Leuke kerstfilms voor kinderen op Netflix

Hoera, kerstvakantie! Een paar weken uitrusten van het jaar en samen leuke dingen doen in de kerstvakantie: zin in! En gezellig samen kerstfilms kijken natuurlijk. Installeer je op de bank met thee, warme choco en wat lekkers. We hebben voor jou alle leuke kerstfilms...

7 Tips voor het kerstdiner op school

*ping* Berichtje in de app van school, onderwerp: 'Kerstdiner op school'. Voor de één betekent dat instant stress, de ander maakt zich er niet druk om en weer een ander vindt het misschien zelfs wel leuk. Ik behoor ergens in het midden tussen de tweede en de derde...

Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Als je probeert om zwanger te worden is het belangrijk om rekening te houden met je vruchtbare dagen en je ovulatie. Vrijen op vruchtbare dagen vraagt timing. Wanneer is je ovulatie en ben je vruchtbaar? Vlak voor je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Met onze...

5 tips om lekker te slapen tijdens je zwangerschap

Dat een zwangerschap gepaard gaat met de nodige kwaaltjes en ongemakken is wel algemeen bekend. Niet goed slapen tijdens je zwangerschap is een veel gehoorde klacht. Ook zit je de dag vaker op het toilet, beweeg je jezelf wat langzamer voort en als je pech hebt ben je...

Flessenwarmer: zo kies je de perfecte flessenwarmer in 2024

Als je een baby hebt, dan weet je hoe belangrijk het is om de fles goed op te warmen voordat je deze aan je baby geeft. Een flessenverwarmer kan daarbij uitkomst bieden. Maar welke is nu de beste keuze voor jou? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over...

Hoera, je zoon of dochter is jarig en wil een kinderfeestje geven. Ga er samen eens voor zitten en bespreek de mogelijkheden. Thuis of op locatie? Binnen of liever buiten? Welke activiteiten en traktaties hebben de voorkeur? Hoeveel kinderen mogen er komen? Lees hier meer over het plannen en voorbereiden van een leuk kinderfeestje. Doe je voordeel met onze 4 handige tips voor het verjaardagsfeestje van je kind!

1. Start op tijd met het kinderfeestje voorbereiden

Onze eerste tip voor het organiseren van een verjaardagsfeestje voor je kind, is om op tijd te starten met het kinderfeestje voorbereiden. Het is belangrijk om tijdig een aantal zaken op een rijtje te zetten. Betrek je kind bij alle voorpret en voorbereidingen. Waar wil de jarige zijn of haar feestje vieren? Is dat ergens op locatie of liever gewoon thuis? Welke datum schikt jullie? Denk hierbij ook aan clubjes en andere verplichtingen. Misschien wil je voor de zekerheid even checken of beste vriendjes of vriendinnetjes ook kunnen op die dag? Welke klasgenootjes en vriendjes krijgen een uitnodiging voor het kinderfeestje? En hoeveel kinderen in totaal?

Kinderfeestje plannen en voorbereiden

Besef dat meer kinderen lang niet altijd hoeft te betekenen dat er ook meer vreugde is. Zeker als je het thuis viert, kan een grote groep nogal onoverzichtelijk zijn. Wellicht heb je liever wat minder kinderen om je heen? Een kleinere groep houdt ook in dat je meer aandacht kan geven aan elk kind afzonderlijk. Als richtlijn wordt er soms gekeken naar de leeftijd van het kind. Is je kind zes jaar oud? Laat hem of haar dan maximaal zes vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen. Wie zou je alvast kunnen vragen om je te helpen op het feestje? Vriendin, zus of moeder?

Kortom: Start op tijd met het kinderfeestje voorbereiden. Je kunt dan goed nadenken over alle keuzes die mogelijk zijn om er samen met je kind een groot succes en onvergetelijke dag van te maken.

2. Kinderfeestje op locatie

Wanneer je het kinderfeestje niet thuis wilt organiseren moet je op zoek naar een geschikte locatie. Zoek je een binnen- of buitenlocatie? Creatief of sportief?

In het hele land tref je uiteenlopende mogelijkheden om een verjaardag op een bijzondere manier te vieren: boerderijfeestjes, paintballfeestjes, zangfeestjes, detectivefeestjes, klimfeestjes, kook- en bakfeestjes, zwemfeestjes, filmfeestjes en nog veel meer. Ook kun je kiezen voor de mogelijkheid van zaalverhuur, waar je gebruik kunt maken van alle faciliteiten om een onvergetelijk kinderfeestje te organiseren. Ga op zoek naar de verschillende feestlocaties en zaalverhuurmogelijkheden bij jou in de buurt. Je kunt eenvoudig op zoek gaan naar geschikte mogelijkheden door in Google te zoeken naar bijvoorbeeld “Kinderfeestje Dordrecht“, “Kinderfeestje Eindhoven” of “Zaalverhuur Amsterdam“.

Bij de keuze voor een geschikte feestlocatie is het belangrijk om te letten op alle dingen die je zelf nog moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan voorgedrukte uitnodigingen, versieringen ter plekke, tijd en ruimte om te zingen, taart te eten en cadeautjes uit te pakken. Zorgen zij voor een verjaardagstaart of mag je die zelf meenemen? Liggen er uitnodigingen klaar die je gelijk mee kan nemen? Welke activiteiten, decoraties en traktaties worden er precies aangeboden en vanaf hoeveel kinderen? Hoe zit het met de begeleiding? Totale kostenplaatje?

Spreek alles goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Reserveer een locatie ruim van tevoren om jullie gewenste datum vast te leggen en de uitnodigingen de deur uit te doen. In dit artikel kun je nog inspiratie op doen welke uitjes leuk zijn voor een kinderfeestje.

Kinderfeestje buiten

3. Kinderfeestje thuis organiseren

Kiezen jullie voor een gezellig thuisfeestje? Bedenk of jullie er een themafeestje van willen maken. Op internet zijn er ideeën in overvloed. Denk bijvoorbeeld aan Harry Potter, Minions of Nemo. Mocht je kiezen voor een bepaald thema, dan is het leuk om uitnodigingen te maken (of te bestellen) in dezelfde stijl.

Vergeet niet om de volgende drie punten te vermelden op de uitnodiging:

  • Naam en adres van de jarige,
  • Datum en tijdstip van het feestje,
  • Jouw naam en telefoonnummer.

Mocht er nog extra informatie belangrijk zijn voor het feestje, zoals bijvoorbeeld kledingvoorschriften, moet je die uiteraard ook vermelden.

Verzin een afwisselend kinderprogramma. Welke knutselactiviteiten wil je ondernemen met de kinderen? Welke spelletjes willen jullie doen? Als je een knutselpakket koopt, zit daar vaak alles in om originele knutselwerkjes te creëren. Is het een idee om maskers te maken in het thema van het kinderfeestje? Of hebben jullie zin in een verkleedfeestje met schmink, gekke hoedjes en een kist vol verkleedkleren? Een witte zoldermuur volkladderen met verfkwasten? Afkoelen in de tuin onder de sproeier? Met de hele groep cupcakes bakken, versieren en opeten?

Leg de mogelijkheden voor aan je jarige job en kies samen wat uit bij het kinderfeestje voorbereiden. Zou je graag extra entertainment inhuren voor deze verjaardag? Bijvoorbeeld een professionele poppenspeler, goochelaar of clown? Beslis en boek op tijd om teleurstellingen te voorkomen.

Kinderfeestje thuis

4. Communicatie met ouders bij kinderfeestje voorbereiden

Bij het kinderfeestje voorbereiden is het belangrijk om goed te communiceren met ouders van kinderen die je wilt uitnodigen op het kinderfeestje. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een klasgenootje of vriendje een bepaalde voedsel- of huisdierenallergie heeft. Het is raadzaam om dat vooraf even te checken, zodat je er rekening mee kan houden.

Bij het kinderfeestje voorbereiden is het ook handig om altijd naar de telefoonnummers van de ouders van alle kinderen te vragen. Een ongelukje kan soms in een klein hoekje zitten. Als het nodig is, wil je een moeder of vader gelijk kunnen bellen. Ook is het leuk om via WhatsApp wat foto’s te delen gedurende de dag. De meeste ouders vinden het leuk om wat feestfoto´s te ontvangen.

Stem ook af hoe het vervoer is geregeld en tot hoe laat het feestje duurt. Laat duidelijk weten of je een kind naar huis zal brengen of dat hij of zij opgehaald moet worden.

Succes met het kinderfeestje voorbereiden! En veel plezier met alles wat jullie gaan doen op het verjaardagsfeestje van je kind.