Duurzame Sintcadeaus? Ruil speelgoed Recycle Sint

Margot - 05-11-2017
recycle-sint-1509914809-19419

Mijn zoon is drie jaar oud en nu al is zijn collectie speelgoed zo groot dat ik soms niet weet waar ik het allemaal moet laten. Mijn vriend en ik vinden het zelf heel leuk om te geven, en Finn heeft ook opa's, oma's, tantes en ooms die 'm graag verwennen. O en Sinterklaas, uiteraard... Over ruim een maand is het weer pakjesavond met veel cadeaus en dus nieuw speelgoed. Een goed moment om voor die tijd eens ruimte te maken in de speelgoedkast. Maar wat doe je met je oude speelgoed?

Ruilen voor ander speelgoed

Bij de speelgoedruilbeurs Recycle Sint kun je je oude speelgoed inruilen voor iets anders. Dat scheelt geld, het is duurzaam en ook nog eens superleuk om te doen. Met Sinterklaas is het traditie om veel speelgoed te kopen voor onze kinderen. Veel speelgoed is na de feestdagen maar voor eventjes interessant en wordt na een tijdje niet of nauwelijks meer aangeraakt. Dat moet anders kunnen, dacht Elif Algu en bedacht vier jaar geleden Recycle Sint: een speelgoedbeurs waar speelgoed makkelijk geruild kan worden om het een nieuwe zinvolle bestemming te geven. Inmiddels wordt er op meerdere plekken in het land een Recycle Sint speelgoedruilmarkt georganiseerd en het is ook mogelijk om zelf zo'n evenement te organiseren.

Hoe werkt het?

Verzamel het speelgoed waar je kinderen niet meer naar omkijken en neem het mee naar een van de Recycle Sint speelgoedruilmarkten. Daar lever je het in en voor elk stuk speelgoed ontvang je een waardebon waar je ter plekke iets anders voor kunt uitzoeken. Het speelgoed dat aan het eind van de avond overblijft wordt geschonken aan een goed doel. Ik ben echt hyperenthousiast over dit initiatief omdat: 1. het speelgoed wat thuis ligt te verstoffen iemand anders blij kan maken; 2. het duurzaam is (er hoeft niets nieuws geproduceerd te worden, je gebruikt speelgoed vaker, etc.); 3. het thuis ook weer een beetje opruimt; 4. het je geld bespaart in een dure decembermaand. Dus verzamel al het afgedankte speelgoed en kom naar één van de drie ruilbeurzen of organiseer er zelf een!

Recycle Sint data en tijdstippen

Dordrecht - maandag 6 november 19.00 - 21.30 uur Pip & Zo Speelotheek Chico Mendesring 817 (Zie hier het facebookevent) Amsterdam - 15 november 19.00 - 21.30 uur Geert Grote School 1 Hygiëaplein 47 Voorburg - woensdag 22 november 19.30 - 22 uur Wijkcentrum Agora Fonteynenburghlaan 11.

Zelf een Recycle Sint speelgoedruilbeurs organiseren

Zelf een ruilbeurs organiseren is heel simpel dankzij de handige Toolkit die je op de site van Recycle Sint kunt downloaden. Hierin zit o.a. een flyer en een actielijst. En het kan heel kleinschalig, dus heb of weet je een ruimte bij jou in de buurt dan kun je aan de slag.

Over Recycle Sint

Elif, zelf moeder van 2 kinderen, wil mensen inspireren om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. ‘De Recylce Sint past helemaal bij ons huidige tijdperk van de deeleconomie waar het juist draait om duurzaam om te gaan met spullen. Je bespaart tijd, geld en je maakt met speelgoed dat je kind niet meer gebruikt een ander kind heel blij. Iets goeds voor de wereld doen is natuurlijk het slimste en beste cadeau wat je kunt geven.’ Kijk voor meer informatie op recyclesint.org of YouTube.

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners