte Instagram of Facebook tijdlijn. Welke apps gebruik jij het liefst om je foto’s te bewerken? PS. Meer inspiratie voor het fotograferen van je baby en voor het maken van sfeervolle kerstfoto’s vind je natuurlijk ook op onze website.