De komst van een baby zorgt niet alleen voor blijdschap, maar betekent ook dat de nodige voorbereiding gedaan moet worden. Het inrichten en het gereedmaken van het babykamertje is een leuke stap. Heb je meerdere kamers tot je beschikking dan is het essentieel om na te denken welke kamer het meest geschikt is voor de baby. Ruimte is daarbij van groot belang, vooral bij het verschonen van luiers, het geven van nachtvoedingen, en het troosten van je kleintje. Heb je eenmaal de kamer gekozen, dan kan het creëren van een prachtig kamertje voor jouw kleintje beginnen.

Behang afhalen babykamertje

Muur gladmaken bij het gereedmaken van het babykamertje

Wanneer de kamer nog leeg is en geen muurbekleding heeft, kun je direct beginnen met het glad maken van de muur. Wanneer je eerst behang of muurbekleding moet verwijderen, moet je daarna zorgen dat de muur weer glad wordt. Met een langnek wandschuurmachine verwijder je eenvoudig behangresten of kun je gestucte muren schuren. De telescopische handgreep, die eenvoudig uitgerekt kan worden tot 165 cm, zorgt dat je de muur ook gemakkelijk bovenin bereikt zonder dat je een trap nodig hebt. Voor zwangere vrouwen die zelf graag klussen, is dat ideaal. Denk wel altijd aan een stofmasker, als je zelf gaat schuren.

Verf of behang

Als de muur eenmaal glad is, kun je gaan verven of behangen. Of je voor verf of behang kiest, ligt volledig aan jullie persoonlijke smaak. Je kunt ook een wand behangen en een wand verven. Maak bij het gereedmaken van het babykamertje wel een plan van tevoren zodat alles een beetje bij elkaar past. Op dit moment zijn aardetinten echt een trend. Deze natuurlijke tinten kunnen goed gecombineerd worden met een thema en zorgen voor een warme uitstraling.

Verven babykamer

Uiteraard kun je ook voor een roze of blauwe kamer gaan wanneer je het geslacht van de baby al weet. Ook daarin zijn vele tinten beschikbaar. Wil je de kamer wat neutraler houden, maar toch een kleuraccent, verf dan een rustige kleur op de muur en laat de accenten terugkomen in de meubeltjes en accessoires.

Inrichten met meubels en accessoires

Bedenk bij het gereedmaken van het babykamertje vooraf wat voor meubeltjes je allemaal nodig hebt. Maak voordat je alles gaat kopen even een inschatting of het ook allemaal in het slaapvertrek gaat passen. Zo voorkom je dat die leuke schommelstoel in een vintage babykamer niet vrij kan staan, wat natuurlijk erg zonde is. Als laatste bepaal je welke accessoires je nog wilt toevoegen aan het kamertje. Zorg er wel voor dat je de babykamer niet te druk maakt met allerlei accessoires. Met zoveel prikkels is het voor je baby lastig om tot rust te komen en dat is het laatste wat je wilt.

Inrichten babykamertje