Iedereen weet dat beha’s niet in “one size fits all” komen, maar wist je ook dat er geen “one style fits all” bh’s zijn? Je zou toch ook niet met een sportwagen off road gaan rijden, joggen op hoge hakken of een spijkerbroek dragen naar een bruiloft (althans dat hopen we)! Hetzelfde geldt voor beha’s, maar nog meer voor zwangerschaps- en borstvoedingsbeha’s.

Er zijn verschillende zwangerschaps- en borstvoedingsbeha’s voor allerlei activiteiten en levensstijlen. Van slapen tot hardlopen, en van t-shirts tot een avond op stap, bij Cake Maternity ben je aan het juiste adres.

Waarom is een goede voedingsbeha belangrijk?

Als specialisten in borstvoedingsbeha’s zul je misschien verbaasd zijn als je ons hoort zeggen dat je geen borstvoedingsbeha hoeft te hebben om borstvoeding te kunnen geven. Het enige wat je echt nodig hebt is een borst en een baby!

Als je het meeste uit je dag wilt halen (minder tijd kwijt met het aanpassen van je beha) en je geeft om de gezondheid van je borsten, dan is een comfortabele en ondersteunende voedingsbeha je borstvriend.

Prachtig bh voor volle borsten tijdens de zwangerschap

Waarom kan ik geen gewone beha dragen?

Je kunt een gewone beha dragen om borstvoeding te geven, maar als je één van de volgende problemen ervaart, zal je je echt onprettig voelen of zal het een negatieve invloed hebben op de gezondheid van je borsten hebben.

Een gewone beha is gemaakt voor gewone borsten, d.w.z. borsten die niet meerdere keren per dag van maat veranderen, borstvoeding geven, zwaar zijn, gevoelig zijn en die regelmatig zichtbaar zijn bij het voeden. Gewone beha bandjes zijn over het algemeen dunner en rekbaarder, dus ze geven minder steun aan je zwaardere borsten. Evenzo zijn gewone beugels smal en hard, wat compressie en afklemmen kan veroorzaken op je gevoelige borsten. Bij de borstvoedingsbeha’s van Cake Maternity hebben de flexi-beugels een veel bredere “glimlach” en zijn ze super buigzaam om met je mee te bewegen.

Wat doet een goede borstvoedingsbeha en waarom?

Op de allereerste plaats moet een goede borstvoedingsbeha eenvoudig en makkelijk borstvoeden mogelijk maken, of dat nu met borstvoedings-clips is of met cups die je opzij kan trekken. Andere kenmerken waar je op moet letten zijn:

  • Een dubbel gevoerd rugpand voor duurzaamheid en een lange levensduur – zodat je langer borstvoeding kunt geven en je beha 24/7 kunt dragen.
  • Brede bandjes met niet veel rek voor extra ondersteuning – omdat je borsten zwaarder zijn.
  • Onder-cup ondersteuning, om je tepels naar voren te laten wijzen in plaats van naar de grond.
  • Katoen gevoerde cups voor ademend vermogen – omdat je lichaamstemperatuur hoger is wanneer je borstvoeding geeft.
  • Omgekeerde cupnaden om tepelirritatie te voorkomen – omdat je tepels al genoeg geïrriteerd zijn.
  • Flexibele beugels die met je meebewegen en buigen – om te voorkomen dat je borstweefsel wordt aangetast.
  • Stretch in de bovencup om schommelingen in je borstomvang op te vangen. Dit zorgt ervoor dat je bh zowel bij volle als bij lege borsten ondersteunt en comfortabel zit.
  • Zachte zijslings met omgevouwen rand of A-frame slings om je borst in de juiste positie te houden tijdens het voeden.

Borstvoedingsbeha Cake Maternity tijdens de zwangerschap

Verschillende soorten borstvoedingsbeha’s:

Naadloos

Een goede naadloze borstvoedingsbeha is dubbellaags en heeft voorgevormde cups voor volume en separatie. Naadloze bh’s zijn meestal voor kleinere borsten, maar Cake heeft een “volle borsten” naadloze bh collectie ontworpen; Sugar Candy, die ondersteuning, lift en separatie biedt tot een K cup.

Sport

Kunnen moeders die borstvoeding geven sporten? Natuurlijk kunnen ze dat! Van yoga tot high impact, wij hebben alles voor je.

Flexi-beugels & Beugelloos

Als je een gewone beha draagt (geen borstvoedingsbeha), komt de steun meestal van de beugel. Beha’s voor borstvoeding zijn anders gemaakt en de ondersteuning komt van alle andere componenten in de beha. Dus of je nu van beugels houdt of niet, je wordt altijd ondersteund.

T-shirt

Van voorgevormde foam cups tot 3D spacer cups, van beugelloos tot flexi-beugel, en van gestructureerd tot naadloos – je kunt nog steeds je favoriete t-shirts blijven dragen met een verscheidenheid aan verschillende voedingsbeha’s die voor een perfect glad profiel zorgen.

Slapen

Sommige baby’s slapen pas de hele nacht door als ze 12 maanden oud zijn. Om je comfortabel en lekvrij te houden – zijn er veel slaapbeha’s voor jou.

Er zijn zoveel nieuwe en verbazingwekkende uitvindingen om de overgang naar het hebben van een pasgeboren kindje veel gemakkelijker, bevredigender en plezieriger te maken. Van kinderwagens tot badjes, van luiers tot rompertjes en van zwangerschaps- tot borstvoedingsbeha’s. Elke Cake beha is speciaal gemaakt met jou en je baby in gedachten, met gebruik van solide en duurzame materialen. En ze zijn ook nog mooi, het is dus een win win!

Katie Cake MaternityDit artikel is geschreven in samenwerking met Katie. Katie is de trotse mama van twee prachtige meisjes en is al meer dan tien jaar verantwoordelijk voor alle ontwerpen, de stijl en de pasvorm bij Cake Maternity.

Katie is gespecialiseerd in borstvoedingsbeha’s en een pasvorm-, patroon- en maatspecialist. Ze is gepassioneerd door borstvoeding en de vele voordelen die het biedt voor zowel de moeder, de baby als het milieu.

Ze is vastbesloten om de borstvoedingsreis voor alle moeders comfortabel, ondersteunend en mooi te maken, omdat ze begrijpt dat het niet altijd voor iedereen even gemakkelijk is. Daarom heeft ze het tot haar missie gemaakt om vrouwen in staat te stellen op een bewuste manier door de wereld van het moederschap te navigeren en om het geven van borstvoeding gemakkelijker te maken, door middel van ervaringsgerichte innovatie.