4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Voorbereiden op de middelbare school, hoe doe je dat?

De basisschooltijd vliegt voorbij en het einde van de basisschool nadert. Het was toch nog maar gisteren dat je je kind afzette in de kleuterklas? Nu zwaai je haar of hem bijna uit naar de brugklas. Een grote verandering, van het vertrouwde klasje naar een nieuwe...

De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die jij voor jouw gezin moet treffen op een rijtje gezet. En, kun jij al veel van deze voorbereidingen van jouw lijstje afstrepen?

1. Sport, vereniging en hobby

De zomer is voorbij en dat betekent ook weer een heel nieuw seizoen voor sporten, verenigingen en hobby's voor de kinderen. Zijn jouw kinderen al ingeschreven voor het nieuwe seizoen? Zorg ervoor dat jouw kind zijn of haar plekje niet mist in het team en dat de muzieklessen geregeld zijn. Zorg dat je dit op tijd doet, zodat je jouw planning hierop kunt aanpassen. Voordat de lessen beginnen zijn er vaak nog oriëntatielessen. Weet je nog niet welke sport, vereniging of hobby bij jouw kind past? Schrijf jouw zoon of dochter dan in voor verschillende oriëntatielessen.

2. Waterbestendig

De herfstmaanden betekenen ook veel regen, wind en slecht weer. Ben jij hier al op voorbereid? Zorg dat iedereen is huis waterbestendig is op regenachtige herfstdagen. Een regenpak, paraplu en nieuwe regenlaarzen zijn geen overbodige luxe. Wanneer je dan 's ochtends de kinderen naar school brengt, staat een beetje regen niet in de weg.

3. Dik beddengoed

De dunne zomerlakens mogen de kast weer in. Maak alle slaapkamers herfstproof met dikke dekens voor op bed. Heb jij vierseizoenendekbedden? Dan is het nu de tijd om de herfstdekbedden erop te gooien. Zo voorkom je koude nachten en verkoudheden.

4. Herfstgarderobe

Jouw kinderen zijn sinds vorige herfst flink gegroeid. De kans is groot dat veel kleding niet meer past of doorgegeven kan worden. Loop de herfstgarderobe van jouw kinderen nog eens na. Hebben ze genoeg kleren voor de herfst? Je doet er goed aan om altijd een paar extra shirts met lange mouwen te kopen. Zo heb je in de ochtend nooit stress over wat de kinderen kunnen aantrekken.

5. Grote schoonmaak

Voordat de herfst begint, doe je er goed aan om een grote schoonmaak te houden. Aan het einde van de zomer is het nog warm genoeg dat je alle ramen kunt openen en de woning flink kunt laten luchten. Dit is dit een perfecte tijd van het jaar om eens alle ramen te wassen, de vloeren te onderhouden en eventueel grote schildersklussen uit te voeren. Zo is jouw huis helemaal fris voor de knusse maanden.

6. Oppas, opvang en planning

Zorg dat je voor de herfst de planning voor de schoolweken op orde hebt. Dit bespaard je een hoop gedoe tijdens de eerste schoolweken. Welke dagen ga je werken, welke dagen heb je oppas of opvang nodig en voor hoe lang? Zorg dat je een duidelijk plan hebt. Hoe eerder je begint met dit uit te puzzelen, des te betere keuze je uiteindelijk hebt. Kies je toch voor een oppas aan huis, naschoolse opvang of een oppasoma? Start de herfst en het nieuwe schooljaar goed met een duidelijk plan voor doordeweeks.

En ben jij al klaar voor de herfstmaanden? Maak gebruik van de laatste weken van de zomer om jouw huis op orde te krijgen, een grote schoonmaak door te voeren en een nieuwe herfstgarderobe die waterbestendig is in te slaan. Vergeet ook niet om op tijd jouw kind(eren) in te schrijven voor sport, verenigingen en andere activiteiten. Heb jij de planning al op orde voor wanneer de school weer begint? De herfst komt eraan en je kunt maar beter goed voorbereid aan de herfstmaanden beginnen!