Reviews

40 jaar Sesamstraat, hoera!

Sesamstraat, wie is er niet mee opgegroeid? Al sinds 1976 wonen Ernie en Bert in de allerleukste straat van Nederland. En dit jaar vieren we 40 jaar Sesamstraat in Nederland. Om de verjaardag van Sesamstraat te vieren hebben we een superleuke winactie op MeerVoorMamas.nl! Wie is jouw favoriete Sesamstraat-bewoner?

“Eerst Sesamstraat, dan naar bed”

Welke ouder van mijn generatie zat als klein kind niet iedere dag voor de buis om de avonturen van de bewoners van Sesamstraat te volgen? Ik herinner mij nog goed dat ik voor het slapen gaan – met natte haartjes op de bank – nog een aflevering van Sesamstraat mocht kijken van mijn vader en moeder. Geboeid zat ik voor de televisie, ik had geen aandacht voor alles wat er verder om mij heen gebeurde. Ik mocht tijdens Sesamstraat niet gestoord worden!

40 jaar Sesamstraat

Even een klein stukje geschiedenis: In 1969 werd in Amerika gestart met Sesame Street, een educatief programma dat kinderen in achterstandswijken spelenderwijs van hun leerachterstand wilde afhelpen. Een paar jaar voor mijn geboorte werd op 4 januari 1976 de eerste reguliere Nederlands-Vlaamse versie van Sesamstraat uitgezonden. Wie had kunnen denken dat het zo’n groot succes zou worden?

In januari van dit jaar waren Bert en Ernie ter ere van het 40-jarig jubileum zelfs te gast bij De Wereld Draait Door. De enige echte Bert en Ernie zaten voor een live-interview bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel. In DWDD blikten de twee vriendjes terug op de allermooiste momenten van 40 jaar Sesamstraat:

Sesamstraat op TV

Sesamstraat was jarenlang een samenwerkingsproject van de NOS en de Vlaamse BRT. Dagelijks werden er afleveringen uitgezonden in Nederland en Vlaanderen. Inmiddels is Sesamstraat tot mijn spijt in Nederland niet meer op televisie te zien. De publieke omroep is gestopt met het uitzenden op televisie en Sesamstraat is verhuisd naar het themakanaal NPO Zappelin Xtra. Toen het nieuws over het stoppen van Sesamstraat op televisie bekend werd gemaakt was Nederland te klein. Veel BN-ers kwamen in opstand en zelfs de politiek heeft zich er mee bemoeid. Helaas zonder succes.

Sesamstraat boeken

Omdat ik mijn zoontje toch graag kennis wilde laten maken met mijn jeugdhelden uit Sesamstraat ging ik op zoek naar DVD’s en boeken. Tijdens mijn zoektocht kwam ik een heel leuke boekenserie tegen van Kinderplezier, een kinderboekenclub in Nederland en Vlaanderen. We ontvangen nu iedere maand een leuk Sesamstraat pakket in de brievenbus. Elk pakket bestaat uit een speciaal verzamelboek plus een extra verrassingsboek of een DVD. In het speciale Sesamstraat verzamelboek speelt elke keer een andere bewoner van Sesamstraat de hoofdrol. Er zijn 9 verschillende bewoners die een hoofdrol spelen: Ernie, Bert, Elmo, Koekiemonster, Ieniemienie, Tommie, Pino, Grover en Graaf Tel. We zijn hard op weg om ze allemaal te verzamelen, en we ik ben gelukkig niet de enige die dat erg leuk vindt. Mijn zoontje van bijna 2 pakt graag één van de boeken uit de kast om ons er uit voor te laten lezen of om er zelf in te bladeren.

Lees ook: Sesamstraat introduceert autistisch personage Julia

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

15 Reacties

 • Avatar
  Reageer lenny Wibbelink juni 5, 2016 at 21:32

  Onze dochter van 4 kan niet kiezen tussen Tommie en Ieneminie. Ze vindt ze allebei even lief. En volgens haar vindt haar pasgeboren zusje Purk de liefste.

  • Avatar
   Reageer Tatjana van Nuil-Lux juni 6, 2016 at 21:44

   Tommie! Ook één van de favorieten van ons meisje, al wordt ze ook heel enthousiast als ze Elmo ziet ☺

 • Avatar
  Reageer Saskia juni 5, 2016 at 21:38

  Ik zou zo graag willen winnen voor mijn zoontje van anderhalf. Hij begint te stralen als hij Pino op de tv ziet. Ook ienieminie is favoriet.

 • Avatar
  Reageer Jo-Anne juni 5, 2016 at 21:43

  Elmooooo!!! Mijn zoontje moet daar zo om lachen

 • Avatar
  Reageer Brenda juni 5, 2016 at 22:34

  Mijn favoriet is absoluut Koekiemonster. Met als beste filmpje het lied Als de maan een koekie was. Maar Graaf Tel staat ook wel heel hoog op de ranglijst. Ein, zwei, drei, boterham met pindakaas!
  Mijn zoontje van 2,5 is wat meer gek op Elmo en Bert&Ernie

 • Avatar
  Reageer Marlies de Groot-Post juni 5, 2016 at 22:42

  Ik vond Bert & Ernie heel leuk, ons zoontje vind ze ook wel leuk maar vind Elmo net iets leuker. Maar een Sesamstraat pakket winnen zou heel leuk zijn.

 • Avatar
  Reageer Marloes juni 5, 2016 at 22:46

  Baby Bert en baby Ernie zijn de favoriete voorleesboekjes van mijn zoontje Quint, maar een uitbreiding op dit reportoire zou voor zowel de kleine man, als voor papa en mama een leuke verrassing zijn!!!

 • Avatar
  Reageer Jamna juni 5, 2016 at 22:54

  Elmo is de favoriet van mij en m’n kleine meisje. Wij lezen de Sesamstraat boeken uit 1978, dus een nieuwe reeks zou helemaal te gek zijn. Grz

 • Avatar
  Reageer Petra Wolters juni 5, 2016 at 23:02

  Zodra de begintune van sesamstraat begint, zit m’n dochtertje van bijna 2 al mee te zingen. Haar favoriet is absoluut Elmo. Daar krijgt ze maar geen genoeg van en moet altijd om hem lachen. Ook de afleveringen van Elmo’s World worden hier vaak bekeken.

 • Avatar
  Reageer Jessica stiens-Cairo juni 5, 2016 at 23:05

  Koekiemonster! Nog steeds na al die jaren mijn favoriet.

 • Avatar
  Reageer Linda Smeets juni 6, 2016 at 03:16

  Onze dochter vindt Elmo het leukste!
  ze is dol op Sesamstraat, de dvd’s worden heel vaak (lees iedere dag) bekeken.

 • Avatar
  Reageer Marlou Wieringa juni 6, 2016 at 05:48

  Mijn dochter Fay (bijna 2) vindt Bert, Ernie en elmo het leukst! YouTube wordt afgestruind naar de leukste filmpjes. We zijn 2 weken geleden naar de voorstelling ‘bonte avond in Sesamstraat’ geweest, ze vond t helemaal geweldig! Afgelopen vrijdag is ze grote zus geworden dus dit pakket zou wel heel gaaf voor haar zijn!

 • Avatar
  Reageer Janneke juni 6, 2016 at 07:06

  Pino! Of toch Tommie! Hoewel… Ienieminie is ook leuk. En Bert en Ernie, Elmo en….. Heel Sesamstraat is eindelijk favoriet bij mijn dochter 🙂

 • Avatar
  Reageer ilsiee prins juni 6, 2016 at 08:25

  Ahhhh zo leuk! 😀 vroeger was inimini mijn favoriet… Nu is Pino de favoriet van de kleine! Wat een supervrolijke actie! 😀 Groetje Ilsiee

 • Avatar
  Reageer Maaike juni 7, 2016 at 12:00

  Koekiemonster!! Wie houdt er nu niet van koekies?

 • Plaats een reactie