8 x Sinterklaas surprise van een schoenendoos

Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een Sinterklaassurprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Een surprise van een schoenendoos is makkelijk te maken, want die heeft iedereen wel in huis....

9x Sinterklaas lekkernij voor tijdens de feestavond

Heerlijk avondje is gekomen.... Dat geldt niet alleen voor cadeautjes voor het hele gezin, maar ook voor heerlijke lekkernijen. In dit artikel lees je hoe je de pakjesavond helemaal compleet maakt met snacks en lekkernijen in stijl. Wij hebben 9 stuks Sinterklaas...

Recept: romige tortellini-tomatensoep met broccoli en basilicum

Gezond en lekker eten willen we allemaal graag en zeker als je een druk gezinsleven hebt is het fijn als je het door de week ook makkelijk en snel op tafel kunt zetten. Met verse ingrediënten koken voor het hele gezin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze romige...

10 x Budgettips voor Sinterklaas

Het is november, dus hij staat al te trappelen (en zijn paard ook): Sinterklaas is bijna weer in het land! Een gezellige, spannende en ook leuke tijd breekt aan, waar het voor kinderen - laten we eerlijk zijn - voornamelijk draait om de Sinterklaascadeautjes. Om nou...

Peuters die heel hard schreeuwen: ‘zelf doen’

Al een aantal jaren krijg ik op social media filmpjes van schattige peuters te zien. Soms in combinatie met schattige puppies. Blijkbaar weet het algoritme van Facebook en Instagram dat ik daar dol op ben. Sinds kort verrichten de peuters in die filmpjes ook nog eens...

Muziek heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van je kind. De populaire muziek app Spotify biedt een ruim aanbod kindermuziek aan waardoor jouw kind kennis kan maken met muziek. Er zijn honderden playlists te vinden op Spotify waarin kindermuziek te vinden is, maar wat zijn nu de leukste Spotify playlists voor kinderen?

Spotify-playlists rustige muziek voor kinderen

Misschien heb je ooit al eens gezocht naar leuke Spotify playlists voor kinderen, er is genoeg te vinden als je weet waar je moet zoeken. Zeker ook in speciale thema’s zoals Sinterklaas of kerstmis, en er zijn een heleboel leuke luisterboeken voor kinderen te vinden op Spotify. Deze Spotify playlists voor kinderen én de Spotify kinder-app ken je misschien nog niet:

1. Rustige muziek voor kinderen op Spotify

In deze playlist zijn 88 bekende kindernummers te vinden van ‘slaap kindje slaap’ tot aan ‘klap eens in de handjes’. De nummers in deze playlist zijn op een rustig tempo opgenomen en zorgen voor een rustgevend gevoel bij jouw kind. De playlist kan opgezet worden om het kind te laten kalmeren of kennis te laten maken met de meest bekende kindernummers.

2. Spotify playlists voor meiden

De playlist ‘muziek voor meiden’ is een playlist bestaande uit 40 nummers die ideaal zijn voor jouw dochter. De nummers in de playlist variëren van Beyoncé tot aan Djamila. Deze muziek past goed bij jonge meiden en meezingen zal met deze playlist gegarandeerd gebeuren. De muziek kan opgezet worden tijdens het spelen met vriendinnen, maar ook wanneer ze alleen zijn.

3. Spotify-playlists voor jongens

De playlist ‘muziek voor jongens’ bestaat uit 61 nummers die goed passen bij elk type zoon. De nummers bestaan uit muziek van Nielson, Ed Sheeran, Gers Pardoel maar ook muziek van Lil’ Kleine komt in de playlist voor. De playlist laat jouw zoon kennis maken met verschillende soorten muziek die een jongen kan luisteren.

Spotify playlists voor kinderen

De bovenstaande 2 playlists ‘muziek voor meiden’ en ‘muziek voor jongens’ zijn algemene Spotify-playlists die kunnen helpen met het vinden van de voorkeur voor een muzieksmaak bij jouw zoon of dochter. Wanneer jongens meidenmuziek leuk vinden of andersom is dat natuurlijk volledig begrijpelijk. Ieder kind zit in de ontdekkingsfase van zijn leven en heeft zijn eigen voorkeuren.

4. Slaapliedjes, Baby slaap muziek

Deze playlist bestaat uit 20 nummers die ideaal zijn voor een pasgeboren baby. De bedoeling van de playlist is om de baby in slaap te brengen en daarom is de muziek ook op een zachte en rustige manier gemaakt. Slapen en baby is soms nog een lastige combinatie en deze playlist kan daar wellicht verandering in brengen. Het is zeker het proberen waard.

5. Kinderen voor Kinderen – Beste van

Deze playlist met ruim 36.000 likes en 85 nummers is mega populair. Kinderen voor Kinderen is over het algemeen erg bekend in Nederland met hun nummers en deze playlist kan een kind kennis laten maken met het bekende fenomeen. De 85 beste nummers van Kinderen voor Kinderen zijn verwerkt in deze playlist dus er is genoeg om naar te luisteren.

6. Spotify playlists voor kinderen: Alle K3 liedjes!

In de ‘K3 Alle liedjes!’ playlist zijn 273 nummers te vinden die over de jaren heen zijn gemaakt door K3. In het verleden is al gebleken dat deze muziek erg populair is onder kinderen en dat zij groot fan zijn van de 3 meiden. De muziek is vooral onder meiden erg populair, maar ook onder jongens doet de muziek het erg goed.

Spotify playlists voor kinderen

Spotify kinder-app

Er zijn genoeg opties om jouw kind kennis te laten maken met verschillende soorten muziek maar Spotify is daar een erg handig hulpmiddel bij. Bovenstaande playlists kunnen helpen bij het ontdekken van de muzieksmaak van jouw kind of ondersteuning bieden bij het kalmeren. Spotify biedt ook een kinder-app aan waardoor de kinderen zelf via een tablet bijvoorbeeld op onderzoek kunnen gaan naar leuke muziek. Naast deze playlists zijn er nog duizenden andere playlists vol met kindermuziek dus ga eens op onderzoek uit en kijk of er nog meer leuke playlist zijn voor jouw kind.