Toen ik zwanger was, wilde ik graag een babyshower. Dat leek me namelijk zó leuk! Maar zoiets moet eigenlijk een verrassing zijn en kun je niet zelf organiseren, vind ik. En erom vragen vond ik ook wat gek, dus heb ik mijn vriend een paar keer heel duidelijk gezegd dat ik zó graag een babyshower wilde, hopende dat hij de boodschap aan iemand zou doorgeven. Kennelijk was die mijn beste vriendinnetje, die nota bene tijdens haar eigen zwangerschap absoluut geen babyshower wilde. De lieverd organiseerde dus met een klein beetje tegenzin en veel liefde voor mij een babyshower. Een babyshower zonder spelletjes, just the way I like it! Mij maak je namelijk niet blij met babyshower spelletjes met activiteiten als: de omvang van je buik raden (die was enorm, hoe enorm precies wilde ik zelf niet eens te weten), babyvoeding proeven (why?), babyfoto's raden (oké, stiekem leek me dat wel heel leuk) en er bestaat zelfs een spelletje 'luier ruiken' (eh nee, gewoon nee). Ik had dus een heel simpele babyshower zonder gekke poespas, maar mét lieve mensen, hapjes, drankjes en leuke cadeautjes. Precies goed en heel geslaagd!

Surprise babyshower

Het leukste is als de babyshower een verrassing is, toch? Ik had geen flauw idee wat er die dag ging gebeuren, alleen dat ik met mijn vriend naar Ikea zou gaan om een boekenkast te kopen. Dus trok ik mijn joggingkloffie aan, want we zouden daarna toch meteen weer naar huis gaan en hadden verder geen plannen. Totdat we na de aankoop weer thuis waren en de deurbel ging: surprise! Daar stonden mijn zussen (die beiden in het buitenland wonen), vriendinnen, mijn schoonzusje en mijn moeder. Iedereen had hapjes meegenomen en een berg aan cadeautjes. Zo lief! En ik had dus echt geen vermoeden die dag, dus je begrijpt dat ik het kleine beetje make-up dat ik die ochtend snel had opgedaan er heel hard weer af huilde. TIP: Mocht je een surprise babyshower organiseren voor iemand, laat haar partner dan zeggen dat ze uit eten gaan of een middagje shoppen o.i.d. Dat is iets leuker voor de foto's voor later dan een joggingkloffie en een out-of-bed-look qua haar en (no) make-up. Zie hieronder:

cadeaus-margot

Babyshower tips voor hapjes

Op mijn babyshower had iedereen iets te eten of te drinken meegenomen. Dat hoeft niet per se in babythema, maar dat is wel leuk natuurlijk. Cupcakes, roze of blauwe limonade, chocolade-zoenen bestrooid met muisjes, koekjes in de vorm van babyvoetjes, er is oneindig veel te bedenken. Meer ideeën vind je op ons Pinterestbord met babyshower-ideeën of op het bord met ideetjes voor beschuit met muisjes 'maar dan anders'. TIP: Spreek van tevoren af wie wat maakt/meeneemt, zodat je niet met 5 schalen vol zoete hapjes zit en niks te drinken bijvoorbeeld.

Rompers versieren of bedrukken

Je kunt tijdens het babyshowerfeestje rompers versieren als je dat leuk vindt. Ik – de anti-knutselkoningin – was zelf erg blij dat ik niet hoefde te knutselen, haha! Iedereen had namelijk al een romper versierd of laten bedrukken. Ik mocht ze uitpakken en raden wie welke romper had versierd. Er zaten een hoop originele creaties bij: rompers met lieve wensen, grappige teksten en zelfs eentje met een foto van mijn lief en mij met de tekst 'het zullen je ouders maar zijn' (bedankt, schoonzus ;)).

TIP: Mocht je zelf een romper gaan beschrijven/tekenen, zorg er dan voor dat je goede textielstiften gebruikt. Anders kan de inkt enigszins uitlopen en dat is zonde als je de rompers echt wil gaan gebruiken.

TIP 2: Ga je de rompers niet gebruiken, dan kan je ze ook inlijsten, voor op de babykamer bijvoorbeeld.

teksten-op-romper

Naam en geboortedatum raden

Heel leuk (en een beetje spannend): de gasten op je babyshower de naam en de geboortedatum van je kindje laten raden. En eventueel het geslacht natuurlijk, als dat nog niet bekend is. Je kunt ervoor kiezen om de antwoorden al te lezen op de babyshower zelf, maar ik was erg blij dat ik ze pas achteraf las. De juiste naam zat er namelijk tussen. Mijn moeder heeft namelijk een eng soort telepatische gave, en had de naam geraden. Ik had onmogelijk mijn verbazing kunnen verbergen en waarschijnlijk de kleur van een tomaat gekregen. Overigens gokte iedereen heel optimistisch op een geboortedatum vóór de uitgerekende datum, maar mijn zoontje diende zich pas een week daarna aan. TIP: Je kunt iedereen op een los papiertje laten schrijven, maar er bestaan ook superleuke lijstjes of kaartjes om op te schrijven. Die kun je kopen of eenvoudig zelf maken, kijk op ons Pinterestbord voor inspiratie Meer babyshower tips en ideeën schreef Rianne in haar blog Heb jij meer leuke babyshower tips? Deel ze hieronder of op onze Facebookpagina!