Review: Cortina Roots moederfiets

Margot - 22-05-2015
cortina-fiets-uitsnede

Naar aanleiding van mijn eigen zoektocht schreef ik eerder deze week een blog waar je op kunt letten bij de aanschaf van een moederfiets. Een rondrit langs diverse fietsenzaken en een aantal proefritjes verder heb ik er één gevonden die ik mooi vind en die aan mijn checklist voldoet. Als verrassing kreeg ik 'm cadeau voor Moederdag! Wat een lief kind heb ik toch. ;) Wil je weten welke fiets heb ik gekozen? Komt ie!

fiets-moeder-fiets


Tadaaa! Dit is 'm: de Cortina Roots Nexus 7 2015, in vol ornaat. Inmiddels is het eerste fietstochtje gemaakt en Miss Cortina is goedgekeurd door zowel mama als papa als zoonlief. Zo blij mee! Het is een fijne fiets en ik vind 'm enorm stoer door zijn matzwarte kleur en grove frame.

De specs van de Cortina Roots moederfiets

  • Verstelbaar stuur: Je ziet wel eens moederfietsen met zo'n enorm stuur, dat leek me dus ontzettend onhandig. Het stuur van deze Cortina fiets is niet zo breed en ook nog eens verstelbaar. Het stuur staat nu verder naar voren zodat het zitje er goed op past. Zodra mijn zoontje naar het achterzitje gaat, kan het stuur dus weer in de normale positie. En zo kan ik ook na de 'kinderzitjestijd' deze fiets blijven gebruiken.
  • 7 versnellingen: Ik woon in een omgeving waar de wind nog wel eens vrij spel krijgt en waar de buurtsuper best een eindje fietsen is. Voor mij was zeven versnellingen dus echt een must.
  •  Stuurslot: Check. Kind in het zitje en je fiets blijft gewoon stabiel staan, hoe deden onze moeders dat vroeger? Wel even een gepruts trouwens, het aandraaien van die knop op het stuur. De voetsteuntjes van het zitje zitten namelijk een beetje in de weg. Verbeterpuntje! Zodra de beentjes wat langer zijn en de voetsteunen steeds verder naar beneden kunnen, schijnt het wat makkelijker te gaan. Alles voor de veiligheid, dan maar even prutsen.
  • Dubbele standaard: Check. Staat goed stevig. Handig met inladen en uitladen van baby. Nogmaals: hoe deden onze moeders dat vroeger? Nog niet getest met boodschappen, overigens.
  • Extra brede en stevige banden: Behalve praktisch (sterke banden kunnen meer gewicht mee torsen) vind ik de brede banden ook heel stoer. Wel met de tip van de fietsenman dat ik ze goed moet blijven oppompen. Extra brede banden die zacht zijn fietsen namelijk enorm zwaar.
  • Zitje: Yepp Mini. Ik heb deze gekozen omdat het me een comfortabel zitje leek: zacht en buigzaam materiaal dat een beetje mee veert. Volgens de fietsverkoper is dit het materiaal dat ook gebruikt wordt voor Crocs. Gelukkig zijn deze zitjes iets hipper. ;) Je hebt ze in verschillende (felle) kleuren, ik vond zilvergrijs wel goed passen bij mijn Cortina Roots moederfiets. En, niet onbelangrijk: je kind zit echt stevig vast, mits je de riempjes en de voetsteunen goed afstelt.
  • Windscherm: Ook van Yepp. Ik vind het echt onmisbaar, zeker als je wat tegenwind hebt. Geen tranende oogjes bij baby! Wel bij mama, overigens.

Conclusie: Whoop! I love my Cortina Roots moederfiets!

Ik ben echt ontzettend blij met mijn keuze voor deze Cortina Roots moederfiets en de accessoires die ik erbij koos. Met name de ruimte tussen zitje en zadel, het aangepaste stuur en de versnellingen vind ik onmisbaar. Het is wel even wennen: het opstappen gaat net even anders en je hebt de verantwoordelijkheid van je ukkie voorop. Ik vond het best even spannend de eerste keer! Maar eenmaal op weg was het genieten: wind in de haren, zon op onze toet en een tevreden kletsend jongetje voorop. Wanneer gaan we weer?

Zelf een moederfiets kopen?

Of je nou kiest voor een moederfiets of een 'gewone' fiets met wat aanpassingen, laat je vooral in een fietswinkel adviseren over de mogelijkheden en keuzes, maak een proefrit en lees mijn blog over waar je op kunt letten bij de aanschaf van een moederfiets. Veel fietsplezier samen! PS: Volg je Meer Voor Mama's al op Facebook, Twitter, en Instagram?

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners