Kolven is niet gemakkelijk; het kost je soms veel tijd, pijn en moeite. Deze handige tips kun je gebruiken om het kolven te vergemakkelijken. Kolven is niet leuk Je had je heel erg verheugd op het moment dat je jouw baby voor de eerste keer aan je borst mocht leggen,...
In het eerste jaar leren baby's het hoofd optillen, rollen, zitten, kruipen, staan en lopen. Spelen is de natuurlijke manier waarop baby's leren. Het is een geweldige manier om je pasgeborene in beweging te krijgen. Beweging stimuleren bij een baby kan op meerdere...
Wanneer je net bent bevallen, komt er een hele hoop op je af. Om optimaal te kunnen genieten van deze kraamweek, hebben we een aantal handige tips voor de kraamweek voor je. Doe er je voordeel mee dus! Gelukkig heb je de eerste dagen na je bevalling recht op een...
Slechts 5 procent van de baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je kindje iets langer op zich laat wachten. Lees in dit artikel over de bevalling opwekken over 8 manieren waarop je dit zelf kunt doen. Met 42 weken...
Ken je dat gevoel nog? Dat gevoel dat je als kind had als je een nieuwe pen kreeg en in een nieuw schrift ging schrijven? Tegenwoordig zien we steeds minder van dat 'handschriftplezier' bij onze kinderen. Tablets en laptops hebben de rol van pen en papier op veel...
Wil je je vruchtbare dagen en ovulatie berekenen? Lees dan snel verder voor meer informatie en gebruik onze gratis tool om je vruchtbare dagen te berekenen.
Hoe kun je leren vertrouwen als je zo vaak teleurgesteld bent? Adoptieblog van Cat over hechting na de adoptie van haar kindje en de impact op hun gezin.
Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.
Het leukste na het ontdekken dat je zwanger bent: het delen met je vrienden en familie! Bekijk hier onze tips voor een leuke zwangerschapsaankondiging.
Kolven is niet gemakkelijk; het kost je soms veel tijd, pijn en moeite. Deze handige tips kun je gebruiken om het kolven te vergemakkelijken. Kolven is niet leuk Je had je heel erg verheugd op het moment dat je jouw baby voor de eerste keer aan je borst mocht leggen,...
Voordat je kind gaat kruipen of lopen, moet je al nadenken over kinderveiligheid in huis. Met een aantal makkelijke aanpassingen maak je je huis babyproof.
Ze lijken zo onschuldig, die heerlijke druifjes. Totdat er eentje per ongeluk in de luchtpijp van je kind schiet. Waarom (en hoe) druiven snijden voor kleine kinderen belangrijk is.
Pesten is vreselijk, en helaas in deze tijd houdt pesten niet op bij het schoolplein. Online pesten, bijvoorbeeld via social media, heet cyberpesten. Wat kun je ertegen doen?
Deze Valentijnsdag DIY cadeautjes maak je heel makkelijk zelf. Voor als je niet groots wil uitpakken, maar wel persoonlijk, origineel en budgetvriendelijk.
Selfcare gaat als moeder (meestal) niet vanzelf. Structureel goed voor jezelf zorgen kost tijd en moeite. Lees hier alle zelfzorg tips om beter voor jezelf te zorgen.
Eten jullie ook graag pannenkoeken? Bij ons thuis staan ze bijna wekelijks op het menu. Graag deel ik hier een paar makkelijke en lekkere pannenkoeken recepten.
De babykamer inrichten is een van de leuke dingen als er een baby op komst is. Met deze 3 tips voor het inrichten van de babykamer slaapt je kindje straks als een roos.
Wil je graag op reis naar een ver land met je gezin, maar ben je bang dat de vliegreis op een fiasco uitloopt? Dat hoeft niet! Wij helpen je met 10 tips voor vliegen met een kind.
In de lente knutselen met kinderen betekent: leuke dingen maken om de lente in huis te halen en om de dieren in de tuin te helpen! 10 leuke knutselprojectjes
Weet je even niet wat je nu weer kunt gaan doen in de vakantie met kinderen? Hier zijn onze tips voor leuke lowbudget dingen om te doen in de vakantie!
De meningen zijn sterk verdeeld als het gaat om oorbellen schieten bij een baby. Mag het wel of niet? En is het wel verantwoord om te doen? Hoewel veel bekende Nederlanders ervoor kiezen om hun baby’s te voorzien van de meest dure en schitterende oorbellen, zijn het vaak de gewone Nederlanders die hun twijfels hebben. Er bestaan veel misvattingen over oorbellen schieten bij een baby. Daarom is het belangrijk dat je als ouder goed geïnformeerd wordt over alles wat erbij komt kijken zodra je overweegt oorbellen te schieten bij je baby.
Waar kan ik oorbellen laten schieten?
Hoewel de meningen erg verschillen of het verantwoord is of niet, is het in Nederland zeker niet verboden om oorbellen te laten schieten bij baby’s. Er is geen minimumleeftijd waarop er oorbellen geschoten mogen worden. Toch kiezen veel juweliers er wel voor om een leeftijdsgrens in te stellen. Kijk dus goed of jouw gekozen juwelier een leeftijdsgrens heeft of niet. Grote juweliers, zoals Lucardi en Siebel, hebben vaak een lage leeftijdsgrens: zodra jouw kind ouders is dan drie maanden, mag je langskomen om gaatjes te laten schieten. Omdat deze juweliers door het land verspreid zijn, is de kans groot dat er ook één te vinden is in jouw directe omgeving.
Overigens is het oorbellen schieten bij een baby niet duur. Hoewel iedere juwelier andere tarieven rekent, beginnen de prijzen vaak bij 10,00 Euro. Bij deze prijs is het eerste setje oorbellen inbegrepen. Kijk altijd bij jouw juwelier wat de precieze prijzen zijn.
Hoe werkt het oorbellen schieten bij een baby?
De manier van oorbellen schieten bij een baby is bij de meeste juweliers hetzelfde. Eerst worden de oorlellen ontsmet. Daarna wordt er met een jodiumstift een stipje gemaakt om de plek van de oorbel te markeren. Als de aangebrachte stip op de juiste plek zit, wordt de oorbel in het apparaat geplaatst, waarna deze in het oor wordt geschoten. Het is een snelle handeling en vaak vrij pijnloos. Houd er wel rekening mee dat het oor vlak na het schieten vaak rood wordt en branderig kan aanvoelen.
Hoe bereid ik mijn baby voor?
Oorbellen schieten bij een baby is vaak erg spannend. Bereid je baby en jezelf daarom goed voor en doe het alleen als je jezelf er goed bij voelt. Om de spanning te verlichten, kan je op je gemak alvast eens kijken naar welke oorbellen je voor je kind gaat aanschaffen. Vaak zijn er veel leuke oorbellen te vinden voor je baby.
Hoe verzorg ik de oorbellen van mijn baby?
Het is erg belangrijk dat je de juiste stappen volgt als het gaat om de verzorging van de pas gezette oorbellen. Niets is namelijk zo vervelend als een ontstoken oorlel na het oorbellen schieten bij een baby. Volg de volgende stappen om de oorbellen van je baby goed te verzorgen en te laten genezen:
Was eerst je handen met zeep, voordat je de oorbellen aanraakt. Aangezien de gaatjes eigenlijk kleine wondjes zijn, is het belangrijk dat hier géén bacteriën en/of ziektekiemen inkomen. Door je handen te wassen met zeep, zijn je handen schoon en is het veilig om de oorbellen aan te raken zonder nadelige effecten.
Maak de oren van je baby schoon, het liefst twee keer per dag. Wrijf met zeep tussen je vingers totdat deze begint te schuimen. Breng vervolgens de zeep rondom de oorbellen aan. Eventuele zeepresten kan je weghalen met een schone, natte doek.
Breng twee tot drie dagen lang ontsmettingsalcohol aan. Vaak krijg je deze flesjes alcohol bij de juwelier. Breng de alcohol niet aan met je handen, maar maak gebruik van een doekje of wattenstaafje. Doe deze handeling niet langer dan drie dagen: hoe langer je gebruik maakt van ontsmettingsalcohol, hoe droger de gaatjes in de oren van jouw baby worden en hoe kleiner de kans is op volledige genezing.
Draai de oorbellen rond wanneer de oren nog nat zijn. Doe dit uiteraard voorzichtig. Door de oorbellen te draaien, zorg je ervoor dat de gaatjes in de oren op een normale manier om de oorbel heen groeien en de oorbellen niet vast komt te zitten. Draai de oorbellen dus niet bij droge oren: de huid kan hierdoor barsten en gaan bloeden, waardoor de kans op volledige genezing alleen maar langer zal duren.
Tips voor een goede genezing na het oorbellen schieten bij een baby
Mocht je geïnteresseerd zijn in het oorbellen schieten bij een baby, dan is het belangrijk om de volgende tips op te volgen, om het genezingsproces zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen:
Laat de oorbellen vier tot zes weken in het oor zitten. Bij het schieten van gaatjes wordt er gebruik gemaakt van zweerknopjes. Deze oorbellen zijn gemaakt van materialen die hypoallergeen zijn en dus geen allergische reacties veroorzaken. Daarom is het veilig om deze gedurende de periode in de oren van je baby te laten zitten. Wanneer je de zweerknopjes er eerder uithaalt, dan is de kans groot dat de oorbellen scheef gaan groeien of dat de gaatjes dicht komen te zitten.
Raak de oorbellen zo min mogelijk aan na het oorbellen schieten bij een baby. Door de oorbellen onnodig vaak aan te raken, verstoor je het genezingsproces. Vooral wanneer je dit doet zonder eerst je handen te wassen. Raak dus alleen de oorbellen van jouw baby aan wanneer dit echt nodig is, of wanneer je de oorbellen gaat verzorgen.
Ga nog even niet zwemmen met je baby. Water in zwembaden worden vaak goed schoongemaakt, maar er drijven nog genoeg bacteriën rond die in de gaatjes kunnen komen en zo een infectie kunnen veroorzaken. Vermijd dus alle zwembaden tijdens het genezingsproces.
Ga naar de huisarts wanneer je het vermoeden hebt dat er een infectie is opgetreden na het oorbellen schieten bij een baby. Een infectie kenmerkt zich door pijnlijke en opgezwollen oorlellen. Ze zijn vaak erg rood en soms kan er pus uit de gaatjes komen. Vertrouw je het dus niet en zijn de symptomen langer dan één week aanwezig, neem je kind dan mee naar de huisarts. In ernstige gevallen kan de huisarts antibiotica voorschrijven om de infectie te laten verdwijnen.
Dit artikel is afkomstig van MamaLove.nl. Het artikel is geschreven door de redactie van MamaLove in samenwerking met een partner die deskundig is op het gebied van dit onderwerp. MamaLove is er voor alle zwangere vrouwen, (aanstaande) mama’s en papa’s en gezinnen. Het platform met betrouwbare informatie voor gezonde zwangerschappen, gelukkige baby’s en kinderen en zelfverzekerde ouders is eind 2021 overgenomen en samengevoegd met Meer Voor Mama's.