Baby, Zwanger

Tips voor een gender reveal party

Eerder schreef ik een blog over tips voor het houden van een leuke babyshower; een Amerikaans concept dat ondertussen redelijk ingeburgerd is in Nederland. Het organiseren van een gender reveal party (oftwel: het feestelijk onthullen van het geslacht van je baby) is net zo Amerikaans maar gebeurt nog wat minder in Nederland, al is het feestje hier ook in opkomst.

Mijn gender reveal ‘party’

Toen ik zwanger was van mijn eerste vond ik het allemaal nog grote onzin. Na de 20 weken echo vertelden we mensen die naar het geslacht vroegen gewoon dat het een meisje zou worden, en that’s it. Na wat leuke voorbeelden uit mijn omgeving en een flinke dosis inspiratie op Pinterest besloot ik het deze keer anders te willen doen. Niet dat ik er nou een heuse party van wilde maken, maar iets kleins doen voor de ouders en broers en zussen leek me toch wel heel leuk.

kraskaartje gender reveal party

PaperblissNL kraskaarten voor jongen of meisje

Ik heb kraskaartjes besteld via de Etsy-shop PaperblissNL: een setje voor als het een jongetje zou worden en een setje voor als  het een meisje zou worden. Op die manier kon ik ze na de 20 weken echo gelijk uitdelen en konden onze families krassen. En dat was ontzettend leuk om te zien! Verder heb ik neutrale cupcakes laten maken, en was de dame die ze bakte zo vriendelijk om een zakje blauw en een zakje roze strooisel mee te geven, zodat we ze na de echo zelf verder konden versieren. Als aankondiging op social media heb ik een foto gemaakt met blauwe en roze ballonnen waaruit het geslacht bleek.

Geen echte party dus, maar net wat kleine dingen die het moment van onthullen extra benadrukten en daardoor bijzonder maakte. Hieronder vind je enkele leuke ideeën om het geslacht van jouw baby te onthullen, mocht je daarvoor kiezen:

Gender reveal taart

gender reveal taart

Wie houdt er nu niet van taart? En het is ook een geweldige manier om het geslacht van je baby te onthullen: maak de buitenkant neutraal, en de binnenkant van de taart met kleurstof roze of blauw. Nog leuker (als je er tegen kan 😉 ): laat jezelf verrassen! De echoscopist kan het geslacht op een briefje schrijven en in een envelop doen, welke jij bij de bakker (of een familielid en of vriendin met baktalent) aflevert. De bakker kan vervolgens een taart maken die jullie kunnen aansnijden. Surprise!

gender reveal taart smarties

Meer eten en drinken

Voedsel leent zich sowieso heel goed voor gender reveal parties. Denk aan cupcakes (neutrale bovenkant, gekleurde binnenkant), cake pops, aarbeien met gekleurde chocolade of gekleurde limonade.

Gender reveal party box of ballon

gender reveal doos ballonnen

Okee, dit is heel Amerikaans, maar op Pinterest ziet het er zo leuk uit! Er zijn verschillende varianten, bijvoorbeeld: een neutrale ballon die je kunt doorprikken en waar roze of blauwe confetti uitkomt, of een grote kartonnen doos waar bij het openmaken (met helium gevulde) roze of blauwe ballonnen uitkomen.

Aankondiging met een foto

gender reveal picture little king echofoto

Hiervoor zijn zoveel leuke ideeën te verzinnen, denk aan gekleurde schoentjes, ballonnen, gebruik de echofoto, handafdrukken met verf, etc.

Kijk op onze Pinterestpagina voor meer inspiratie en leuke voorbeelden!

Hoe heb jij het geslacht van je baby onthuld? Deel het hieronder in de comments of op onze Facebookpagina!

Vorige bericht Volgende bericht
 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Reacties op Facebook

2 Reacties

 • Avatar
  Reageer Tips voor Papa's januari 28, 2017 at 08:45

  Wij kozen voor een grote zwarte heliumballon gevuld mer (blauwe) confetti die onze andere zoon kapot mocht prikken. Was echt een groot succes

  • Avatar
   Reageer Margot januari 30, 2017 at 11:23

   O, dat is ook heel leuk ja!

  Plaats een reactie