Wat eten we vandaag? Wat dacht je van citroenpasta met asperges! Lekker en erg gezond. We delen hier graag dit heerlijk recept van Dymphina met je.

Voeding is belangrijk voor een fit en gezond gevoel

Stress is een grote oorzaak van veel ziekten en kan voor een hoop mentale en fysieke ongemakken zorgen. Ook heeft stress een groot effect op je hormoonhuishouding en de mate waarin jij geluk ervaart. Als je veel stress hebt, maakt je lichaam continu een teveel van het stresshormoon cortisol aan, waardoor de rest van je hormonen ook uit balans raken.

Om je hormoonhuishouding in balans te krijgen is het daarom belangrijk om stress op afstand te houden. Zoek naar manieren waarop jij volledig kunt ontspannen. Plan deze momenten dagelijks in. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende slaapt. Het liefst zo’n zeven á acht uur per nacht.

Voeding kan een belangrijke rol spelen in het reduceren van stress en bijdragen aan een fit en gezond gevoel. Eet bijvoorbeeld minder suiker, maar meer voedingsmiddelen met magnesium, zink, omega-3 en vitamines (B, C en D). Vitamine C versterkt je immuunsysteem en helpt ontstekingen tegen te gaan. Bovendien zorgt vitamine C ervoor dat de hoeveelheid cortisol in je bloed daalt na een stressreactie. Je vindt vitamine C in een heleboel groenten en fruit, waaronder in citrusvruchten zoals citroen.

Maak bijvoorbeeld dit zonnige recept van Dymphina met pasta met citroen, asperges en karbonade (ook lekker zonder vlees, voor de vegetariërs onder ons):

Recept voor citroenpasta met asperges en schouderkarbonade

geluksrecept-dymphina-pasta-met-citroen

  • 300 gram schouderkarbonade
  • Scheutje arachideolie
  • 500 gram asperges (of 400 gram schoongemaakte)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein potje zure room
  • 1 pot mascarpone
  • 1 citroen
  • 1 kopje water
  • ½ theelepel gedroogde peterselie
  • 40 gram pijnboompitten
  • 100 gram verse pasta
  • 70 gram Parmezaanse kaas
  • Goede olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je citroenpasta met asperges

geluksrecept-dymphina-pasta-met-citroen-olijfolie

  • Verwijder het bot van de schouderkarbonade en snijd het vlees in dobbelsteentjes. Peper en zout het vlees naar smaak en bak het in een beetje arachideolie rondom bruin en gaar. Als je het lekker vind kan je het vlees ook krokant bakken (dat vind ik lekker).
  • Maak de asperges schoon, verwijder het achterstukje ruim, zodat het houterige weg is. Kook ze heel gaar in ca. 10 minuten, giet af en besprenkel met goede olijfolie.
  • Pel en snipper de knoflook. Fruit de knoflook zonder te verkeuren in een scheutje arachideolie. Rasp de schil van de citroen. Voeg de zure room, mascarpone, citroensap, citroenrasp en een beetje water toe, zodat het een smeuïge saus is en breng op smaak met peper, zout en de peterselie
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en giet af.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Verdeel de pasta over de borden. Leg hierop de asperges, hierna de saus, hierna het vlees en maak af met de Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten.
  • Giet royaal een goede olijfolie over de citroenpasta met asperges.

Dat wordt smullen van deze citroenpasta met asperges, een bord vol geluk!