Kinderen, Reviews

Review: Qibbel fietsstoeltje + WINACTIE

Meer voor Mama’s vroeg of ik interesse had om een review te schrijven over het fietsstoeltje van het merk Qibbel. Dat hoefden ze geen tweede keer te vragen! Het was nog prachtig zomers weer en ik vind het leuk om met mijn dochter te fietsen. Tot nu toe voorop, maar nu zou ik een achterzitje gaan testen. Wij hebben er zin in!

Zo veel keuze in fietsstoeltjes!

De voorpret begint gelijk, want bij Qibbel kun je zelf naar eigen smaak je zitje samenstellen. Je kiest allereerst uit een voor- of achterzitje, vervolgens of je een wit of antraciet basiselement wilt, en dan is er nog de keuze uit 18 verschillende stylingssets! Effen, kleurrijk, traditioneel, vrolijke motiefjes, er zit voor iedereen wat bij. De armleuningen en voetenbandjes worden mooi meegestyled met de set die je kiest. Even kom ik in de verleiding om voor een kleurrijk motiefje te gaan, maar dan denk ik aan mijn fiets: een Cortina Roots moederfiets, in uitvoering zwart-bruin. Ik besluit een achterzitje te kiezen wat mooi bij mijn fiets past, dus ga voor een antraciet basiselement, met een stylingset in de kleur ‘faded brown’. Tot slot kies ik nog een bevestigingselement voor op mijn bagagedrager.

Qibbel fietsstoeltje beige

Fietsstoeltje bevestigen

Dan komt het fietsstoeltje binnen en ik ben ontzettend blij met mijn keuze! De kleuren zijn mooi en het zitje ziet er erg sterk maar slank uit. Op de website staan filmpjes met uitleg hoe hij bevestigd moet worden, erg handig, zeker voor mensen die iets minder technisch zijn zoals ik. 🙂 Maar eigenlijk spreekt het voor zich; met een draaiknop zet je het stoeltje stevig op de bagagedrager vast. Een extra band die om je frame gaat zorgt voor nog meer veiligheid. En tijdens het bevestigen kom ik erachter dat het achterzitje zelfs over een slaapstand beschikt!

Qibbel fietsstoeltje gemonteerd op fiets

Veiligheid van het Qibbel fietsstoeltje

Als ik ga fietsen wil ik zeker weten dat mijn dochter veilig achterop zit. Daarom ben ik blij met de dubbele bevestiging op mijn bagagedrager; het stoeltje zit erg stevig vast. Wat opvalt aan het zitje zijn de grote transparante spaakafschermers bij de voetjes. Elk jaar komen er zo’n 2.300 kinderen tussen de 1 en 6 jaar met hun voet tussen de spaken, dit gebeurt vooral als kinderen achterop de fiets meerijden. Met goede spaakafschermers zijn dit soort ongelukken goed te voorkomen. Belangrijk dus! Wat verder opvalt is het slot van de gordelriempjes: je krijgt hem makkelijk met één hand dicht, maar hem open krijgen is veel lastiger. Ik heb twee handen en best een beetje kracht nodig om hem open dat krijgen. Ook dat geeft een veilig gevoel, want ik weet zeker dat mijn dochter hem niet zelf open kan krijgen tijdens het fietsen.Qibbel sluiting fietsstoeltje

En dan: Lekker fietsen!

Op een zonnige zondag gaan we samen op pad! Mijn dochter is nog niet heel groot, maar de gordelriempjes en voetsteuntjes zijn zo te verstellen dat ze al prima in dit zitje past, en dat hij nog een flinke tijd met haar mee kan groeien. Dat vind ik een groot pluspunt. Ikzelf moet even wennen aan het feit dat het gewicht nu achterop zit in plaats van voorop, maar dat gaat gelukkig snel goed. En mijn dochter? Die glundert als een prinses op haar troon, dat ze nu als ‘groot’ kindje achterop mag bij mama!Qibbel fietsstoeltje achter

 

Voordelen Qibbel fietsstoeltje

+ Zitje ontwerpen naar eigen smaak door vele stylingssets

+ Veiligheid staat voorop: alle zitjes voldoen aan Europese veiligheidsnormen

+ Makkelijk te bevestigen

+ Door verstelbare riempjes en voetensteunen groeit het stoeltje met je kind mee

Enthousiast geworden? Kijk op Qibbel.nl voor meer informatie!

Winactie Qibbel achterzitje

Wil jij ook een Qibbel achterzitje winnen in jouw favoriete kleur(en)? Meer Voor Mama’s mag er eentje weggeven! Wat moet je doen? Laat op onze Facebookpagina weten wie je achterop je fiets zou willen meenemen en wie weet win jij een achterzitje van Qibbel in de kleuren van jouw keuze. Succes!

Deze winactie loopt van zondag 7 mei tot en met zaterdag 13 mei 23:59 uur. 

 

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.

Vorige bericht Volgende bericht

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

28 Reacties

  • Reageer Lonneke oktober 19, 2015 at 09:38

    Wat leuk! IK doe mee! Ik zou gaan voor een voorzitje, witte basis en dan de zwarte polkadot design!

  • Reageer Diana van Oene-Diepenbach oktober 19, 2015 at 10:01

    Laten we nou toch toevallig op zoek zijn naar een achterzitje voor onze dochter van twee!! En de antraciet basis met donkere stylingset met bloemen vinden we gaaf, maar ook die met de paarse stippen, of de simpele grijze stylingset. Eigenlijk is kiezen veel te moeilijk gemaakt met zoveel mooie stylingsets!!

  • Reageer Sab oktober 19, 2015 at 10:41

    Gave actie zeg. Ik zou graag een stoere voor zitje willen winnen voor mijn lieve zoon van 1,5. Kunnen we eindelijk fietsen

  • Reageer Joyce oktober 19, 2015 at 11:20

    leuke winactie! Ik heb Qibbel achterop de fiets gehad voor Aron en dat was een groot succes. Nu maak ik graag kans op eentje voor voorop, voor Sofie.

  • Reageer Brenda oktober 19, 2015 at 13:34

    Ik fiets heel graag met mijn kleine meid omdat ik zelf geen auto heb en ook geen auto durf te rijden, maar merk dat mijn dochtertje van 2 echt te groot word voor het voor zitje. Dus zou graag mee willen doen om een stoeltje te winnen voor achter op

  • Reageer Adelaide Balk oktober 19, 2015 at 15:41

    Wat een prachtig design. Had ik graag gehad toen ons zoon jonger was. Nu zou een 6+ zitje heel goed uitkomen want hij is te groote geworden voor het “gewone” achterzitje.

  • Reageer Karin oktober 19, 2015 at 18:28

    Gaaf! Ik ga voor het achterzitje en ik denk voor dezelfde kleuren als jij!

  • Reageer Rebekka oktober 20, 2015 at 00:14

    Ik ben helemaal afhankelijk van de fiets want heb geen rijbewijs. Mijn dochtertje is nu bijna te klein voor het voorzitje dus dit zou perfect zijn voor ons. Ik fiets elke dag met mijn dochter. We zijn altijd op pad samen. We houden samen erg van de buitenlucht. Ik zou voor de donkere basis gaan en dan met zwart met witte bloemen design gaan alhoewel ik de rest ook erg leuk vind. Zeer welkom hier! Wat een toffe actie trouwens!

  • Reageer Rebekka oktober 20, 2015 at 00:16

    Ik ben helemaal afhankelijk van de fiets want heb geen rijbewijs. Mijn dochtertje is nu bijna te klein voor het voorzitje dus dit zou perfect zijn voor ons. Ik fiets elke dag met mijn dochter. We zijn altijd op pad samen. We houden samen erg van de buitenlucht. Ik zou dus voor het achterzitje gaan voor de donkere basis met zwart met witte bloemen design alhoewel ik de rest ook erg leuk vind. Zeer welkom hier!

  • Reageer Dana v Heuven oktober 20, 2015 at 10:10

    Geweldig zeg!!!
    Ik zou heel gelukkig zijn met het voorzitje ! Ik heb een tweedehands achterzitje gekregen en dan kan ik samen met mijn 2 dames fietsend door het leven.
    Elke ochtend mijn grote meid naar school brengen, het is te ver om te lopen maar eigelijk belachelijk kortbij om met de auto te gaan. Ideaal voor alle soorten uitjes in en rond de buurt.
    Ik heb de voorzitjes gezien en stuk voor stuk hebben ze leuke printen en kleuren!
    Maar deze springt er echt uit! http://www.qibbel.nl/nl/collectie/stel-je-zitje-samen?seat_type_id=2&show=stylingset

    Ik like jullie op facebook !
    Wij gaan hard duimen want het is zo enorm welkom. Liefs Dana

  • Reageer Dana v Heuven oktober 20, 2015 at 10:11

    Oops hij pakt de verkeerde link, de blossom roses coral is mijn favoriet!!

  • Reageer Vlijtig Liesje oktober 20, 2015 at 12:58

    Mooi fietstoeltje! Het belangrijkst is inderdaad dat het veilig is en comfortabel.

  • Reageer Denise oktober 20, 2015 at 18:17

    Super leuke winactie!! Zou heel graag het achterzitje winnen!!

  • Reageer Fanny Ruiter-Verstappen oktober 20, 2015 at 20:29

    Een achterzijde graag voor onze dochter die uit het voorzitje groeit (en later voor ons zoontje die dan eerst nog in het voorzitje kan). We zijn ons net aan het oriënteren, leuk!

  • Reageer Anouk Gijsen oktober 20, 2015 at 22:52

    Wat gaaf! Zou graag een achterzitje willen. We hebben een tweeling en fietsen nu met een fietskar maar dat is superzwaar met. We zijn gretig op zoek naar goede achterzitjes 🙂

  • Reageer Miekske Dingens oktober 21, 2015 at 20:10

    Wat gaaf!!! Heel graag kans op een voorzitje !

  • Reageer Liesbeth oktober 23, 2015 at 10:04

    Met de tweede op komst, zijn we straks toe aan een achterzitje! Kunnen we in het voorjaar lekker met beide uit fietsen!!

  • Reageer Mirthe oktober 23, 2015 at 22:56

    Wat een toffe actie en wat een gave zitjes! Heel graag een achter zitje voor me moppie van bijna 2. Samen fietsen vindt ze geweldig, en nu ik eindelijk een goede fiets heb zal dit zitje erbij het compleet maken. Graag de witte me roze bloemmotief, die is erg mooi!

  • Reageer Elle oktober 24, 2015 at 07:45

    Voor ons eerste kleintje kunnen we heel goed het voorzitje gebruiken! Veilig en comfortabel. Een hele leuke winactie!

  • Reageer Manon Holtman oktober 24, 2015 at 08:24

    Nog even en we kunnen het 6+ zitje goed gebruiken voor de tochtjes naar school! Mooie stoeltjes van Qibbel!

  • Reageer Tamara oktober 24, 2015 at 19:20

    Wat een handig en praktisch verhaal over Qibbel. Kleine meisjes worden groot, ik ga voor het achterzitje voor Emma!

  • Reageer Dana v Heuven oktober 25, 2015 at 08:32

    We duimen heel hard op deze laatste dag!
    Voor een blije en grote glimlach
    Met de blossom roses coral voorzitje voor onze meid
    springen we een gat in de lucht van blijheid

  • Reageer Lenneke oktober 25, 2015 at 18:27

    Hey! Wat een leuke actie zeg 🙂
    Ik zou super graag kans willen maken op het 6+ junior zitje!
    Liefs Lenneke

  • Reageer Dana v Heuven oktober 28, 2015 at 12:44

    Enorm benieuwt waar ik de gelukkige kan vinden

  • Reageer Vlijtig Liesje maart 22, 2016 at 11:13

    Vooral dat makkelijk bevestigen en dat het veilig is spreekt me aan.

    • Reageer Margot maart 25, 2016 at 11:51

      Ja, dat is echt heel easy!

  • Reageer Linda Post mei 8, 2017 at 12:56

    Super tof! Ik doe mee onder je fb bericht!

  • Plaats een reactie