Zodra je baby geboren is en je klaar bent voor kraamvisite of een kraamfeest gaat organiseren krijg je vaak de vraag of jullie wensen hebben. De visite komt namelijk bijna niet graag met lege handen, mensen nemen graag een cadeautje mee. Maar er zijn zo veel kraamcadeaus te vinden waar je wellicht helemaal niet op zit te wachten. Maak dus alvast een lijstje met wat je wél graag zou willen ontvangen, lees hier 10 leuke cadeauideeën voor jou en je baby:

1. Newborn fotoshoot

Iedere ouder maakt in het eerste jaar van hun baby honderden zo niet duizenden foto’s. Met een eigen camera misschien, maar zeker je smartphone staat na een jaar bomvol met kiekjes van jullie kind. Een mooie toevoeging aan de collectie zijn professionele foto’s van je pasgeboren baby. Je newborn zo klein en teer haarscherp laten vastleggen door een professionele fotograaf is heel waardevol en deze foto’s zal je waarschijnlijk vaak terugkijken en zelfs (uitvergoot) ophangen in huis – en vast ook bij tantes, ooms en opa’s en oma’s. Een newborn shoot cadeau geven is dan ook een ontzettend mooi en bijzonder cadeau voor kersverse ouders.

Omdat een newborn shoot prijzig is, is het een idee om een cadeaubon te vragen van je favoriete fotograaf. Zo kun je van meerdere mensen een cadeaubon vragen om de newbornshoot te betalen.

kraamcadeaus newborn fotoshoot

2. Gipsafdruk van een handje of voetje

Een heel schattig cadeau dat je altijd zult blijven koesteren: een gipsafdruk van een handje of voetje van je pasgeboren baby. Er zijn verschillende kant-en-klare pakketjes voor gipsafdrukken te koop. Er zijn setjes verkrijgbaar voor het maken van een afdrukje in een blik tot het maken van een prachtig 3D handje of voetje. Het is eenvoudig om te maken en niet schadelijk voor de gezondheid van je baby.

3. Prentenboek met de naam van je kleintje

Een gepersonaliseerd prentenboek met de naam van je kind is een bijzonder boek om uit te kunnen voorlezen en om te bewaren. Er zijn boeken waarbij de letters van de naam ook nog eens het verloop van het verhaal bepalen. Er prentenboeken waarbij de hoofdpersoon van het boek de naam heeft van kind. Het is een superleuk persoonlijk cadeau waar jullie later veel plezier aan zullen beleven samen!

4. Wasbare luier of wasbare zwemluier

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu dan wegwerpluiers en zijn onder aan de streep goedkoper. Wasbare luiers kopen lijkt misschien prijzig, maar je hebt er veel minder van nodig. Sterker nog: het gebruik van wasbare luiers veel geld kan besparen.Twijfel je of het wel iets voor jullie is? Dan is het extra handig om het te vragen als kraamcadeau en uit te proberen. Al gebruik je ze alleen als nachtluier dan besparen jullie al flink in de kosten over een paar jaar gezien. En al die leuke dessins, om vrolijk van te worden! Ook de bijbehorende accessoires zoals bijvoorbeeld een wetbag om de luiers in mee te nemen of de wegwerp inlegvellen zijn leuk om te vragen als cadeau.

BabyBaby

5. Maaltijdbox

In de kraamtijd, maar ook in de tijd daarna is eten een heel welkom cadeau. Iemand die je een pan eten komt brengen als je tussen de poepluiers en voedingen zit is goud waard. Maar misschien niet zo heel leuk om te vragen als kraamcadeau: een pan spaghetti alsjeblieft! Wel leuk om te vragen en te krijgen: een maaltijdbox. Zo hoef je niet na te denken over boodschappen en krijg je aan huis alle ingredienten die je nodig hebt voor een voedzame avondmaaltijd. Bovendien zitten er altijd recepten bij, dus hoef je alleen maar het recept te volgen en klaar!

Er zijn diverse maaltijdboxen op de markt met heerlijke verse (biologische) producten voor de lekkerste maaltijden. De eerste tijd met je kleintje ben je vaak zo ontzettend druk. Hoe fijn is het dan om even niet te hoeven nadenken over het eten van vanavond. Dit is genieten voor het hele gezin!

kraamcadeaus maaltijdbox als kraamcadeau

6. Cursus babyzwemmen

Wie zegt dat kraamcadeaus altijd in een papiertje ingepakt moeten worden? Een ervaring is misschien nog wel een mooier cadeau. Als je zelf weer bent opgeknapt na de bevalling heb je misschien zin om eropuit te gaan met je baby. Een leuke en bijzondere activiteit om te doen samen met je baby is babyzwemmen. Babyzwemmen is behalve leuk en gezond ook een moment om te verbinden met je kind en echt even samen genieten in het water. Misschien wil je dit voor jezelf of juist voor je partner als cadeau, maar ook samen kan het natuurlijk.

7. Mijlpaal babykaartjes

In de hectische babytijd vergeet je nogal makkelijk wanneer er wat gebeurde. Het eerste lachje, de eerste keer op de buik rollen of het eerste tandje. Dit zijn momenten die mooi zijn om vast te leggen ‘voor later’. Baby mijlpaalkaartjes zijn een leuke ondersteuning voor zulke momenten. In de set mijlpaalkaartje zit voor elk bijzonder moment een kaartje, zo kun je deze steeds gebruiken voor een foto. Ouders kunnen hierop ook een datum en aanvullende gedachten invullen. Bij sommige sets zit ook een handig bewaardoosje. Een leuk cadeau om al deze bijzondere momenten vast te leggen en nooit meer te vergeten.

8. Goede drinkbeker

Om alvast wat verder vooruit te denken is geen gek idee als je een een lijst met kraamcadeaus wil maken. Zo is een goede drinkbeker altijd heel welkom. Welke beker is volgens jou het best als je kind straks zelf gaat drinken? Er zijn verschillende bekers op de markt: rietjesbekers, tuitbekers en lekvrije bekers.

kraamcadeaus een goede drinkbeker

9. Kraamcadeaus waar je er meer van wil: gepersonaliseerde romper of speenkoord

Een rompertje met naam van je kind of een speenkoord met naam is heel nuttig en ook een leuk cadeau om te geven. Ook nadat je ze niet meer nodig hebt is het leuk om deze in de bewaardoos te bewaren als herinnering aan de babytijd.

10. Gepersonaliseerde bewaardoos

Het eerste speentje, rompertje, knuffeltje en speeltje. Dat zijn leuke kraamcadeaus, maar deze dingen wil je graag bewaren voor later. Er zijn webshops die gepersonaliseerde baby bewaardozen maken met bijvoorbeeld een schildering erop van het geboortekaartje. Of een foto van je baby met naam en geboortedatum. Het is geweldig om al die lieve babyspullen in zo’n mooie persoonlijke doos te bewaren.

BabyBaby