Een pasgeboren baby slaapt doorgaans nog niet door, dat heeft tijd nodig. Als je geluk hebt duurt het een paar weken, maar soms slapen kinderen pas door als ze een paar jaar verder zijn. En doordat je kind slecht slaapt, kom jij natuurlijk ook niet aan genoeg slaap. Om de nachtrust van je kind én van jezelf te bevorderen, zijn er wel een paar praktische dingen die je kunt doen. Raamdecoratie kan bijvoorbeeld zeer goed helpen.

Verduister met het plisségordijn als raamdecoratie

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar het verduisteren van het kamertje van je kind kan echt helpen bij de nachtrust van je kind. Ook bij slaapjes midden op de dag kan het fijn zijn om de kamer wat donkerder te kunnen maken. Veel kinderen komen dan makkelijker in slaap. De meest geschikte (en mooie) raamdecoratie voor de kinderkamer vind ik plisségordijnen. Plisségordijnen zijn er in vele soorten en kleuren, en je kunt ook kiezen voor een plisségordijn die verduistert. De plissé beschikt over een honingraatstructuur die bovendien zorgt dat de kamer goed geïsoleerd wordt en dat geluid gedempt wordt. Een heerlijk rustige kamer die goed op temperatuur is, ideaal voor je kind. Er is ook veel kleurkeuze, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het plisségordijn niet bij de rest van de baby- of kinderkamer past.

veneta-blog-plissegordijnen

Verduisterend rolgordijn als raamdecoratie

Naast trendy plisségordijnen, zijn ook verduisterende rolgordijnen mogelijk. Voor de lichte zomeravonden en -ochtenden en de middagslaapjes kan dit een uitkomst zijn. Met een verduisterend rolgordijn zal het inslapen makkelijker gaan en is de kans groter dat je kind nog even wat langer doorslaapt in de ochtend dan als er veel licht de kamer in valt. Is je baby nog klein, dan kun je het rolgordijn tot halverwege optrekken. Zo schijnt er overdag nog wat licht de kamer binnen en kan je baby wennen aan het verschil tussen dag en nacht. Daarnaast zijn rolgordijnen er in heel veel kleuren.

Zeker van je zaak

Wil je zeker zijn van je zaak? Maak dan een combinatie van een plisségordijn of rolgordijn met overgordijnen. Overgordijnen hebben net zoals plisségordijnen ook een isolerende waarde op het gebied van temperatuur en geluid. Maak de combinatie met een rolgordijn, zodat je de kamer goed geïsoleerd wordt en het geluid gedempt wordt. Bovendien geven gordijnen op maat meer sfeer aan de kamer. Kies voor gordijnen in een passende kleur en eventueel met een leuke print en ze maken de baby- of kinderkamer helemaal af.

Wat ga jij voor de ramen hangen in de baby- of kinderkamer? Op zoek naar meer leuke artikelen over de kinderkamer? Lees dan ook onze tips voor een budget kinderkamer en ons blog over 7 leuke en hippe kinderkameraccessoires.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.