DIY, Feestdagen, Kerstmis

4 x budgetvriendelijke kerstversiering

Dag Sinterklaasje, hallo kerst! Mijn favoriete feestdagen komen er weer aan. Tijd om het huis ook in kerststemming te brengen, en dat hoeft echt niet duur te zijn! Hieronder deel ik een paar tips voor budgetvriendelijke kerstversiering:

Letterbanner

Met een letterbanner kun je harstikke leuke teksten aan de muur hangen. Bijvoorbeeld in de vorm van een kerstboom, dan heb je gelijk een boompje in huis zonder dat het veel ruimte kost. Tegenwoordig kun je bij veel zaken (o.a. Xenos) een letterbanner kopen voor weinig. En het mooie is natuurlijk dat je hem het hele jaar door kunt gebruiken. Ook voor nieuwjaar, Pasen, verjaardagen, Sinterklaas en alle seizoenen.

kerst letterbanner

Raamtekening maken met krijtstift

Maak met een krijtstift een leuke winterse tekening op je ruit. Denk aan grachtenhuisjes, een kerstkrans, een mooie tekst of natuurlijk gewoon een kerstboom. Bij bijvoorbeeld de Hema koop je al een krijtstift voor een euro. Ben je creatief of heb je een vaste hand, dan teken je gewoon direct op het raam. Iets minder creatief? Plak een afbeelding aan de andere kant van de ruit, en trek hem over. Let bij tekst wel even op het spiegelschrift 😉

winter wonderland raamtekening.nl

Leuke poster met print of quote

Zet een leuke poster in een lijstje op je kast of hang er één aan de muur met washitape. Een rendier of een mooie spreuk, in een lijst of in een klembord, van alles is mogelijk. Als je creatief bent kun je zelf aan de slag gaan, zoek een mooie afbeelding in een tijdschrift of zoek online naar een leuke printable. Op sommige sites kun je voor een klein bedrag of zelfs gratis leuke posters printen.

kerst poster printcandy.nl

Cadeautjes onder de boom

Heb je een kerstboom staan? Leg er dan wat mooi ingepakte cadeautjes onder. Maak zelf mooi inpakpapier door te stempelen, gebruik je krijtstift ook op zwart of bruinkleurig inpakpapier, gebruik mooi lint of naamlabels, of knip een takje van je kerstboom en maak dat met touw vast. Niet alleen leuk onder de boom, maar natuurlijk ook om echt weg te geven!

kerst budget versiering

Foto’s: Pinterest

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

Geen reacties

Plaats een reactie